Specificaties van geüploade display-advertenties

Display-advertenties trekken de aandacht van mensen via de 2 miljoen websites en apps in het Google Display Netwerk. In Google Ads kunt u op verschillende manieren responsieve display-advertenties en aangepaste geüploade display-advertenties maken. In dit artikel worden de specificaties voor formaat en afmetingen beschreven van advertenties die u kunt uploaden naar het Google Display Netwerk. Lees meer informatie over hoe u uw eigen display-advertenties kunt uploaden.

Voordat u begint

Ga na of uploaden van aangepaste display-advertenties de meest geschikte optie voor u is. Is dat niet het geval, dan kunt u ook besluiten om responsieve display-advertenties te maken. Deze komen vrijwel overal in het Display Netwerk goed tot hun recht. Als u uw eigen advertenties uploadt, wilt u misschien toch items uploaden om responsieve display-advertenties te maken in advertentieruimte waar uw aangepaste display-advertenties mogelijk niet passen. Lees meer informatie over hoe u uw eigen responsieve display-advertentie kunt maken.

In hetzelfde Google Ads-account (in sommige gevallen zelfs binnen dezelfde campagne) kunt u naast display-advertenties ook andere typen advertenties laten zien. Lees meer informatie over de beschikbare advertentie-indelingen in verschillende campagnetypen.

Tip: Sommige advertentieformaten worden alleen weergegeven in bepaalde regio's. Lees meer informatie over regionaal beschikbare advertentieformaten.

Specificaties

Beeldadvertenties met of zonder animatie

Bestandstypen

Indelingen GIF, JPG, PNG
Maximale grootte 150 KB

Advertentieformaten

Vierkant en rechthoekig
200 × 200 Klein vierkant
240 × 400 Verticale rechthoek
250 × 250 Vierkant
250 × 360 Drie keer breedbeeld
300 × 250 Inline rechthoek
336 × 280 Grote rechthoek
580 × 400 Netboard
Skyscraper
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Brede skyscraper
300 × 600 Advertentie van een halve pagina
300 × 1050 Staand
Leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Banner bovenaan
970 × 90 Groot leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobiel
300 × 50 Banner voor mobiel
320 × 50 Banner voor mobiel
320 × 100 Grote banner voor mobiel
*Advertenties met animatie (gif) Animatieduur en -snelheid:
De animatie mag maximaal 30 seconden duren.
Animaties mogen worden gelust, maar moeten na 30 seconden stoppen.
Gif-advertenties met animatie mogen een snelheid van maximaal vijf FPS hebben.

AMP HTML-advertenties

U kunt advertenties maken met AMP (Accelerated Mobile Pages). AMP HTML-advertenties worden sneller geladen dan gewone advertenties, waardoor ze ideaal zijn voor weergave op mobiele apparaten. Lees hier meer informatie over AMP HTML-advertenties.

Amp-html-advertenties die zijn gemaakt met Google Web Designer

Afmetingen/metatags

Bij alle amp-html-advertenties moeten de afmetingen worden opgegeven met een <meta>-tag in de <head>-tag van het document:

<meta name="ad.size" content="width=W,height=H">

De ondersteunde advertentieafmetingen zijn dezelfde als voor html5.

Zip-bundel met het primaire item

U kunt een zip-bestand uploaden met daarin één html-document (het primaire item) en maximaal 39 media-items. De totale grootte van het gecomprimeerde zip-bestand mag maximaal 150 KiB zijn (153.600 B).

Regels voor het primaire item Alle amp-html-advertenties moeten voldoen aan de indelingsregels voor amp-html-advertenties. Gebruik de openbare AMP-validator om uw advertenties te valideren.
URL's Alle URL's moeten overeenkomen met items in de bundel, behalve in de volgende drie gevallen:
  • AMP-runtime- en custom-elementen
  • Aangepaste lettertypen in de href van een <link rel="stylesheet">-element
  • Ingesloten gegevens: URL's

Relatieve paden moeten relatief zijn ten opzichte van het pad van het primaire item en de structuur van het zip-bestand weerspiegelen. Absolute paden zijn niet toegestaan.

Ondersteunde AMP-componenten
  • amp-accordeon
  • amp-animation
  • amp-anim: Afbeeldingen moeten relatieve verwijzingen zijn naar items in de zip-bundel.
  • amp-carousel
  • amp-fit-text
  • amp-font: Css-klassenamen mogen niet op een andere plek in het document worden gebruikt. Het volgende is bijvoorbeeld niet toegestaan:

<amp-font layout="nodisplay” font-family="My Font" timeout="1000" on-load-add-class="amp-font-class1"></amp-font> <div class="amp-font-class1"></div>

• amp-gwd-animation
  • amp-img: Afbeeldingen moeten relatieve verwijzingen zijn naar items in de zip-bundel.
  • amp-layout
Aangepaste uitstappunten Aangepaste uitstappunten die <amp-ad-exit> of <a href> gebruiken, zijn niet toegestaan. De volledige advertentie wordt klikbaar.
Niet-toegestane waarden De volgende klassenamen zijn niet toegestaan voor elementen:
  • amp-carousel-slide
  • amp-carousel-button
  • amp-carousel-button-next
  • amp-carousel-button-prev

Een gebeurtenisactie mag AMP niet gebruiken als gebeurtenisdoel, zoals in het voorbeeld hieronder:

<button on="tap:AMP.navigateTo(url='http://google.com')">

Ook tik-gebeurtenissen zijn niet toegestaan.

<button on="tap:popup.toggleVisibility()">

HTML5-advertenties

Met HTML5 kunt u interactieve, aantrekkelijke advertenties maken voor het Google Display Netwerk. U kunt HTML5-advertenties ook aan uw app-campagnes koppelen. Bekijk de onderstaande vereisten om te bepalen of HTML5-advertenties geschikt zijn voor u. Lees meer informatie over HTML5- of speelbare advertenties voor app-campagnes.

Vereisten voor het gebruik van HTML5-advertenties

U kunt toegang tot HTML5-advertenties krijgen in uw Google Ads-account zodra uw account voldoet aan de volgende vereisten:

• Uw account is al meer dan 90 dagen open.
  • Gedurende de totale levensduur heeft uw account meer dan (het lokale equivalent van) USD 9000 besteed.
  • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.

Houd er rekening mee dat u niet gegarandeerd toegang tot HTML5-advertenties krijgt als u aan de bovenstaande vereisten voldoet.

Als HTML5-advertenties niet beschikbaar zijn in uw account, kunt u zich aanmelden voor toegang door het aanmeldingsformulier voor HTML5 in te vullen. Voordat u uw aanvraag indient, checkt u of uw account voldoet aan de onderstaande geschiktheidscriteria. Binnen 7 werkdagen na het indienen van uw aanvraag krijgt u een e-mail met een statusupdate.

• Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.
  • Uw account heeft een goede betalingsgeschiedenis.
  • Gedurende de totale levensduur heeft uw account meer dan (het lokale equivalent van) USD 1000 besteed.

Zorg ervoor dat u ons beleid niet schendt en een goede reputatie op het gebied van beleidshandhaving behoudt, zodat u toegang tot HTML5-advertenties houdt.

In de tussentijd kunt u andere opties gebruiken, zoals geüploade AMP HTML-advertenties of responsieve display-advertenties.

Zorg ervoor dat u de juiste specificaties voor display-advertenties volgt.

Als u al een HTML5-advertentie heeft gemaakt, kunt u deze checken met de HTML5-validatietool van Google Ads.

Alle html5-advertenties

Bestandstypen

Indelingen: zip-bestand met html- en eventueel css-, js-, gif-, png-, jpg-, jpeg- en svg-bestanden

Ondersteunde advertentieformaten

Vierkant en rechthoekig
200 × 200 Klein vierkant
240 × 400 Verticale rechthoek
250 × 250 Vierkant
250 × 360 Drie keer breedbeeld
300 × 250 Inline rechthoek
336 × 280 Grote rechthoek
580 × 400 Netboard
Skyscraper
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Brede skyscraper
300 × 600 Advertentie van een halve pagina
300 × 1050 Staand
Leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Banner bovenaan
970 × 90 Groot leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobiel
300 × 50 Mobiele banner
320 × 50 Mobiele banner
320 × 100 Grote banner voor mobiel
Ondersteunde bestandsgrootte

600 KB of kleiner

Html5-advertenties die zijn gemaakt met Google Web Designer
Advertentieomgeving Wanneer u een advertentie maakt in Google Web Designer, moet u de Google Ads-omgeving opgeven.
Statische en dynamische advertenties

Html5-advertenties kunnen zowel statisch als dynamisch zijn. Dynamische advertenties maken gebruik van gegevens uit een datafeed om te bepalen welke afbeeldingen, tekst en andere informatie moeten worden weergegeven.

Als u een dynamische advertentie wilt laten zien, maakt u een advertentie waarin u een tijdelijke aanduiding gebruik voor elke afbeelding of tekst die dynamisch moet worden gemaakt. Daarna koppelt u gegevensobjecten aan elk element. Als de datafeed wordt gewijzigd, worden de wijzigingen automatisch doorgevoerd in de elementen die aan de gegevens zijn gekoppeld.

Ondersteunde componenten
  • 360°-galerij
  • Carrouselgalerij
  • Galerijnavigatie
  • iframe
  • Afbeeldingsknop
  • Afbeeldingseffect
  • Deeltjeseffecten
  • Spritesheet
  • Sterbeoordelingen
  • Veegbare galerij
  • Tikgebied
  • Overgangsgalerij
Publiceren voor Google Ads In Google Web Designer:
  1. Klik op de knop Publiceren.
  2. Selecteer Lokaal publiceren.
  3. Upload het zip-bestand naar Google Ads.
Beperkingen
  • Alle afbeeldingen die in HTML5-advertenties worden gebruikt, mogen geen afbeeldingen zijn die extern worden opgevraagd, maar moeten lokaal zijn opgeslagen. Daarnaast moeten ze deel uitmaken van de items waaruit het zip-bestand is samengesteld.
  • Uitvouwbare advertenties worden niet ondersteund.
  • Voor omgevingsgerichte acties worden timer en meerdere uitstappunten niet ondersteund.
  • Lokale opslagmethoden kunnen niet worden gebruikt in HTML5-advertenties.
  • Alleen Google-weblettertypen worden ondersteund. Andere weblettertypen worden niet ondersteund.

Alle overige HTML5-advertenties

HTML-vereisten Html5-advertenties moeten het volgende bevatten:
  • <! DOCTYPE html>-declaratie
  • <html>-tag
  • <body>-tag
  • Metatag voor advertentiegrootte in de <head>-tag. Bijvoorbeeld:
    <meta name="ad.size" content="width=300,height=250">

Expliciete eindtags (inline eindtags worden niet geaccepteerd):

• Voorbeeld van geldige eindtags: <path></path>
  • Voorbeeld van hoe het niet moet: <path> of <path />

Eventueel kunt u de inline svg extraheren en in een afzonderlijk bestand opnemen.

Vereisten voor uploaden Voor alle code en items moet via een relatief pad worden verwezen naar bronnen in het zip-bestand. Externe referenties zijn niet toegestaan, met uitzondering van referenties naar:

Een zip-map mag maximaal 40 bestanden bevatten.

Belangrijk: Gebruik UTF-8 voor niet-ASCII-tekens.

Regionaal beschikbare advertentieformaten

De volgende tabel bevat meer beeldadvertentieformaten die u kunt gebruiken, afhankelijk van de regio waar uw advertentie wordt getoond.

Advertentietype Afmeting Maximale grootte Regionaal gebruik
Billboard PL 750 x 100 150 KB Polen
Twee keer billboard PL 750 x 200 150 KB Polen
Drie keer billboard PL 750 x 300 150 KB Polen
Verticale rechthoek 240 x 400 150 KB Rusland
Panorama 980 x 120 150 KB Zweden
Banner bovenaan 930 x 180 150 KB Denemarken
Drie keer breedbeeld 250 x 360 150 KB Zweden
Netboard 580 x 400 150 KB Noorwegen