Konfigurer målgruppekilder

Google Analytics 4 (GA4) har erstattet Universal Analytics (UA). 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle data. (Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024.) Det er viktig at du overfører Universal Analytics-områder til Google Analytics 4. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

Målgrupper flyttes til Google Analytics 4. 1. juli 2023 sluttet Universal Analytics å behandle hendelser på nettsteder og legge til brukere i målgruppesegmenter. Hvis du vil fortsette å måle aktivitet på nettstedet, må du opprette en målgruppe i Google Analytics 4. Finn ut mer om overføring av målgrupper til Google Analytics 4.

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

En målgruppekilde er en førsteparts datakilde du kan bruke til å opprette datasegmenter i Google Ads. Du kan for eksempel opprette en målgruppekilde for å nå ut til folk som har brukt appen din, besøkt nettstedet ditt, sett på videoen din eller delt informasjon med deg.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du konfigurerer målgruppekilder.

Fordeler

• Konfigurer eller tilknytt målgruppekilder for å utvide rekkevidden.
  • Administrer, overvåk og feilsøk målgruppekildene dine.
  • Se tag-treffene, de aktive parameterne og datalistene du har opprettet fra de ulike målgruppekildene.

Velg ønsket målgruppekilde

For å kunne bruke de fleste målgruppekilder må du knytte Google Ads-kontoen din sammen med kildens konto. Følg veiledningen nedenfor for å konfigurere en ny målgruppekilde i Google Ads-kontoen din.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Google-tag

Du kan samle inn data til datasegmentene dine og konverteringssporingen ved å legge til Google-taggen på nettstedet ditt.

Veiledning

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring og deretter på Målgruppekilder.
  4. Klikk på Konfigurer taggen i kortet for Google-taggen.
    1. Hvis du allerede har opprettet en Google-tag, kan du redigere den ved å klikke på menyen med tre prikker og deretter på Rediger.
  5. Angi hvilke data taggen skal samle inn:
    1. Med alternativet «Samle inn standarddata som er tilgjengelige fra denne datakilden» samles det inn generelle data om besøk på nettstedet.
    2. Med alternativet «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg» skreddersys annonsene basert på brukernes aktivitet.
      • Dette alternativet kalles også «dynamisk remarketing». Med det kan du vise annonser til folk ut fra aktiviteten deres på nettstedet ditt eller i appen din.
  6. Velg de generelle parameterne du ønsker å spore.
  7. Hvis du valgte «Samle inn standarddata som er tilgjengelige fra denne datakilden», går du videre til trinn 9.
  8. Hvis du valgte «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg», gjør du følgende:
    1. Velg en bedriftstype.
      • Bedriftstypen brukes i taggene dine slik at det innhentes informasjon om aktivitet på nettstedet ditt som gjelder spesifikt for bedriftstypen din. Hvis du ikke finner bedriftstypen din i listen, velger du «Annet (tilpasset alternativ)».
    2. Velg parameterne for bedriftstypen du vil spore.
  9. Klikk på Opprett og fortsett.
  10. Plasser Google-taggen og Google Ads-hendelseskodebiten i <head>-delen på HTML-sidene. Finn ut mer om Google-taggen.
  11. Klikk på Ferdig.
Google Analytics 4-områder og Firebase-prosjekter

For Google Analytics 4-områder og Firebase-prosjekter kan du importere nett- og appkonverteringer, transaksjoner og målgruppesegmenter utarbeidet i Google Analytics, til Google Ads-kontoen din.

Før du begynner

• Sørg for at du har de nødvendige tillatelsene til å finne de ulike nivåene for rapporteringsvisninger i det aktuelle Google Analytics 4-området eller Firebase-prosjektet.
  • Knytt Google Analytics 4-området eller Firebase-prosjektet ditt sammen med Google Ads-kontoen din.
  • Du finner datalister og tag-treff for Google Analytics 4-områder og Firebase-prosjekter på «Google Analytics (GA4) og Firebase»-kortet i «Målgruppekilder».
  • Dynamisk remarketing for nettet støttes ikke i Google Analytics 4-områder.

Veiledning

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring og deretter på Målgruppekilder.
  4. Klikk på Tilknytt Google Analytics (GA4) og Firebase på «Google Analytics (GA4) og Firebase»-kortet.
  5. Klikk på Tilknytt ved siden av hvert område eller prosjekt du vil legge til i Google Ads-kontoen din.
  6. Hvis du vil legge til flere områder eller prosjekter, klikker du på Aktiver målgrupper på «Google Analytics (GA4) og Firebase»-kortet.

YouTube

Vis annonsene dine til folk som har interaksjoner med YouTube-kanalen din, spor handlingene folk gjør etter å ha sett på videoannonsene dine, og generer klikk ved hjelp av handlingsfremmende overlegg.

Finn ut hvordan du knytter YouTube-kanaler til en Google Ads-konto.

Spill av

Opprett datasegmenter ut fra de nåværende brukerne av appen din, og spor kjøp i appen som konverteringer for å finne ut hvilke annonser som er mest effektive.

Finn ut hvordan du knytter sammen Google Play og Google Ads.

Appanalyse

Knytt en tredjepartsleverandør av appanalyse eller ditt eget utviklingssett for programvare (SDK) til Google Ads-kontoen din.
Merk: Hvis du vil bruke Firebase som målgruppekilde, kan du gå til «App- og nettområder i Google Analytics og Firebase»-delen, som har informasjon om dette.

Veiledning

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring og deretter på Målgruppekilder.
  4. Klikk på Konfigurer på Appstatistikk-kortet.
  5. Angi hvilke data som skal samles inn via kilden din:
    • Med alternativet «Samle inn standarddata som er tilgjengelige fra denne datakilden» samles det inn generelle data om besøk på nettstedet.
    • Med alternativet «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg» skreddersys annonsene ut fra en feed og brukernes aktivitet.
      • Dette alternativet kalles også «dynamisk remarketing» og gjør det mulig å vise annonser til folk i datasegmentene dine ut fra aktiviteten deres.
  6. Avgjør hvorvidt du ønsker å «Ta med bruker-ID-parameteren i taggen». I så fall må du merke av i avmerkingsboksen. Ellers merker du ikke av.
    • Hvis brukere kan logge på nettstedet ditt, henter denne parameteren inn bruker-ID-ene til personene i datasegmentet ditt, slik at du kan vise mer personlig tilpassede annonser.
  7. Hvis du valgte «Samle inn standarddata som er tilgjengelige fra denne datakilden», går du videre til trinn 9.
  8. Hvis du valgte «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg», gjør du følgende:
    1. Velg en bedriftstype.
      • Bedriftstypen brukes i taggen din slik at det innhentes informasjon om aktivitet på nettstedet ditt eller i appen din som gjelder spesifikt for bedriftstypen din. Hvis du ikke finner bedriftstypen din i listen, velger du «Annet (tilpasset alternativ)».
    2. Velg parameterne du vil spore.
  9. Klikk på Opprett og fortsett.
  10. Installer en SDK.
  11. Opprett en feed for personlig tilpasning av annonser (hvis du valgte «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg»).

Kundedata

Bruk markedsføringsdata for å nå ut til kundene mens de bruker Google-tjenester, deriblant Google Søk, YouTube eller Gmail. Finn ut hvordan du lager kundelister.

Veiledning

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring og deretter på Segmenter.
  4. Klikk på plussknappen for å opprette et nytt målgruppesegment.
  5. Velg «Kundesegment».
  6. Velg om du ønsker å laste opp kundedata i en datafil med ren tekst eller en fil med hashede data.
    1. Hvis du velger å laste opp kundedata i ren tekst, blir de private kundedataene i filen din hashet på datamaskinen din ved hjelp av SHA256-algoritmen før de overføres til Googles tjenere på en sikker måte.
    2. Hvis du velger å hashe dataene dine, må du sørge for at de oppfyller kravene i henhold til instruksjonene i artikkelen om opplasting av datafiler.
  7. Velg filen din.
  8. Hvis du er enig, merker du av for «Disse dataene er samlet inn og deles med Google i tråd med Googles retningslinjer».
  9. Angi varigheten av inkluderingen. Varigheten er uendelig som standard, men du kan angi en egendefinert tidsgrense.
  10. Klikk på Lagre.
  11. Du kan se fremdriften for opplastingen av datafilen under «Segmenter». Det kan ta opptil to døgn før denne prosessen er fullført.