Konfiguration af en målgruppekilde

Universal Analytics (UA) er blevet erstattet af Google Analytics 4 (GA4). Fra og med den 1. juli 2023 bliver der ikke længere behandlet data på almindelige Universal Analytics-ejendomme. (360 Universal Analytics-ejendomme med en aktuel ordre modtager en engangsforlængelse af behandling, som slutter den 1. juli 2024). Det er vigtigt, at du migrerer din Universal Analytics-ejendom til Google Analytics 4. Se, hvordan du skifter til Google Analytics 4

Målgrupper bliver migreret til Google Analytics 4. Fra og med den 1.juli 2023 blev der ikke længere behandlet websitehændelser og føjet brugere til målgruppesegmenter i Universal Analytics. For at sikre fortsat websitemåling skal du oprette en målgruppe i Google Analytics 4. Få flere oplysninger om migrering af målgrupper til Google Analytics 4.

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.

En målgruppekilde er en førstepartsdatakilde, som du kan bruge til at oprette dine datasegmenter i Google Ads. Du kan f.eks. konfigurere en målgruppekilde for at nå ud til personer, der har besøgt dit website, brugt din app, set din video eller delt deres oplysninger med dig.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du konfigurerer en målgruppekilde.

Fordele

• Konfigurer eller tilknyt målgruppekilder for at øge din rækkevidde.
  • Administrer, overvåg, og find og ret fejl i forbindelse med dine målgruppekilder.
  • Se de taghits, aktive parametre og datalister, der er oprettet ud fra hver enkelt målgruppekilde.

Vælg en målgruppekilde

De fleste målgruppekilder kræver, at du knytter din Google Ads-konto til kildens konto. Følg vejledningen nedenfor for at konfigurere en ny målgruppekilde på din Google Ads-konto.

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Google-tag

Indsaml data til dine datasegmenter og din konverteringssporing ved at tilføje Google-tagget på dit website.

Vejledning

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Målgruppeadministrator og derefter på Målgruppekilder.
  4. Klik på Konfigurer tag på kortet Google-tag.
    1. Hvis du allerede har konfigureret et Google-tag, kan du redigere tagget ved at klikke på prikmenuen og derefter på Rediger.
  5. Vælg, hvilke data der skal indsamles via dit tag:
    1. "Indsaml de standarddata, som er tilgængelige fra denne datakilde" indsamler generelle data om websitebesøg.
    2. "Indsaml specifikke attributter eller parametre til personlig tilpasning af annoncer" skræddersyr dine annoncer på baggrund af brugeraktivitet.
      • Denne mulighed kaldes også "Dynamisk remarketing", og den giver dig mulighed for at vise annoncer for personerne ud fra deres aktivitet på dit website eller i din app.
  6. Vælg de generelle parametre, du gerne vil spore
  7. Fortsæt til trin 9, hvis du har valgt "Indsaml de tilgængelige standarddata fra denne datakilde".
  8. Gør følgende, hvis du har valgt "Indsaml specifikke attributter eller parametre til personlig tilpasning af annoncer":
    1. Vælg en virksomhedstype.
      • Virksomhedstype bruges til at aktivere indsamling af oplysninger om aktivitet på dit website, der er relevant i forhold til din virksomhedstype, via dine tags. Hvis din virksomhedstype ikke er med på listen, skal du vælge "Andet (tilpasset mulighed)".
    2. Vælg de virksomhedstypeparametre, du gerne vil spore.
  9. Klik på Opret og fortsæt.
  10. Installer Google-tagget og Google Ads-hændelseskodestykket i <head>-sektionen på dine HTML-sider. Få flere oplysninger om >Google-tagget.
  11. Klik på Udfør.
>Google Analytics 4-ejendom/Firebase-projekt

Hvad Google Analytics 4-ejendomme og Firebase-projekter angår, kan du importere web- og appkonverteringer, transaktioner og målgruppesegmenter, der er oprettet i Google Analytics, på din Google Ads-konto.

Før du begynder

• Sørg for, at du har de nødvendige tilladelser til at se visningsniveauerne på din Google Analytics 4-ejendom eller i dit Firebase-projekt.
  • Knyt din Google Analytics 4-ejendom eller dit Firebase-projekt til din Google Ads-konto.
  • Du kan finde dine datalister og taghits for Google Analytics 4-ejendomme og Firebase-projekter på kortet "Google Analytics (GA4) og Firebase" under "Målgruppekilder".
  • Google Analytics 4-ejendomme understøtter ikke dynamisk remarketing på nettet.

Vejledning

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Målgruppeadministrator og derefter på Målgruppekilder.
  4. Klik på Tilknyt Google Analytics (GA4) og Firebase på kortet "Google Analytics (GA4) og Firebase".
  5. Klik på Tilknyt ud for hver ejendom eller hvert projekt, der skal tilføjes på din Google Ads-konto.
  6. Klik på Aktivér målgrupper på kortet "Google Analytics (GA4) og Firebase" for at tilføje flere ejendomme eller projekter.

YouTube

Vis dine annoncer for personer, der har interageret med din YouTube-kanal, spor, hvad folk gør, efter at de har set videoannoncer, og opnå flere klik ved hjælp af overlejringer med opfordring til handling.

Få oplysninger om, hvordan du linker YouTube-kanaler til Google Ads.

Afspil

Opret datasegmenter baseret på de aktuelle brugere af din app, og spor køb i appen som konverteringer for at finde ud af, hvilke annoncer der er mest effektive.

Få oplysninger om, hvordan du linker Google Play til Google Ads.

Appanalysedata

Knyt en tredjepartsudbyder af appanalyser eller dit eget SDK til din Google Ads-konto.
Bemærk! Læs afsnittet "Google Analytics App + Web og Firebase", hvis du vil bruge Firebase som målgruppekilde.

Vejledning

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Målgruppeadministrator og derefter på Målgruppekilder.
  4. Klik på Konfigurer på kortet Appanalysedata.
  5. Beslut, hvilke data din kilde skal indsamle:
    • "Indsaml de standarddata, som er tilgængelige fra denne datakilde" indsamler generelle data om websitebesøg.
    • "Indsaml specifikke attributter eller parametre til personlig tilpasning af annoncer" skræddersyr dine annoncer på baggrund af feed- og brugeraktivitet.
      • Denne mulighed kaldes også "Dynamisk remarketing", og den giver dig mulighed for at vise annoncer for personerne i dine datasegmenter ud fra deres aktivitet.
  6. Beslut, om du vil vælge "Inkluder bruger-id-parameteren i tagget". I så fald skal du markere afkrydsningsfeltet. Ellers skal du undlade at markere afkrydsningsfeltet.
    • Hvis der benyttes brugerlogin på dit website, indsamles bruger-id'erne for personer i dit datasegment via denne parameter, så du kan vise mere personligt tilpassede annoncer.
  7. Fortsæt til trin 9, hvis du har valgt "Indsaml de tilgængelige standarddata fra denne datakilde".
  8. Gør følgende, hvis du har valgt "Indsaml specifikke attributter eller parametre til personlig tilpasning af annoncer":
    1. Vælg en virksomhedstype.
      • Virksomhedstype bruges til at give dit tag besked om at indsamle oplysninger om aktivitet på dit website eller i din app, som er specifik for din virksomhedstype. Hvis din virksomhedstype ikke er med på listen, skal du vælge "Andet (tilpasset mulighed)".
    2. Vælg de parametre, du gerne vil spore.
  9. Klik på Opret og fortsæt.
  10. Installer et SDK.
  11. Opret et feed til annoncetilpasning (hvis du har valgt "Indsaml specifikke attributter eller parametre til personlig tilpasning af annoncer").

Kundedata

Brug marketingdata til at nå ud til dine kunder, mens de gennemser Google-tjenester som Google Søgning, YouTube eller Gmail. Se, hvordan du opretter en kundeliste.

Vejledning

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Målgruppeadministrator og derefter på Segmenter.
  4. Klik på plusknappen for at oprette et nyt målgruppesegment.
  5. Vælg "Kundesegment".
  6. Vælg, om du vil uploade kundedata i en datafil med almindelig tekst eller en hashkrypteret datafil.
    1. Hvis du vælger almindelig tekst, bliver de personlige kundedata i din fil hashkrypteret på din computer ved hjælp af SHA256-algoritmen, inden de videresendes til Googles servere i et sikkert format.
    2. Hvis du vælger at hashkryptere dine data, skal du sikre dig, at de krav, der er beskrevet i afsnittet Krav vedrørende upload af datafiler i denne artikel, er overholdt.
  7. Vælg din fil.
  8. Markér afkrydsningsfeltet "Disse data blev indsamlet og deles med Google i overensstemmelse med Googles politikker", hvis du accepterer dette.
  9. Angiv en varighed af medlemskab. Standarden er ubegrænset, men du kan angive en tilpasset tidsbegrænsning.
  10. Klik på Gem.
  11. Du kan se uploadstatussen for din datafil under "Segmenter". Det kan tage op til 48 timer at fuldføre denne proces.