Uw eerste advertenties opzetten en weergeven

Aanmelden voor Ad Manager

Google Ad Manager is een advertentiebeheerplatform voor grote uitgevers met veel directe verkoop. Ad Manager biedt gedetailleerde beheeropties en ondersteunt meerdere advertentie-exchanges en -netwerken, waaronder AdSense, Ad Exchange, netwerken van derden en exchanges van derden.

In de volgende gevallen is Ad Manager geschikt voor u:

• U wilt één product om inkomsten te genereren voor al uw voorraadtypen (websites, mobiele apps, video's of games).
  • U wilt een aanzienlijk deel van de advertentieopbrengst uit directe deals met kopers beheren.
  • U wilt netwerken van derden gebruiken om te concurreren om advertentievoorraad.
  • U heeft complexere rapporten nodig om gedetailleerde inzichten te krijgen.

Als u meer automatisering en eenvoudig te implementeren advertentieoplossingen wilt, is AdSense wellicht beter geschikt voor u. AdSense- en Ad Manager-uitgevers hebben toegang tot dezelfde premium adverteerders en gecertificeerde kopers. U kunt advertenties van hoge kwaliteit van zowel AdSense als Ad Manager weergeven. Neem een vergelijking van AdSense en Ad Manager door.

Een Google AdSense-account maken

U heeft een geldig Google AdSense-account nodig om u aan te melden voor Ad Manager. Als u nog geen Google AdSense-account heeft, kunt u een nieuw AdSense-account maken.

Uw Google AdSense-account is alleen vereist om uw Ad Manager-account in te stellen. U bent niet verplicht Google AdSense actief te gebruiken.

Aanmelden voor Ad Manager

Uw Ad Manager-account is permanent gekoppeld aan uw Google AdSense-account. Als u meer dan één Google AdSense-account heeft, moet u zich aanmelden voor Ad Manager met het juiste account.

1. Ga naar admanager.google.com om u aan te melden voor een account.

2. Klik op Account maken en kies vervolgens Voor mezelf of Voor het beheren van mijn bedrijf.

3. Volg de aanwijzingen om de aanmelding te voltooien.

Opmerking: Mogelijk moet u contact opnemen met een Google-vertegenwoordiger om de accountinstelling af te ronden.

Nadat u uw account heeft gemaakt, gaat u naar admanager.google.com om in te loggen. Als u problemen ondervindt bij aanmelding, kunt u ook toegangsproblemen oplossen.

Instellingen voor tijdzone en valuta

Controleer voordat u iets in uw nieuwe Ad Manager-account doet of de netwerkinstellingen correct zijn. Zodra u uw eerste order heeft gemaakt, zijn de tijdzone en valuta van het netwerk definitief ingesteld en kunnen deze niet worden gewijzigd.

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Beheerder, Algemene instellingen en dan op Netwerkinstellingen.

3. Controleer de instellingen voor tijdzone en valuta.

Deze instellingen zijn geconfigureerd toen het Ad Manager-netwerk werd gemaakt. Ze kunnen worden gewijzigd totdat u uw eerste order maakt.

4. Als u wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op Opslaan.

Volgende stappen

Uw netwerk is actief. Hier vindt u meer artikelen om u op weg te helpen.

U kunt in dit Helpcentrum naar meer informatie zoeken. U kunt ook de beschikbare supportopties bekijken.