Om oversigtssiden

Oversigtssiden giver dig mulighed for at få et hurtigt overblik over din effektivitet. Det er det første sted, du lander, når du åbner din Google Ads-konto, og den indeholder en oversigt over din effektivitet og vigtige indsigter. Du finder en oversigt over hele din konto og for individuelle kampagner og annoncegrupper.

Når du opretter en ny kampagne, og den ikke er begyndt at bruge penge endnu, viser siden Kampagneoversigt, om der er problemer, der skal løses, før den nye kampagne begynder at bruge penge, eller om du muligvis blot skal vente lidt længere. Den indeholder også forslag til, hvordan du kan forbedre kampagnekvaliteten, mens du venter. Bemærk! Dette gælder kun for søge- og videokampagner.

Når din nye kampagne begynder at blive vist, indeholder hver oversigt flere oversigtskort med vigtige metrics. Oversigtssiden for din konto indeholder f.eks. kort, der viser, hvilken kampagne eller annoncegruppe der er ændret mest, mens en kampagneoversigt indeholder kort, der viser oplysninger om dine auktioner, vigtigste søgninger og status på din kampagne, herunder eventuelle annoncer, som muligvis er blevet afvist. Du kan justere det overordnede datointerval for at ændre dataene på dine oversigtskort.

Oversigtskortene vil også lejlighedsvis fremhæve vigtige indsigter. Indsigtskort viser ændringer i din effektivitet, som du måske har overset.

Denne artikel beskriver de forskellige typer af kort, der vises på dine oversigtsside.

Før du begynder

Hvis du vil lære at bruge de forskellige funktioner på din oversigtsside, kan du læse artiklen om brug af oversigtssiden.

Dette finder du på oversigtssiden

Oversigtssider indeholder to typer af kort. Oversigtskort viser dig et generelt overblik over din effektivitet i det datointerval, du vælger. Indsigtskort fremhæver vigtige observationer og er ikke relateret til det datointerval, du har valgt.

Oversigtskort

Alle oversigtssider indeholder et oversigtskort med et linjediagram, der giver dig mulighed for at sammenligne den seneste effektivitet for dine metrics. Der vil blive vist forskellige oversigtskort for konto-, kampagne- eller annoncegruppeniveau. Disse kort omfatter:

• Auktionsindsigtsdata
  • Målgrupper på Display- og videonetværket
  • De største ændringer i dine kampagner og annoncegrupper
  • Geografisk lokation for personer, der har interageret med dine annoncer
  • Søgeord til Display- og videonetværket
  • Mest viste annoncer
  • Effektivitet efter ugedag og tidspunkt på dagen
  • Effektivitet efter enhed
  • Effektivitet efter søgeord
  • Placeringer på Display- og videonetværket
  • Remarketingrækkevidde
  • Statusgennemgang
  • De vigtigste produkter til Shopping
  • De mest effektive kampagner og annoncegrupper
  • De mest brugte søgetermer på google.dk, som udløste visning af dine annoncer
  • Populære videoer
  • Emner til Display- og videonetværket

Indsigtskort

Der kan opstå interessante mønstre i dine data. Indsigtskort indeholder oplysninger om disse særlige observationer.

Effektivitetstempo pr. time

Dette kort indeholder oplysninger om, hvornår dit klikantal er usædvanlig højt eller lavt på en bestemt dag. Hvis du har en tendens til et bestemt antal klik klokken 16.00 om mandagen, får du besked om, om du ligger over eller under dette antal. Dette kort vises indtil slutningen af dagen, eller indtil dit klikantal vender tilbage til dagens gennemsnit.

Ud fra denne indsigt kan du vælge at ændre dine bud eller dit budget.

Nye ord

På dette kort kan du se nye ord, som folk har brugt, mens de søgte på google.dk og fandt dine annoncer. Hvis du bruger bredt matchende søgeord, kører dine annoncer, når folk søger efter relevante varianter af dine søgeord, også selvom varianterne ikke er med på dine søgeordslister.

Ud fra denne indsigt kan du vælge at tilføje disse ord som søgeord eller negative søgeord eller ændre dine søgeordsmatchtyper.

Enhedsrelateret ændring

På dette kort kan du se, hvis der er sket en betydelig ændring af, hvor stor en procentdel af dine annonceeksponeringer der kommer fra en bestemt type enhed. Hvis de fleste af dine eksponeringer typisk kommer fra én type enhed, og dette for nylig har ændret sig til en anden type enhed, vises dette kort.

På baggrund af denne indsigt kan du vælge at angive en budjustering for enheder.

Øverst ift. andre

På dette kort kan du se, hvis der er sket en betydelig ændring af, hvor stor en procentdel af dine eksponeringer der sker, når annoncerne vises over de organiske søgeresultater. Hvis de fleste af dine eksponeringer typisk sker over de organiske søgeresultater, og dette for nylig har ændret sig, vises dette kort.

Ud fra denne indsigt kan du vælge at ændre din budgivning.

Annoncegrupperelateret ændring

Hvis der er sket en væsentlig procentvis ændring med hensyn til omkostningerne for en annoncegruppe i forhold til omkostningerne for den overordnede kampagne, kan du se det på dette kort. Dette kort vises eksempelvis, hvis en bestemt annoncegruppe i en kampagne tidligere har tegnet sig for størstedelen af omkostningerne, og dette for nylig har ændret sig.

Ud fra denne indsigt kan du vælge at flytte den annoncegruppe, som nu tegner sig for størstedelen af omkostningerne, til en særskilt kampagne, ændre din budgivning eller gennemgå de ændringer, du har foretaget af den aktuelle kampagne eller annoncegruppe.

Geo

På dette kort kan du se, hvis der er sket en betydelig ændring af, hvor stor en procentdel af dine eksponeringer der kommer fra et bestemt sted. Hvis de fleste af dine eksponeringer typisk kommer fra et bestemt sted, og dette har ændret sig for nylig, vises kortet Geo med disse oplysninger.

Ud fra denne indsigt kan du vælge at ændre dine budmodifikatorer for et bestemt sted. For ikke at skulle ændre dine bud i tide og tide kan du bruge Smart bidding, som automatisk optimerer til konverteringer baseret på sted og mange andre faktorer.