ROAS-tavoitteen hintatarjoukset

Ohjatun vianetsintäominaisuuden avulla voit selvittää ja ratkaista mahdollisia syitä Maksimitulokset-kampanjasi odottamattomiin kuluvaihteluihin.

Huom. Heinäkuusta alkaen Hakukampanjoiden uusissa konversiomäärän maksimoivissa ja konversioarvon maksimoivissa hintatarjousstrategioissa näkyy valinnaiset tavoitekentät. Huomioithan, että Aktivoivissa videokampanjoissa nämä ovat kaksi eri hintatarjousstrategiaa. Kun valinnainen tavoite on valittu, Smart Bidding optimoi kampanjan samalla tavalla kuin käytettäessä CPA-tavoitteen (toimintakohtaisen hintatavoitteen) tai ROAS-tavoitteen (tavoitellun mainostuoton) strategiaa. Konversiomäärän maksimoiva strategia, jolle on asetettu CPA-tavoite, toimii siis samoin kuin CPA-tavoitteen strategia tällä hetkellä, ja konversioarvon maksimoiva strategia, jolle on lisätty ROAS-tavoite, samoin kuin ROAS-tavoitteen strategia tällä hetkellä. Huomaa, että Hotellikampanjat tukevat vain konversioarvon maksimoivaa strategiaa, jossa on pakollinen ROAS-tavoite.

Lue lisää ROAS-tavoitehintatarjouksista.

Lue lisää Smart Bidding ‐strategioiden organisointiin liittyvistä muutoksista.

Tämä Google Adsin Smart Biddingiä hyödyntävä hintatarjousstrategia analysoi ja ennustaa älykkäästi potentiaalisen konversion arvon aina, kun käyttäjä hakee mainostamiasi tuotteita tai palveluita. Tämän jälkeen se muokkaa hintatarjouksiasi automaattisesti kyseisten hakujen mukaan, jotta saat niistä mahdollisimman suuren tuoton.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos haku johtaa todennäköisesti arvokkaaseen konversioon, ROAS-tavoitteen strategia tekee haulle korkean hintatarjouksen. Jos taas arvokas konversio on epätodennäköinen, hintatarjous on pieni. Hintatarjoukset optimoidaan automaattisesti huutokaupan aikana, eli ne ovat huutokauppakohtaisia. Tutustu Smart Bidding ‐oppaaseen.

ROAS-tavoite‑strategia on käytettävissä joko vakiostrategiana yksittäisessä kampanjassa tai portfoliostrategiana useissa kampanjoissa. Jos et vielä tiedä, mikä portfoliostrategia sinun kannattaa valita, tutustu ensin automaattisiin hintatarjouksiin. Jos sinulla on Shopping-kampanjoita, lue, miten automaattisia hintatarjouksia voi käyttää niissä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten ROAS-tavoitteen strategia toimii ja mitä asetuksia sillä on.

Ennen kuin aloitat

• Ennen kuin voit käyttää ROAS-tavoitteen hintatarjousstrategiaa kampanjoissasi, sinun on valittava arvot seuraamillesi konversioille.
  • Käyttämällä konversioarvosääntöjä voit määritellä yritystoimintaasi liittyvien konversioiden arvon tarkemmin ja optimoida kampanjat siten, että saat enemmän konversioita sinulle arvokkailta käyttäjiltä. Konversioarvosääntöjen avulla voit lisätä kertoimen konversioarvoille, jotka liittyvät sinulle arvokkaisiin asiakkaisiin, laitteisiin tai sijainteihin.
  • Useimmissa kampanjatyypeissä ROAS‑tavoitteen hintatarjousten käyttö edellyttää, että kampanjaan on kertynyt vähintään 15 konversiota 30 viime päivän aikana.
    • Display-kampanjat: Vähintään 15 konversiota (joilla on hyväksyttävät konversioarvot) 30 viime päivän aikana kaikki kampanjat yhteenlaskettuna. Uusissa Display-kampanjoissa ei enää tarvitse olla konversiohistoriaa, jotta niissä voi käyttää ROAS-tavoitteen hintatarjouksia.
    • Sovelluskampanjat: Vähintään 10 konversiota joka päivä (tai 300 konversiota 30 päivässä).
    • Discovery-kampanjat: Vähintään 75 konversiota 30 viime päivän aikana (10 näistä konversioista on oltava 7 viime päivän ajalta). ROAS-tavoite on tällä hetkellä betavaiheessa Discovery-kampanjoissa.
    • Aktivoivat videokampanjat: Vähintään 30 konversiota 30 viime päivän aikana.
  • Huom. Jos olet äskettäin aloittanut konversioarvon raportoinnin tai muuttanut konversioarvon raportointitapaa Hakukampanjoissa, suosittelemme sisällyttämään uudet arvot Konversiot-sarakkeeseen ja odottamaan kuusi viikkoa ennen käyttöönottoa, jotta kampanjasi saa konversioarvoja samalla tahdilla.
  • Suosittelemme myös tarkistamaan budjettiasetuksesi, jotta voit varmistua siitä, että olet valmis käyttämään kaksi kertaa keskimääräisen päiväbudjettisi verran. Sinulta ei veloiteta kuukauden laskutusjaksolta enempää kuin keskimääräinen päiväbudjettisi kerrottuna 30,4:llä. Sovelluskampanjoissa on myös suositeltavaa käyttää CPA-tavoitteen kampanjatyyppiä ennen ROAS‑tavoitteen kampanjatyyppiä, jotta olet selvillä ROASin perustasosta, kun valitset ensimmäistä ROAS‑tavoitetta. Jos ROAS‑tavoitetta ei aseteta aluksi sopivalle tasolle, kampanjan tulokset voivat olla huonoja.
Hyvä huomata
  • ROAS-tavoite on tällä hetkellä betavaiheessa Sovellus- ja Discovery-kampanjoissa.
  • Jos käytät Sovelluskampanjoita, sinun on myös asennettava sovellukseesi Google Analytics for Firebase SDK. Konversiotapahtumien, joista teet hintatarjouksia (ja joilla lähetät arvoja), on oltava peräisin Firebase SDK:sta.
  • Tulokset ovat yleensä parempia silloin, jos sinulla on pieni määrä suuria kampanjoita, jotka saavat paljon konversioita.

Milloin arvoperusteisia hintatarjouksia kannattaa käyttää?

Arvoperusteisista hintatarjouksista on eniten hyötyä silloin, kun konversiot tuottavat yrityksellesi erilaista arvoa tai haluat saavuttaa tietyn ROAS-tavoitteen.

Voit arvioida seuraavan taulukon avulla, mikä hintatarjousstrategia sopii kampanjallesi parhaiten.

Konversiomäärän maksimointi

CPA-tavoite

Konversioarvon maksimointi

ROAS-tavoite

Tavoite

Konversiomäärän maksimointi valitulla budjetilla

Konversiomäärän maksimointi valitulla CPA-tavoitteella

Konversioarvon maksimointi valitulla budjetilla

Konversiomäärän maksimointi valitulla ROAS-tavoitteella

Milloin käyttää

• Prioriteettina käyttää koko budjetti
  • Ei tiettyä ROI-tavoitetta
  • Konversiot, joille kampanja optimoidaan, ovat yritykselle samanarvoisia
  • Tietty ROI-tavoite
  • Konversiot, joille kampanja optimoidaan, ovat yritykselle samanarvoisia
  • Prioriteettina käyttää koko budjetti
  • Konversiot tuottavat yritykselle erilaista arvoa
  • Ei tiettyä ROI-tavoitetta
  • Tietty ROI-tavoite
  • Konversiot tuottavat yritykselle erilaista arvoa

Näin se toimii

Google Ads luo ennusteita tulevista konversioista ja niihin liittyvistä arvoista konversioseurannan avulla raportoitujen konversioarvojen perusteella. Sitten Google Ads asettaa korkeimmat klikkauskohtaiset hintatarjoukset pyrkien maksimoimaan konversioarvon ja saavuttamaan tavoitettasi vastaavan keskimääräisen mainostuoton (ROAS).

Joidenkin konversioiden ROAS voi olla keskimääräistä suurempi tai pienempi, mutta yleisesti ottaen Google Ads pyrkii siihen, että konversioarvo/hinta on valitsemasi ROAS-tavoitteen suuruinen. Jos valitset ROAS‑tavoitteeksi esimerkiksi 500 %, Google Ads muokkaa hintatarjouksia automaattisesti siten, että konversioarvosi voidaan maksimoida ja samalla saavuttaa ROAS‑tavoite (katso lisätietoa alla olevasta esimerkistä). Hintatarjousstrategia yrittää parantaa menestystäsi mainoshuutokaupassa muokkaamalla hintatarjouksia reaaliaikaisten signaalien (kuten laitteen, selaimen, sijainnin ja kellonajan) mukaan. Hintatarjouksia muokataan automaattisesti myös sen mukaan, onko käyttäjä jossain uudelleenmarkkinointiluettelossasi.

Google Ads suosittelee ROAS‑tavoitteen arvoa sen jälkeen, kun olet luonut uuden hintatarjousstrategian tai valinnut optimointipisteiden yhteydessä näkyvän suosituksen sekä valinnut kampanjat, joissa kyseistä strategiaa tai suositusta käytetään. Suositus lasketaan viime viikkojen toteutuneen ROASin perusteella. Suosituksen laskennassa ei huomioida muutamaa edellistä päivää, jotta tulokset eivät vääristyisi sen vuoksi, että joidenkin konversioiden kirjaamiseen saattaa kulua enemmän kuin päivä mainoksen klikkauksesta tai interaktiosta (kuten jatkuneesta katselusta). Voit valita, haluatko käyttää suositeltua ROAS-tavoitetta vai valita arvon itse.

Esimerkki

Oletetaan, että mittaat naisten kenkien verkkomyyntiä ja haluat optimoida hintatarjoukset ostoskorin kokonaissumman arvon mukaan. Tavoitteesi on saada viiden euron edestä myyntiä (konversioarvo) kutakin mainontaan käytettyä euroa kohden. Asetat ROAS-tavoitteeksi 500 %.

Laskentakaava:

5 € myyntiä ÷ 1 € mainoskuluja x 100 % = 500 %:n ROAS-tavoite

Google Ads asettaa korkeimmat klikkauskohtaiset hintatarjoukset automaattisesti maksimoidakseen konversioarvosi. Samalla se pyrkii saavuttamaan asettamasi 500 %:n ROAS-tavoitteen.

Hintatarjouksen muokkaukset ja ROAS-tavoite

Hintatarjousmuokkausten avulla voit saada mainoksesi näkymään harvemmin tai useammin sen mukaan, missä, milloin ja miten ihmiset tekevät hakuja. Koska hintatarjouksesi optimoidaan ROAS-tavoitteen avulla reaaliaikaisen datan perusteella, hintatarjousmuokkauksia ei käytetä. Tähän liittyy yksi poikkeus: voit valita laitteisiin kohdistuvien hintatarjousmuokkausten arvoksi –100 %.

Huom. Hintatarjousmuokkauksia ei tarvitse poistaa. Niitä ei vain käytetä.

Uuden hintatarjousstrategian luominen

Voit luoda ROAS-tavoitteen hintatarjousstrategian yksittäiselle kampanjalle (vakiostrategia) tai useille kampanjoille (portfoliostrategia) seuraavilla tavoilla:

• luomalla strategian uuden kampanjan yhteydessä
  • luomalla kampanja-asetukset tai muuttamalla niitä
  • käyttämällä Jaetun kirjaston Hintatarjousstrategiat-sivua.

Katso ohjeet hintatarjousstrategian luomiseen artikkelista Smart Biddingin määrittäminen.

Asetukset

ROAS-tavoite

ROAS-tavoite on keskimääräinen konversioarvo (esim. myyntitulo), jonka haluat saada jokaisesta mainontaan käyttämästäsi eurosta. Muista, että valitsemasi ROAS-tavoite voi vaikuttaa saamiesi konversioiden määrään. Jos esimerkiksi valitset liian suuren tavoitteen, se saattaa rajoittaa mainosten saaman liikenteen määrää.

Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit valita itsellesi sopivan ROAS-tavoitteen:

• Jos mahdollista, käytä tavoitetta, jota suositellaan esimerkiksi tilisi Suositukset-sivulla. Suositellut tavoitteet perustuvat aiempiin tuloksiin, ja niissä on otettu huomioon konversioviiveet.
  • Valitse ROAS-tavoite sellaisten kampanjoiden aiemman konversioarvo/hinta-datan perusteella, joissa haluat käyttää tätä strategiaa. Tämä auttaa sinua maksimoimaan konversioarvon samalla, kun saat kampanjoistasi saman mainostuoton kuin aiemminkin. Ota myös huomioon konversioviiveet.
  • Jos haluat nähdä aiemman konversioarvo/hinta-datan, valitse Sarakkeet-valikosta Muokkaa sarakkeita ja lisää Konversiot-sarakkeiden joukosta Konv.arvo/hinta-sarake. Kerro sitten konversioarvo/hinta-mittarin arvo sadalla, niin saat ROAS-tavoitteen prosentteina. Varmista, että ROAS-arvion ajanjakso on sovelluksessa tehdyn valinnan konversioikkunan mukainen, jotta saat tarkimman mahdollisen kuvan kampanjan tuloksista.

Hintatarjousrajat

Hintatarjousrajojen asettamista ROAS-tavoitteelle ei suositella, koska ne voivat rajoittaa Google Adsin automaattista hintatarjouksen optimointia. Rajat voivat myös estää Google Adsia muokkaamasta hintatarjouksia siten, että summat vastaavat ROAS-tavoitetta mahdollisimman hyvin. Hintatarjousrajat ovat käytettävissä Haku- ja Shopping-kampanjoiden portfoliostrategioissa. Jos kuitenkin asetat hintatarjousrajoja, niitä käytetään vain hakuverkoston huutokaupoissa ja ne ovat saatavilla vain portfoliostrategioissa.

• Hintatarjouksen yläraja: Korkein klikkauskohtainen hintatarjous, jonka haluat Google Adsin asettavan ROAS-tavoitetta käytettäessä.
  • Hintatarjouksen alaraja: Korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksen vähimmäisarvo, jonka haluat Google Adsin asettavan ROAS-tavoitetta käytettäessä. Huomaa, että Google Ads saattaa asettaa korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksen, joka alittaa hintatarjouksen alarajan. Tämä johtuu yleensä älykkäästä hinnoittelusta. Valitsemasi hintatarjouksen raja ei siis ole pienin mahdollinen asetettavissa oleva hintatarjous.

Vinkki: Valitse konversiot, joista haluat tehdä hintatarjouksia

Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksen avulla voit päättää, haluatko sisällyttää yksittäiset konversiotapahtumat raporttiesi Konversiot- ja Konversioarvo-sarakkeisiin. Näiden sarakkeiden dataa käytetään muun muassa CPA-tavoite-, ROAS-tavoite- ja Tehostettu klikkauskohtainen hinta ‑hintatarjousstrategioissa, joten hintatarjousstrategia optimoi hintatarjouksia vain valitsemiesi konversioiden perusteella. Lue lisää Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksesta.

Asetukseen sisältyvät oletuksena Display-verkoston kampanjoiden sekä Video-, Haku‑ ja Shopping-kampanjoiden konversiot eri laitteella.

Mainosryhmien tavoitteet

Voit käyttää mainosryhmien tavoitteita sekä vakiohintatarjousstrategioissa että portfolion hintatarjousstrategioissa. Jos käytät portfoliostrategiaa, kampanjasi, mainosryhmäsi ja avainsanasi optimoidaan saman tavoitteen mukaan. Vaihtoehtoisesti voit asettaa kullekin mainosryhmälle oman tavoitteen, mutta sitä ei suositella, sillä se voi rajoittaa Smart Biddingin toimintaa.

Huom. Voit asettaa yksittäisiä CPA-tavoitteen tai ROAS-tavoitteen hintatarjouksia mainosryhmätasolla, mutta hintatarjousten asettamiseen käytettävää strategiaa hallinnoidaan nyt portfoliotasolla.

Jos sinun ei välttämättä tarvitse asettaa tavoitteita kullekin mainosryhmälle erikseen, voit päästä parhaisiin tuloksiin portfoliostrategian avulla.

Huom. Tätä ominaisuutta ei voi käyttää Asennus-, Shopping- tai Discovery-kampanjoiden ROAS-tavoitteen kanssa.

Keskimääräinen ROAS-tavoite

Keskimääräinen ROAS-tavoitteesi on keskimääräinen liikenteen mukaan painotettu ROAS, jolle hintatarjousstrategiasi on optimoitu. Se on niiden muutosten keskiarvo, jotka olet tehnyt ROAS-tavoitteeseen tietyn ajanjakson aikana. Tästä syystä keskimääräinen ROAS-tavoite voi olla eri kuin valitsemasi ROAS-tavoite.

Tämän mittarin avulla voit mitata hintatarjousstrategiasi ROAS-tavoitteen tietyillä aikaväleillä. Muuttamalla aikaväliä voit selvittää, mihin strategiasi optimointi on todellisuudessa perustunut kyseisellä aikavälillä. Muista, että keskimääräistä ROAS‑tavoitetta ei ole sellaisilta aikaväleiltä, joilla ei ole liikennettä.

Keskimääräinen ROAS‑tavoite löytyy Kampanjat‑sivun yläosan tulostaulukosta, jonka avulla voit arvioida todellisia tuloksia suhteessa tulostavoitteisiin. Valitse Tulokset‑kategoriasta "Keskim. ROAS‑tavoite", kun lisäät uuden sarakkeen. Voit myös lisätä sen tuloskaavioon.

Mistä nämä mittarit löytyvät?

Keskimääräinen ROAS-tavoite ‑mittarin avulla voit mitata hintatarjousstrategiasi ROAS-tavoitteen tietyillä aikaväleillä. Muuttamalla aikaväliä voit selvittää, mihin strategiasi optimointi on todellisuudessa perustunut kyseisellä aikavälillä. Muista, että keskimääräistä ROAS‑tavoitetta ei ole sellaisilta aikaväleiltä, joilla ei ole liikennettä.

Voit lisätä tulostaulukkoon Keskimääräinen ROAS-tavoite ‑mittarin arvioidaksesi todellisia tuloksia suhteessa tulostavoitteisiin. Klikkaa Kampanjat-taulukon yläreunasta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta. Valitse Tulokset-kategoriasta "Keskim. ROAS-tavoite", "Keskim. asennuskohtainen tavoitehinta" tai "Keskim. tavoitehinta per sovelluksensisäinen toiminta".

Tämä mittari on myös hintatarjousstrategiaraportissa Todellinen ROAS ‑kohdan vieressä. Todellinen ROAS kertoo sen ROASin, joka tällä strategialla on pystytty saavuttamaan. Katso ohjeet hintatarjousstrategiaraporttien löytämiseen.

Keskimääräinen ROAS‑tavoite on käytettävissä sekä vakiohintatarjousstrategioissa että portfoliostrategioissa.