Beeldadvertenties met verschillende afmetingen gebruiken

In dit artikel worden de specificaties voor grootte en afmetingen van beeldadvertenties beschreven die u kunt uploaden naar het Google Display Netwerk.

Beeldadvertenties trekken de aandacht van mensen op twee miljoen websites en apps in het Google Display Netwerk. In AdWords kunt u op verschillende manieren beeldadvertenties maken: met behulp van templates uit de Advertentiegalerij, met gebruik van responsieve advertenties en door advertenties te uploaden. U kunt aangepaste beeldadvertenties uploaden of responsieve advertenties gebruiken.

Voordat u begint

Bepaal of het uploaden van aangepaste beeldadvertenties de beste keuze voor u is. Met behulp van responsieve advertenties kunt u ook beeldadvertenties maken die bijna overal in het Display Netwerk passen. Zelfs voor adverteerders die gebruikmaken van geüploade beeldadvertenties is het een goed idee om extra responsieve advertenties te maken voor formaten die niet beschikbaar zijn als geüploade beeldadvertenties. Meer informatie over hoe u een responsieve advertentie maakt

U kunt vanuit hetzelfde AdWords-account, en in sommige gevallen binnen dezelfde campagne, behalve beeldadvertenties ook andere soorten advertenties weergeven. Meer informatie over de diverse campagnetypen en beschikbare advertentie-indelingen.

Instructies

Voordat u uw advertentie in AdWords maakt, maakt u een afbeeldingsbestand met de juiste afmetingen en de juiste indeling. De specificaties en afmetingen zijn hieronder vermeld.

Wanneer u een gezipte map uploadt, mag de map maximaal 40 bestanden bevatten. Meer informatie over hoe u een beeldadvertentie maakt en uploadt.

Opmerking: Sommige advertentieformaten worden alleen weergegeven in bepaalde regio's.

Specificaties

Beeldadvertenties zonder animatie

Bestandstypen

Indelingen GIF, JPG, PNG
Maximale grootte 150 KB

Advertentieformaten

Vierkant en rechthoekig
200 × 200 Klein vierkant
240 × 400 Verticale rechthoek
250 × 250 Vierkant
250 × 360 Drie keer breedbeeld
300 × 250 Inline rechthoek
336 × 280 Grote rechthoek
580 × 400 Netboard
Skyscraper
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Brede skyscraper
300 × 600 Advertentie van een halve pagina
300 × 1050 Staand
Leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Banner bovenaan
970 × 90 Groot leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobiel
300 × 50 Banner voor mobiel
320 × 50 Banner voor mobiel
320 × 100 Grote banner voor mobiel
Beeldadvertenties met animatie

Bestandstypen

Bestandstype .GIF
Bestandsgrootte 150 KB of kleiner

Afbeeldingsformaten

Vierkant en rechthoekig
200 × 200 Klein vierkant
240 × 400 Verticale rechthoek
250 × 250 Vierkant
250 × 360 Drie keer breedbeeld
300 × 250 Inline rechthoek
336 × 280 Grote rechthoek
580 × 400 Netboard
Skyscraper
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Brede skyscraper
300 × 600 Advertentie van een halve pagina
300 × 1050 Staand
Leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Banner bovenaan
970 × 90 Groot leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobiel
300 × 50 Banner voor mobiel
320 × 50 Banner voor mobiel
320 × 100 Grote banner voor mobiel
Animatieduur en -snelheid
  • De animatie mag maximaal 30 seconden duren.
  • Animaties mogen worden gelust, maar moeten na 30 seconden stoppen.
  • GIF-advertenties met animatie mogen een snelheid van maximaal vijf FPS hebben.

HTML5-advertenties

Controleer uw advertenties met de AdWords HTML5 Validator.

Alle HTML5-advertenties

Bestandstypen

Indelingen: ZIP-bestand met HTML- en eventueel CSS-, JS-, GIF-, PNG-, JPG-, JPEG- en SVG-bestanden

Ondersteunde advertentieformaten

Vierkant en rechthoekig
200 × 200 Klein vierkant
240 × 400 Verticale rechthoek
250 × 250 Vierkant
250 × 360 Drie keer breedbeeld
300 × 250 Inline rechthoek
336 × 280 Grote rechthoek
580 × 400 Netboard
Skyscraper
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Brede skyscraper
300 × 600 Advertentie van een halve pagina
300 × 1050 Staand
Leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Banner bovenaan
970 × 90 Groot leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobiel
300 × 50 Banner voor mobiel
320 × 50 Banner voor mobiel
320 × 100 Grote banner voor mobiel
Ondersteunde bestandsgrootte
  • 150 KB of kleiner
HTML5-advertenties die zijn gemaakt met Google Web Designer
Advertentie-omgeving Wanneer u uw advertentie maakt in Google Web Designer, moet u de 'AdWords'-omgeving opgeven.
Ondersteunde componenten
  • iFrame
  • Veegbare galerij
  • Carrouselgalerij
  • 360°-galerij
  • Galerijnavigatie
  • Knopafbeelding
  • Spritesheet
Publiceren in AdWords In Google Web Designer:
  1. Klik op de knop Publiceren.
  2. Selecteer Lokaal publiceren.
  3. Upload het resulterende zip-bestand naar AdWords.
Beperkingen
  • Uitvouwbare advertenties worden niet ondersteund.
  • Alle afbeeldingen die in HTML5-advertenties worden gebruikt, mogen geen afbeeldingen zijn die extern worden opgevraagd, maar moeten lokaal zijn opgeslagen. Daarnaast moeten ze deel uitmaken van de items waaruit het zip-bestand is samengesteld.
  • Alleen Google-weblettertypen worden ondersteund. Andere weblettertypen worden niet ondersteund.
  • Voor omgevingsgerichte acties worden timer en meerdere uitstappunten niet ondersteund.
  • Lokale opslagmethoden kunnen niet worden gebruikt in HTML5-advertenties.
Alle overige HTML5-advertenties
HTML-vereisten HTML5-advertenties moeten het volgende bevatten:
  • <!DOCTYPE html>-declaratie
  • <html>-tag
  • <body>-tag
  • Metatag voor advertentiegrootte in de <head>-tag. Bijvoorbeeld:
    <meta name="ad.size" content="width=300,height=250">

Expliciete eindtags (inline eindtags worden niet geaccepteerd):

• Voorbeeld van geldige eindtags: <path></path>
  • Voorbeeld van hoe het niet moet: <path> of <path />

Eventueel kunt u de inline SVG extraheren en in een afzonderlijk bestand opnemen.

Vereisten voor het uploaden Voor alle codes en items moet via een relatief pad worden verwezen naar bronnen in het zip-bestand. Externe referenties zijn niet toegestaan, met uitzondering van referenties naar:

Wanneer u een gezipte map uploadt, mag de map maximaal 40 bestanden bevatten.

Houd rekening met het volgende

Voor niet-ASCII-tekens moet UTF-8 worden gebruikt.

Regionaal beschikbare advertentieformaten

Hieronder volgen meer beeldadvertentieformaten die u kunt gebruiken, afhankelijk van de regio waarin uw advertentie wordt weergegeven.

Advertentietype Afmeting Maximale grootte Regionaal gebruik
Billboard PL 750 x 100 150 KB Polen
Twee keer billboard PL 750 x 200 150 KB Polen
Drie keer billboard PL 750 x 300 150 KB Polen
Verticale rechthoek 240 x 400 150 KB Rusland
Panorama 980 x 120 150 KB Zweden
Banner bovenaan 930 x 180 150 KB Denemarken
Drie keer breedbeeld 250 x 360 150 KB Zweden
Netboard 580 x 400 150 KB Noorwegen