Sovelluskampanjat

Jokainen sovellustaan mainostava haluaa sovelluksensa yhä useamman maksavan käyttäjän ulottuville. Miten heidät sitten tavoittaa? Sovelluskampanjoilla tämä hoituu tehokkaasti, sillä voit mainostaa sovelluksiasi Googlen suurimmissa palveluissa, kuten Haussa, Google Playssa, YouTubessa, Google Haun Discoverissa ja Google Display ‑verkostossa. Lisää vain muutama rivi tekstiä, hintatarjous ja sisältöä. Kaikki muu optimoidaan, jotta käyttäjät löytävät sinut.

Tässä artikkelissa kerrotaan perusasiat Sovelluskampanjoiden toiminnasta.

Näin se toimii

Toisin kuin useimmissa Google Ads ‑kampanjoissa, Sovelluskampanjoissa ei suunnitella yksittäisiä mainoksia. Sen sijaan luomme mainosteksti-ideoidesi, kuviesi, videoidesi ja sovelluksesi tietosivulla olevien elementtien perusteella useita eri muodoissa ja eri verkostoissa julkaistavia mainoksia.

Pääset helposti alkuun lisäämällä tekstiä, aloitushintatarjouksen ja budjetin sekä ilmoittamalla mainostesi kielet ja sijainnit. Suosittelemme lisäämään vähintään yhden vaakakuvan, yhden pystysuuntaisen videon ja yhden vaakasuuntaisen videon. Tarpeen mukaan voit lisätä myös HTML5-elementtejä. Järjestelmämme testaa puolestasi erilaisia elementtiyhdistelmiä ja näyttää mainokset, jotka tuottavat useimmin parhaat tulokset. Sinun ei itse tarvitse tehdä mitään.

Sovelluskampanjatyypit

Jos valitset tavoitteeksi sovelluksen mainostamisen, voit valita kampanjan alatyypiksi jonkin seuraavista: Asennuskampanja, Aktivointikampanja tai Ennakkorekisteröitymiskampanja (vain Android). Kussakin alatyypissä keskitytään eri tapahtumiin ja käytetään eri hintatarjousstrategioita.

Asennuskampanja

Julkaise mainoksia, jotka kannustavat käyttäjiä asentamaan sovelluksesi. Asennuskampanja toimittaa mainoksia, kunnes käyttäjä tekee latauksen, jota varten kampanja on optimoitu.

Jotta voit saada suurimman mahdollisen hyödyn jokaisesta latauksesta, Google Ads automatisoi myös kohdistuksen ja hintatarjoukset. Voit optimoida kampanjasi kohdistuksen siten, että järjestelmä keskittyy etsimään arvokkaita käyttäjiä sinulle tärkeän toiminnan, kuten sovelluksen sisäisten konversioiden, perusteella.

Aktivointikampanja

Aktivointikampanjoiden avulla voit aktivoida uudelleen asiakkaita, jotka ovat asentaneet sovelluksesi, ja kannustaa heitä tiettyyn sovelluksensisäiseen toimintaan. Mainoksesi voivat näkyä useissa Googlen palveluissa, kuten Google Haussa, YouTubessa ja Google Playssa, sekä muissa Display-verkoston sovelluksissa. Lue lisää Aktivointikampanjan luomisesta.

Ennakkorekisteröitymiskampanja (vain Android)

Julkaise mainoksia, jotka lisäävät kiinnostusta ja tietoisuutta sovelluksistasi ja peleistäsi jo ennen niiden julkaisua Google Playssa. Kun olet ottanut sovelluksen tai pelin ennakkorekisteröinnin käyttöön Play Consolessa, voit luoda sille Sovelluskampanjan. Mainosta klikkaavat käyttäjät voivat sitten ennakkorekisteröidä sovelluksesi tai pelisi Play Kaupasta.

Missä mainokset voivat näkyä?

Mainoksesi voivat näkyä kaikissa Googlen palveluissa. Näitä ovat esimerkiksi Google Haku, Google Play, YouTube, Google Display ‑verkosto, AdMob, Google Haun Discover, Googlen hakukumppanit ja monet muut julkaisijat, jotka hostaavat sovellusmainoksia. Tässä on joitain esimerkkejä:

Google‑hakuverkosto

Google search network ad example

Asennus- ja Aktivointikampanjoissa Google yhdistää mainoksesi hakutermeihin, jotka liittyvät sovellukseesi tai sen tyyppiin. Google Ads luo avainsanoja useilla eri menetelmillä, kuten käyttämällä Google Playn hakutermejä, joilla käyttäjät ovat löytäneet sovelluksesi.

Google Play

Google Play search results, ad example Google Play home page
  • Google Playn hakutulokset
  • Google Playn aiheeseen liittyvien sovellusten osio: "Saatat pitää myös näistä" ja "Samanlaisia kuin tämä sovellus"
  • Google Play ‑etusivu: Sinulle ehdotetut

Asennuskampanjoissa ja Ennakkorekisteröitymiskampanjoissa Google voi näyttää mainoksiasi henkilöille, jotka hakevat sovellukseesi liittyviä termejä ja sovelluksia. Mainoksesi voivat näkyä myös niille, jotka käyvät sovellustasi muistuttavan sovelluksen tietosivulla. Mainokset voivat sisältää sovelluskuvakkeen, sovelluksen nimen, kehittäjän nimen, teksti-ideoitasi ja linkin Play Kaupassa olevalle tietosivulle, jonka kautta käyttäjät voivat asentaa sovelluksesi tai rekisteröityä saadakseen ilmoituksen, kun sovellus on saatavilla.

Aktivointikampanjoissa Google kohdistaa mainokset sovellusta jo käyttäville käyttäjille.

YouTube

Relevant pages or content on YouTube, ad. example 1 Relevant pages or content on YouTube, ad. example 2
Relevant pages or content on YouTube, ad. example 2
  • YouTuben osuvat sivut ja sisältö

Asennuskampanjoissa ja Ennakkorekisteröitymiskampanjoissa Google Ads voi näyttää mainoksiasi YouTubessa silloin, kun mainosten klikkaaminen ja sovelluksesi lataaminen tai siihen ennakkorekisteröityminen on todennäköisintä. Mainoksissa voi olla YouTubesta linkitetty video, tekstiä, sovelluskuvake, sovelluskaupan teksti ja arvosteluja, ja mainokset voivat näkyä Android-laitteiden YouTube-sovelluksessa ja kaikissa älytelevisioissa. Mainoksissa on linkki Play Kaupan tietosivulle, jolta käyttäjät voivat ladata sovelluksesi tai rekisteröityä saadakseen ilmoituksen, kun sovellus on saatavilla.

Google Display ‑verkosto

Google Display Network Ad, home screen
  • Gmail
  • Muut sovellukset
  • Uutissivustojen, blogien ja muiden verkkosivustojen mobiiliversiot

Asennuskampanjoissa ja Ennakkorekisteröitymiskampanjoissa mainoksesi voivat näkyä osuvimmissa paikoissa Google Display ‑verkostossa ja muissa sovelluksissa. Mainoksissa voi olla sovelluskuvake, sovelluksen nimi, oma teksti ja oma kuva tai video ja linkki Play Kaupan tietosivulle, jolta käyttäjät voivat ladata sovelluksesi tai rekisteröityä saadakseen ilmoituksen, kun sovellus on saatavilla. Google Ads optimoi mainosten näyttöpaikat siten, että saat mahdollisimman paljon konversioita sovelluksen ennakkorekisteröinneille valitsemallasi CPA-tavoitteella. Lue lisää kohdistuslaajennuksesta Display-kampanjoissa.

Google Haun Discover

Google Discover Ad example
Tällä hetkellä saatavilla vain Android-puhelimille, joiden kieliasetukseksi on valittu englanti.

Mainoksesi voivat nyt näkyä Google Haun Discoverissa. Voit siis kohdistaa käyttäjille visuaalisesti huomiota herättäviä mainoksia heidän kiinnostuksen kohteidensa perusteella.

Apple ottaa pian käyttöön uusia tietosuojakäytäntöjä iOS 14 ‑käyttäjille. Ne voivat vaikuttaa iOS-kampanjoidesi tuloksiin Google Adsissa. Jos osallistut ROAS-tavoitetta käyttävien iOS-kampanjoiden betaohjelmaan, suosittelemme keskeyttämään kyseiset kampanjat ja vaihtamaan CPA-tavoitehintatarjouksiin.

Näillä vinkeillä tavoitat juuri oikeat mobiilisovelluksen käyttäjät.

Muutokset tuloksissa

Voit nähdä, miten Sovelluskampanjoihisi tekemäsi muutokset ovat saattaneet vaikuttaa tuloksiisi. Klikkaa Kaikki kampanjat ‑sivulta tai Sovelluskampanjasta Muutoshistoria. Tarkista tekemäsi muutokset ja tulostaulukon merkinnät, jotka kertovat, miten muutokset ovat voineet vaikuttaa tuloksiisi.

Web to App Connect

Jos käytät Sovelluskampanjoiden lisäksi Haku-, Maksimitulokset- tai Shopping-kampanjoita, voit tarjota asiakkaille parempia käyttökokemuksia verkon ja sovelluksen saumattoman integraation kautta käyttämällä Web to App Connectia. Voit käyttää Web to App Connectia sovelluksen asentaneiden mobiilikäyttäjien ohjaamiseen mobiilisovelluksen oikeille sivuille Haku-, Maksimitulokset- ja Shopping-kampanjamainosten täsmälinkkien avulla.

Kun olet luonut täsmälinkin sovelluksen tietylle sivulle, asiakkaat voivat helposti viimeistellä haluamansa asian, olipa se sitten ostoksen tekeminen, rekisteröityminen tai tuotteiden lisääminen ostoskoriin. Käyttämällä Web to App Connect ‑käyttöliittymää voit myös helposti seurata näitä sovelluksensisäisiä konversiotapahtumia ja saada suosituksia kampanjan parantamiseksi. Luomalla asiakkaille saumattomia "verkosta sovellukseen" ‑käyttökokemuksia voit saada keskimäärin kaksi kertaa suuremman konversioprosentin sovellukseesi johtavista mainoksen klikkauksista kuin mobiilisivuston klikkauksista. Lue lisää konvertoitumisen parantamisesta Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla.