Om mål-ROAS-budgivning

Det assisterende feilsøkingsverktøyet vårt kan hjelpe deg med å identifisere, forklare og håndtere potensielle årsaker til uventede svingninger i forbruket i Performance Max-kampanjer.

Merk: Fra og med juli vises det valgfrie målfelt for de nye budstrategiene maksimer antall konverteringer og maksimer konverteringsverdien i søkekampanjer. Merk deg at disse to budstrategiene fungerer ulikt i videohandlingskampanjer. Med valgfrie mål optimaliseres den smarte budgivningen i tråd med disse målene på samme måte som med mål-CPA (kostnad per handling) og mål-ROAS (avkastning på annonsekostnader). Når du kombinerer maksimer antall konverteringer med en gitt mål-CPA, blir opplegget det samme som om du hadde brukt en mål-CPA-strategi i dag. Og du oppnår den samme effekten som om du hadde brukt en mål-ROAS-strategi i dag, hvis du bruker maksimer konverteringsverdien og angir en mål-ROAS. Merk deg at hotellkampanjer bare støtter maksimer konverteringsverdien med en obligatorisk mål-ROAS.

Finn ut mer om mål-ROAS-budgivning.

Finn ut mer om endringer i hvordan strategier for smart budgivning organiseres.

Konfigurer appkampanjer med mål-ROAS for annonseinntekter

Videoen nedenfor gjelder spesifikt for appkampanjer med mål-ROAS for annonseinntekter. Annonsører som implementerer mål-ROAS for annonseinntekter, kan nå en fastsatt kampanje-ROAS ved å målrette annonser mot brukere som trolig kommer til å samhandle med annonsene i appen.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Mål-ROAS-budgivning

Hvis du bruker smart budgivning i Google Ads, bruker denne budstrategien AI-løsninger fra Google til å analysere og anslå verdien av potensielle konverteringer hver gang en bruker søker etter produktene eller tjenestene du markedsfører. Deretter justerer AI-løsningene fra Google budene dine automatisk for disse søkene, slik at du kan maksimere avkastningen på dem.

I praksis innebærer dette at dersom budstrategien avgjør at et brukersøk trolig kommer til å generere en konvertering med en høy verdi, blir det lagt inn et bud på det aktuelle søket via mål-ROAS-strategien. Hvis denne budstrategien fastslår at søket sannsynligvis ikke gir noen konvertering av høy verdi, blir det lagt inn et lavt bud. AI-løsningene fra Google optimaliserer budene på auksjonstidspunktet, slik at de er skreddersydd til hver enkelt auksjon. Gjennomgå veiledningen for smart budgivning.

Mål-ROAS er tilgjengelig som standardstrategi i enkeltkampanjer eller porteføljestrategi for flere kampanjer. Hvis du ennå ikke vet hvilken budstrategi for porteføljen som passer best for deg, kan du først lese om automatisk budgivning. Hvis du har Shopping-kampanjer, kan du finne ut mer om automatisk budgivning i Shopping-kampanjer.

Merk: Hvis du har hotellkampanjer, kan du ikke bruke porteføljestrategien.

Denne artikkelen forklarer hvordan mål-ROAS-budgivning fungerer, og hvilke innstillinger du kan velge.

Før du begynner

• Før du kan bruke en mål-ROAS-budstrategi i kampanjene dine, må du fastsette verdier for konverteringene du sporer.
  • Du kan bruke regler for konverteringsverdier, slik at du enklere kan fremheve verdien av konverteringene som er relatert til bedriften din, og optimalisere for konverteringer fra brukertypene som er mest verdifulle for deg. Med regler for konverteringsverdier kan du ta i bruk en multiplikasjonsfaktor på konverteringsverdier for kunder, enheter eller steder av høyere verdi.
  • For at du skal kunne bruke mål-ROAS-budgivning, må du ha hatt minst 15 konverteringer i løpet av de siste 30 dagene i de fleste kampanjetypene.
    • Bannerkampanjer: minst 15 konverteringer (med gyldige konverteringsverdier) oppnådd totalt med alle kampanjene dine i løpet av de siste 30 dagene. I nye bannerkampanjer kreves det ikke lenger at du har en konverteringslogg for å kunne bruke mål-ROAS-budgivning.
    • Appkampanjer: minst 10 konverteringer hver dag (eller 300 konverteringer i løpet av 30 dager).
    • Discovery-kampanjer: minst 100 konverteringer i løpet av de siste 30 dagene (10 av disse må ha vært i løpet av de siste 7 dagene).
      • Merk: Kampanjer som er kvalifisert for mål-ROAS, blir automatisk plassert på godkjenningslisten.
    • Videohandlingskampanjer: minst 30 konverteringer totalt de siste 30 dagene.
    • Hotellkampanjer: minst 50 konverteringer per uke på kampanjenivå.
  • Hvis du nylig begynte å rapportere konverteringsverdien eller endret måten denne verdien rapporteres på, i søkekampanjer, anbefaler vi at du tar med de nye verdiene i Konverteringer-kolonnen og venter i seks uker til kampanjen din mottar konverteringsverdier med tilsvarende frekvens, før du tar i bruk mål-ROAS.
  • Vi anbefaler også at du gjennomgår budsjettinnstillingene dine for å sikre at du er komfortabel med å bruke opptil det dobbelte av det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt. I en faktureringssyklus på én måned blir du ikke belastet med mer enn det du åpner for i dagsbudsjettet ditt, ganget med 30,4. Hvis du har appkampanjer, anbefaler vi også at du kjører en kampanje med målkostnad per handling før du kjører en kampanje med mål for avkastning på annonsekostnader (mål-ROAS). Hensikten med dette er at du får dannet deg et bilde av hvilken ROAS-verdi du bør bruke som utgangspunkt, før du fastsetter det innledende ROAS-målet. Hvis du setter i gang med en lite hensiktsmessig mål-ROAS, kan resultatene bli svake og rekkevidden bli dårlig.
Merk:
  • Hvis du har appkampanjer, må du også installere Google Analytics for Firebase SDK i appen din. Konverteringshendelsene du byr på (og sender verdier med), skal komme fra Firebase SDK.
  • Resultatene blir som regel bedre hvis du kjører få, men store kampanjer der du får mange konverteringer.

Når bør du bruke verdibasert budgivning?

Verdibasert budgivning er mest nyttig hvis ulike konverteringer har ulik verdi for bedriften, eller hvis du har et bestemt mål for avkastningen på annonsekostnadene (ROAS) du prøver å nå.

I tabellen nedenfor viser vi hvilke budstrategier som passer best til de ulike kampanjetypene.

Maksimer antall konverteringer

Mål-CPA

Maksimer konverteringsverdien

Mål-ROAS

Mål

Flest mulig konverteringer innenfor budsjettet

Flest mulig konverteringer til angitt mål-CPA

Høyest mulig konverteringsverdi innenfor budsjettet

Maksimer konverteringsverdier for mål-ROAS

Når

• prioriteten er å bruke opp budsjettet
  • ikke noe spesifikt avkastningsmål er angitt
  • konverteringer det optimaliseres for, er omtrent like mye verdt for bedriften
  • det finnes et spesifikt avkastningsmål
  • konverteringer det optimaliseres for, er omtrent like mye verdt for bedriften
  • prioriteten er å bruke opp budsjettet
  • konverteringer har ulik verdi for bedriften
  • ikke noe spesifikt avkastningsmål er angitt
  • det finnes et spesifikt avkastningsmål
  • konverteringer det optimaliseres for, er av ulik verdi for bedriften

Slik fungerer det

Google Ads beregner fremtidige konverteringer og tilknyttede verdier ved hjelp av konverteringsverdiene dine, som du rapporterer via konverteringssporing. Google Ads fastsetter så et høyeste bud for kostnad per interaksjon (maks. CPC) for å maksimere konverteringsverdien samtidig som det gjøres et forsøk på å oppnå en gjennomsnittlig avkastning på annonsekostnadene (ROAS) som er lik målet du har satt deg.

Enkelte konverteringer kan gi høyere ROAS, og andre kan gi lavere ROAS, men sammenlagt prøver Google Ads-systemet å opprettholde en konverteringsverdi per kostnad som tilsvarer verdien du har angitt for mål-ROAS. Hvis du for eksempel fastsetter 500 % som mål-ROAS, prøver Google Ads å justere budene for at du skal få høyest mulig konverteringsverdi, samtidig som denne mål-ROAS-verdien skal nås (se detaljer i eksempelet nedenfor). For at du skal få enda bedre resultater i annonseauksjonen, blir budene justert basert på sanntidssignaler – som sted, enhet, nettleser og klokkeslett – i denne strategien. I tillegg bruker denne strategien AI for å justere budene etter om brukeren er oppført i en av remarketinglistene dine eller ikke.

Google Ads viser deg en anbefalt mål-ROAS-verdi etter at du har opprettet en ny budstrategi eller fulgt en anbefaling som er knyttet til optimaliseringsresultatet, og så valgt hvilke kampanjer den skal brukes i. Anbefalingen beregnes på grunnlag av de faktiske ROAS-verdiene dine i løpet av de siste ukene. Vi utelukker resultater fra de siste dagene for å ta høyde for konverteringer som det kanskje tar lenger enn én dag å fullføre etter at brukeren har klikket på eller hatt interaksjon med annonsen (f.eks. en avspilling med deltakelse). Du kan velge å bruke denne anbefalte verdien for mål-ROAS, eller du kan angi din egen verdi.

Eksempel

Tenk deg at du måler salgene for en nettbutikk der du selger damesko, og du vil optimalisere budene dine basert på den sammenlagte verdien for en handlekurv. Målet ditt er å selge for NOK 50 (dette er konverteringsverdien) hver gang du bruker NOK 10 på annonsering. Da angir du en mål-ROAS på 500 % – for hver gang du bruker NOK 10 på annonsering, ønsker du en avkastning på fem ganger så mye.

Da ser regnestykket slik ut:

NOK 50 i salg ÷ NOK 10 i annonsekostnader x 100 % = mål-ROAS på 500 %

Deretter fastsetter Google Ads maks. CPC-budet for å maksimere konverteringsverdien – samtidig som mål-ROAS-en på 500 % blir forsøkt nådd.

Budjusteringer og mål-ROAS

Med budjusteringer kan du få vist annonsene dine oftere eller sjeldnere ut fra hvor, når og hvordan folk søker. Ettersom mål-ROAS bidrar til at budene dine optimaliseres ved hjelp av sanntidsdata, blir ikke de eksisterende budjusteringene dine brukt. Det er ett unntak: Du kan fortsatt angi -100 % som budjustering for enheter.

Merk: Du trenger ikke å fjerne budjusteringene. De blir bare ikke brukt.

Opprett nye budstrategier

Du kan angi en mål-ROAS-budstrategi i en enkeltkampanje (standardstrategi) eller i flere kampanjer (budstrategi for porteføljen) på disse måtene:

• Angi denne strategien i en kampanje du oppretter.
  • Angi eller bytt til denne strategien i innstillingene for den aktuelle kampanjen.
  • Angi denne strategien på Budstrategier-siden i det delte biblioteket.

I artikkelen Konfigurer smart budgivning kan du se hvordan du angir budstrategier.

Innstillinger

Mål-ROAS

Verdien din for mål-ROAS er den gjennomsnittlige konverteringsverdien (f.eks. avkastningen) du ønsker å oppnå for hver krone du bruker på annonser. Når du angir en mål-ROAS, må du være oppmerksom på at denne kan påvirke konverteringsvolumet du oppnår. Hvis du for eksempel angir et mål som er for høyt, kan det begrense mengden trafikk annonsene dine får.

Her er noen tips til hvordan du kan angi en mål-ROAS som passer for deg:

• Hvis det er aktuelt, bruker du det målet som anbefales på steder som Anbefalinger-siden i kontoen din. Målene som anbefales, er basert på de historiske resultatene dine samtidig som det tas høyde for konverteringsforsinkelser.
  • Du bør prøve å fastsette en mål-ROAS-verdi basert på de historiske dataene om konverteringsverdien per kostnad som du har oppnådd i de kampanjene der du vil bruke denne strategien. Det kan hjelpe deg med å maksimere konverteringsverdien din, samtidig som du kan oppnå den samme avkastningen på annonsekostnadene for kampanjer som tidligere. Du bør også ta høyde for konverteringsforsinkelser.
  • For å finne den historiske konverteringsverdien per kostnad må du velge «Endre kolonnene» på «Kolonner»-rullegardinmenyen og legge til «Konv.verdi/kostnad»-kolonnen fra listen over «Konverteringer»-kolonner. Deretter ganger du verdien for konverteringsverdi per kostnad med 100 for å få prosentandelen for mål-ROAS. Sørg for at tidsperioden for ROAS-evalueringen samsvarer med konverteringsvinduet for handlingen i appen, slik at kampanjeresultatene blir så nøyaktige som mulig.

Budgrenser

Budgrenser for mål-ROAS anbefales ikke siden dette kan forhindre at Google Ads kan bruke AI til å optimalisere budene. Dette kan også hindre Google Ads i å justere budene til beløpet som er mest i takt med mål-ROAS-en. Du kan bruke budgrenser i budstrategier for porteføljen på Shopping og i Søkenettverket. Hvis du fastsetter budgrenser, brukes de bare i auksjoner i Søkenettverket, og de kan bare brukes i budstrategier for porteføljer.

• Grense for høyeste bud: det høyeste CPC-budet du ønsker at Google Ads skal legge inn når du bruker mål-ROAS.
  • Grense for minste bud: det laveste maks. CPC-budet du vil at Google Ads skal legge inn når du bruker mål-ROAS. Vær oppmerksom på at Google Ads kan legge inn et maks. CPC-bud som er lavere enn grensen for minste bud, som regel på grunn av smart prissetting. Dette betyr at budgrensen du fastsetter her, ikke er det absolutt laveste budet som kan legges inn.

Tips: Velg hvilke konverteringer du skal by på

Med innstillingen Ta med i Konverteringer kan du bestemme om du vil ta med enkeltstående konverteringshandlinger i Konverteringer- og Konverteringsverdi-kolonnen i rapportene dine. Dataene i disse kolonnene blir brukt i budstrategier som mål-CPA, mål-ROAS og ECPC. Budstrategien du velger, blir dermed bare optimalisert på bakgrunn av konverteringene du velger å ta med. Finn ut mer om innstillingen «Ta med i Konverteringer»

Konverteringer via flere enheter i Shopping-kampanjer, videokampanjer og kampanjer i Displaynettverket og Søkenettverket blir tatt med som standard.

Mål for annonsegrupper

Du kan bruke annonsegruppemål i både standard budstrategier og budstrategier for porteføljen. Med en porteføljestrategi optimaliseres kampanjene, søkeordene og annonsegruppene dine for ett felles mål. Alternativt kan du angi enkeltmål for hver annonsegruppe, men dette kan legge begrensninger på den smarte budgivningen, så derfor fraråder vi deg å gjøre det.

Merk: Du kan angi enkeltbud for mål-CPA eller mål-ROAS på annonsegruppenivå, men strategien som brukes for å legge inn bud, kontrolleres nå på porteføljenivå.

Husk at dersom du ikke trenger å angi egne mål for noen av annonsegruppene, kan du få bedre resultater med en porteføljestrategi.

Merk: Budstrategier for porteføljer kan ikke brukes med mål-ROAS i appkampanjer for installasjoner eller hotell-, Shopping- eller Discovery-kampanjer.

Gjennomsnittlig mål-ROAS

Merk: Gjennomsnittlig mål-ROAS kan kun brukes i søke-, Shopping- og Performance Max-kampanjer. Det støttes ikke i hotellkampanjer.

Den gjennomsnittlige mål-ROAS-en er det trafikkvektede gjennomsnittlige ROAS-målet budstrategien er optimalisert for. Den gjenspeiler endringene du har gjort i mål-ROAS-verdien i en gitt tidsperiode. Derfor kan det hende at den gjennomsnittlige mål-ROAS-verdien din ikke samsvarer med mål-ROAS-verdien du har angitt.

Med denne beregningen kan du måle hvilken ROAS-verdi budstrategien din var målrettet mot i bestemte tidsperioder. Hvis du endrer datoperioden, kan du se hva det faktisk ble optimalisert for i budstrategien i det aktuelle tidsrommet. Vær oppmerksom på at du ikke får se gjennomsnittlige mål-ROAS-verdier for tidsperioder der du ikke har hatt trafikk.

Du kan se den gjennomsnittlige mål-ROAS-verdien i resultattabellen øverst på Kampanjer-siden, slik at du kan sammenligne det faktiske resultatet med resultatmålet. Velg «Gj.sn. mål-ROAS» fra «Resultater»-kategorien når du legger til nye kolonner, eller ved å legge til denne beregningen i resultatdiagrammet.

Vi anbefaler at du følger med på kampanjeresultatene og det gjennomsnittlige målet over tid.

Her finner du disse beregningene

Med beregningen for gjennomsnittlig mål-ROAS kan du måle hvilken ROAS-verdi budstrategien din var målrettet mot i bestemte tidsperioder. Hvis du endrer datoperioden, kan du se hva det faktisk ble optimalisert for i budstrategien i det aktuelle tidsrommet. Vær oppmerksom på at du ikke får se gjennomsnittlige mål-ROAS-verdier for tidsperioder der du ikke har hatt trafikk.

Du kan legge til en kolonne for å se den gjennomsnittlige mål-ROAS-verdien i resultattabellen, slik at du kan sammenligne resultatmålet med det faktiske resultatet. Velg kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads under «Resultater»-kategorien øverst i «Kampanjer»-tabellen eller ved å legge det til i resultatdiagrammet. Velg «Gj.sn. mål-ROAS», «Gj.sn. målkostnad per installasjon» eller «Gj.sn. målkostnad per handling i appen» fra Resultater-kategorien når du legger til en ny kolonne.

Du kan også finne denne beregningen i budstrategirapporten, ved siden av «Faktisk ROAS», som representerer ROAS-verdien du faktisk oppnådde med denne strategien. Se hvordan du finner budstrategirapportene.

Gjennomsnittlig mål-ROAS er tilgjengelig for både standard budstrategier og budstrategier for porteføljer.

Linker til relatert innhold