Opmerkingen maken en bewerken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u opmerkingen maakt en bewerkt, en hoe u de geschiedenis van opmerkingen controleert. Iedereen met toegang tot uw account kan opmerkingen op de Google Ads-pagina's van uw campagnes of advertentiegroepen toevoegen, bewerken of verwijderen.

Opmerkingen maken

U kunt op verschillende manieren opmerkingen maken, afhankelijk van waar in Google Ads u zich bevindt. Hieronder vindt u meer informatie over de diverse manieren waarop u opmerkingen kunt maken.

Via het prestatiediagram

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

De eerste en eenvoudigste manier om een opmerking te maken, is door de cursor op een knooppunt in het prestatiediagram te plaatsen. Er verschijnt dan een informatiekaart waarop u een opmerking kunt toevoegen.

Zo maakt u opmerkingen voor campagnes:

Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Gebruik de datumkiezer rechtsboven om een periode te selecteren voor de gegevens die u wilt bekijken.
  4. Plaats de cursor op een rond knooppunt in het prestatiediagram bovenaan de pagina. Vierkante knooppunten duiden bestaande opmerkingen aan die u kunt bewerken.
  5. Klik op Opmerking toevoegen. U kunt ook klikken op Alle opmerkingen bekijken om bestaande opmerkingen in deze campagne of advertentiegroep te bekijken en te bewerken.
    • Opmerkingen worden toegevoegd aan de campagne die u bekijkt als u de opmerking maakt. Als u geen specifieke campagne heeft geselecteerd in de balk Weergaven bovenaan, wordt de opmerking toegevoegd op Google Ads-accountniveau.
  6. Geef de tekst van uw opmerking op bij Voer uw opmerking in.
  7. Klik op Opslaan.

Zo maakt u opmerkingen voor een advertentiegroep:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Gebruik de datumkiezer rechtsboven het prestatiediagram om een periode te selecteren voor de gegevens die u wilt bekijken.
  5. Plaats de cursor op een rond knooppunt in het prestatiediagram bovenaan de pagina. Vierkante knooppunten duiden bestaande opmerkingen aan die u kunt bewerken.
  6. Klik op Opmerking toevoegen. U kunt ook klikken op Alle opmerkingen bekijken om bestaande opmerkingen in deze advertentiegroep te bekijken en te bewerken.
    • Als u een opmerking maakt, wordt deze toegevoegd aan de advertentiegroep die u bekijkt. Als u geen specifieke advertentiegroep heeft geselecteerd in de balk Weergaven bovenaan, wordt de opmerking toegevoegd op Google Ads-accountniveau.
  7. Geef de tekst van uw opmerking op bij Voer uw opmerking in.
  8. Klik op Opslaan.

Via het notitievenster

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

U kunt ook een opmerking toevoegen aan een datum, zonder dat u eerst een specifiek punt in het prestatiediagram hoeft te selecteren. Zo kunt u ook alle bestaande opmerkingen controleren in het notitievenster.

Zo maakt u opmerkingen voor campagnes:

Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Klik op het icoon met 3 stippen boven de tabel met resultaten.
  4. Klik op Notitievenster openen. Eronder verschijnt een lijst met alle bestaande opmerkingen.
  5. Klik op Toevoegen.
    • Opmerkingen worden toegevoegd aan de campagne die u bekijkt als u de opmerking maakt. Als u geen specifieke campagne heeft geselecteerd in de balk Weergaven bovenaan, wordt de opmerking toegevoegd op Google Ads-accountniveau.
  6. Selecteer een datum.
  7. Geef de tekst van uw opmerking op bij Voer uw opmerking in.
  8. Klik op Opslaan.

Zo maakt u opmerkingen voor een advertentiegroep:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Klik op het icoon met 3 stippen boven de tabel met resultaten.
  5. Klik op Notitievenster openen. Eronder verschijnt een lijst met alle bestaande opmerkingen.
  6. Klik op Toevoegen.
    • Als u een opmerking maakt, wordt deze toegevoegd aan de advertentiegroep die u bekijkt. Als u geen specifieke advertentiegroep heeft geselecteerd in de balk Weergaven bovenaan, wordt de opmerking toegevoegd op Google Ads-accountniveau.
  7. Selecteer een datum.
  8. Geef de tekst van uw opmerking op bij Voer uw opmerking in.
  9. Klik op Opslaan.

Via de rapporttabel

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Zo maakt u opmerkingen voor campagnes:

Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Selecteer campagnes in de lijst door links op het selectievakje Blue check box icon for selecting ad campaigns te klikken. Er verschijnt een blauwe menubalk boven de lijst.
  4. Klik op Opmerking toevoegen.
    • De opmerking wordt alleen aan de geselecteerde campagnes toegevoegd.
  5. Selecteer een datum.
  6. Typ de opmerking in het vak onder de datum.
  7. Klik op Opslaan.

Zo maakt u opmerkingen voor een advertentiegroep:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Selecteer advertentiegroepen in de lijst door links op het selectievakje Blue check box icon for selecting ad campaigns te klikken. Er verschijnt een blauwe menubalk boven de lijst.
  5. Klik op Opmerking toevoegen.
    • De opmerking wordt alleen toegevoegd aan de geselecteerde advertentiegroepen.
  6. Selecteer een datum.
  7. Typ de opmerking in het vak onder de datum.

Klik op Opslaan.

Opmerkingen bewerken

U kunt elke bestaande opmerking bewerken via het notitievenster of rechtstreeks in het prestatiediagram. Er zijn 2 manieren om een bestaande opmerking te vinden:

Via het prestatiediagram

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Zo bewerkt u opmerkingen voor campagnes:

Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Plaats de cursor op een vierkant knooppunt in het prestatiediagram om een opmerking te bewerken. Alle opmerkingen voor een specifieke datum staan op één pop-upkaart.
  4. Klik op Alle opmerkingen bekijken om het notitievenster te openen.
  5. Scroll omhoog of omlaag om de opmerking te vinden die u wilt bewerken.
  6. Klik op het potloodje Instelling bewerken, potloodje om de gewenste opmerking te bewerken.
  7. Voer uw wijzigingen door.
  8. Klik op Opslaan.

Zo bewerkt u opmerkingen voor advertentiegroepen:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Plaats de cursor op een vierkant knooppunt in het prestatiediagram om een opmerking te bewerken. Alle opmerkingen voor een specifieke datum staan op één pop-upkaart.
  5. Klik op Alle opmerkingen bekijken om het notitievenster te openen.
  6. Scroll omhoog of omlaag om de opmerking te vinden die u wilt bewerken.
  7. Klik op het potloodje Instelling bewerken, potloodje om de gewenste opmerking te bewerken.
  8. Voer uw wijzigingen door.
  9. Klik op Opslaan.

Via het notitievenster

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Zo bewerkt u opmerkingen voor campagnes:

Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Klik op het icoon met 3 stippen net onder het prestatiediagram links.
  4. Klik op Notitievenster openen. Eronder verschijnt een lijst met alle bestaande opmerkingen.
  5. Scroll omlaag naar de opmerking die u wilt bewerken.
  6. Klik op het potloodje Instelling bewerken, potloodje om de opmerking te bewerken of klik op de prullenbak om de opmerking te verwijderen.
  7. Voer uw wijzigingen door.
  8. Klik op Opslaan.

Zo bewerkt u opmerkingen voor advertentiegroepen:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Klik op het icoon met 3 stippen net onder het prestatiediagram links.
  5. Klik op Notitievenster openen. Eronder verschijnt een lijst met alle bestaande opmerkingen.
  6. Scroll omlaag naar de opmerking die u wilt bewerken.
  7. Klik op het potloodje Instelling bewerken, potloodje om de opmerking te bewerken of klik op de prullenbak om de opmerking te verwijderen.
  8. Voer uw wijzigingen door.
  9. Klik op Opslaan.

Opmerkingengeschiedenis controleren

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

U kunt nagaan wanneer en door wie een opmerking is gemaakt of voor het laatst is bewerkt.

Zo opent u de opmerkingen voor campagnes:

Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Plaats de cursor op een vierkant knooppunt in het prestatiediagram om een opmerking te openen. U kunt ook klikken op het icoon met 3 stippen onder het prestatiediagram en daarna op Notitievenster openen om alle opmerkingen te tonen.
    • Onderaan elke opmerking staat wanneer deze is gemaakt of voor het laatst is bewerkt. Deze informatie is ook beschikbaar in Wijzigingsgeschiedenis.

Zo opent u de opmerkingen voor een advertentiegroep:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Plaats de cursor op een vierkant knooppunt in het prestatiediagram om een opmerking te openen. U kunt ook klikken op het icoon met 3 stippen onder het prestatiediagram en daarna op Notitievenster openen om alle opmerkingen te tonen.
    • Onderaan elke opmerking staat wanneer deze is gemaakt of voor het laatst is bewerkt. Deze informatie is ook beschikbaar in Wijzigingsgeschiedenis.

Gerelateerde link