Editorial

Amb l'objectiu d'oferir una experiència d'usuari de qualitat, Google exigeix el compliment de les normes editorials i professionals als anuncis, les extensions i les destinacions. Només acceptem els anuncis clars, que transmetin professionalitat i que enviïn els usuaris a contingut rellevant, útil i amb el qual puguin interaccionar fàcilment.

A continuació teniu alguns exemples del que no heu de fer amb els vostres anuncis. Descobriu què succeeix si infringiu les nostres polítiques.

Estil i ortografia

No es permet:

No es permet Anuncis o extensions que no respecten les normes d'ortografia i de gramàtica generalment acceptades

Exemples: "Flors aquí compreu" o "Compreu flos aquí" en lloc de "Compreu flors aquí"

Nota: hi ha termes de marca comercial i noms de marca o de producte que no segueixen l'ús normatiu pel que fa a la gramàtica, l'ortografia, la puntuació o les majúscules. Si voleu utilitzar aquest tipus de noms en un anunci, cal que primer en sol·liciteu la revisió i demostreu que figuren de manera coherent en tot el lloc web o en tota l'aplicació.

No es permet Anuncis o extensions incomprensibles o sense sentit

Exemples: text de l'anunci sense sentit, massa genèric, truncat o incomplet, i promocions vagues o massa genèriques

No es permet Anuncis o extensions que superen els límits de caràcters establerts per als idiomes amb caràcters d'amplada doble

Nota: el límit de caràcters del text pot variar en funció de si l'anunci fa servir un idioma d'amplada simple o doble. Els idiomes d'amplada doble, com ara el coreà, el japonès o el xinès, fan servir caràcters d'amplada doble que ocupen el doble d'espai que els d'amplada simple. Per aquest motiu, els límits de caràcters establerts per a aquests idiomes són la meitat que per als altres idiomes.

No es permet Anuncis o extensions que no segueixen l'estil de presentació clar i informatiu dels resultats de la Cerca de Google

Exemples: anuncis que fan servir llistes amb pics o numerades; anuncis que contenen una crida a l'acció massa genèrica (com ara "feu clic aquí") i que podrien aplicar-se a qualsevol anunci.

Puntuació i símbols

No es permet:

No es permet Signes de puntuació o símbols que no s'utilitzen amb la finalitat prevista o que es fan servir de manera incorrecta

Exemples: signes d'admiració al títol de l'anunci; puntuació o símbols repetits; símbols, números i lletres que no s'ajusten al seu significat o propòsit reals, com ara l'ús de "@ casa" per dir "a casa"; l'ús no normatiu de text en superíndex; símbols o caràcters no normatius, com ara asteriscs; llistes de pics i punts suspensius, i ús excessiu o artificial de números, símbols o puntuació, com ara f1ors, fl@rs, Flors!!!, f*l*o*r*s o F.L.O.R.S.

Nota: l'ús no normatiu de puntuació i símbols sí que s'admet en circumstàncies determinades. Les marques comercials i els noms de marques i de productes que utilitzen puntuació o símbols no normatius d'una manera consistent a la destinació de l'anunci es poden aprovar per fer-los servir als anuncis. També s'admeten els símbols que es fan servir de manera generalment acceptada, com ara l'asterisc per indicar la categoria d'un hotel (hotel de 5*) o per assenyalar l'existència de condicions legals. Per utilitzar aquest tipus de puntuació o símbols, cal que sol·liciteu una revisió.

Nota: els títols d'aplicacions i els noms dels desenvolupadors estan subjectes a aquesta política. Pot ser que hàgiu de canviar el nom a Developer Console per tal que us aprovem els anuncis, o bé podeu sol·licitar una revisió perquè us aprovem el nom.

No es permet Caràcters no vàlids o no admesos

Exemples: emojis i caràcters katakana d'un sol byte

Ús de les majúscules

No es permet:

No es permet Ús de majúscules incorrecte o amb una finalitat que no és la prevista

Exemple: ús excessiu o artificiós de les majúscules, com ara FLORS, FlOrS o F.L.O.R.S.

Nota: l'ús no normatiu de les majúscules sí que s'admet en circumstàncies particulars. En el cas dels codis de cupó, i si voleu utilitzar abreviatures d'ús habitual (com ara "RRHH") i marques comercials o noms de marca i de producte, podeu sol·licitar una revisió per veure si es pot aprovar l'ús no normatiu de les majúscules.

Repeticions

No es permet:

Not allowed Repeticions excessives o artificioses de noms, paraules o frases no estàndard

Nota: aquesta política també s'aplica a les extensions que contenen text que ja es mostra al text de l'anunci.

Exemples: repetir el nom de l'anunciant o el nom del producte

Not allowed Text de l'extensió en què es repeteixin paraules o frases de la mateixa extensió (o d'una altra) en un mateix grup d'anuncis, campanya o compte

Espaiat inacceptable

No es permet:

No es permet Ometre un espai o afegir-ne de més

Exemples: "Venda,comprar flors" i "Venda, comprar flors"

No es permet Ús excessiu o artificiós d'espais

Exemples: f l o r s, compreuflorsaquí

Nota: hi ha termes de marca comercial i noms de marca o de producte que no segueixen l'ús normatiu pel que fa a l'espaiat. Si voleu utilitzar aquest tipus de noms en un anunci, cal que primer en sol·liciteu la revisió i demostreu que figuren de manera coherent en tot el lloc web o en tota l'aplicació.

Número de telèfon al text de l'anunci

No es permet:

No es permet Introduir un número de telèfon al text d'un anunci

Exemple: afegir "Truqueu a l'1-800-123-4567" a la descripció de l'anunci

Nota: si voleu animar els clients a trucar a la vostra empresa, us recomanem que utilitzeu extensions de trucada o anuncis de només trucada en lloc d'incloure el número de telèfon al text de l'anunci. Si el nom de la vostra empresa és un número de telèfon, com ara "1-800-EXEMPLE", sol·liciteu-ne la revisió per saber si podeu utilitzar-lo al text de l'anunci.

Mal ús de funcions d'anuncis

No es permet:

No permès Anuncis o extensions que no utilitzen les característiques del bloc d'anuncis per a les finalitats establertes

Exemples: anuncis sense contingut promocional; anuncis de text als quals els falta una línia; utilitzar el camp de l'URL com a línia de text addicional; anuncis animats que inclouen jocs o concursos per tal que la gent hi jugui i guanyi premis o altres recompenses; anuncis que conviden els usuaris a guanyar un joc o un concurs, o a reclamar premis fent-hi clic; utilitzar una captura de pantalla d'un anunci de text per simular un anunci de text autèntic; fer que les etiquetes de ValueTrack siguin visibles al text dels anuncis; anuncis personalitzats que s'hagin penjat amb la clicabilitat modificada

Nota: es permet incloure àudio i vídeo, però han d'estar desactivats o en pausa de manera predeterminada.

Nota: els anuncis HTML5 no poden utilitzar el component "Tap Area" (a Google Web Designer) ni la crida de JavaScript Exitapi.exit() per modificar la clicabilitat. Obteniu més informació sobre la clicabilitat modificada.

Empresa no identificada

No es permet el següent:

No es permet Anuncis o destinacions que no mencionen el producte, el servei o l'entitat que anuncien

Exemples: no incloure un producte, un nom d'empresa o un URL visible a l'anunci; anuncis animats que a la imatge estàtica final no mostren clarament informació d'identificació, com ara el nom del producte o de l'empresa, el logotip o l'URL visible (un cop que l'animació ha finalitzat); anuncis o destinacions amb models de negoci poc clars, i anuncis d'aplicació que no mostren el nom de l'aplicació en tota la interacció amb l'anunci.

Qualitat de la imatge

No es permet:

No es permet Imatges que es mostren de costat, cap per avall o que no ocupen tot l'espai de la mida de la imatge triada

No es permet Imatges poc nítides, borroses, que no es puguin reconèixer o que continguin text il·legible

No es permet Imatges amb fons estroboscòpics o intermitents, o que distreguin d'altres maneres

Nota: els efectes de cursor, com ara els gràfics que reaccionen en moure el ratolí, es permeten sempre que sigui l'usuari qui iniciï el moviment i que s'aturin al cap de 5 segons.

No es permet Anuncis que sobrepassen el marc o que envaeixen el lloc web o l'aplicació

Descobriu com corregir els anuncis o les extensions que s'han rebutjat. Si no podeu editar la imatge perquè compleixi aquests requisits, pengeu-ne una altra que compleixi la política.

Qualitat del vídeo

No es permet:

No es permet Vídeos poc nítids, borrosos, que no es puguin reconèixer, o que continguin text il·legible o so de mala qualitat

Descobriu com corregir els anuncis o les extensions que s'han rebutjat. Si no podeu editar el vídeo perquè compleixi aquests requisits, pengeu-ne un altre que compleixi la política.

Necessiteu ajuda?

Si teniu cap dubte relacionat amb les nostres polítiques, feu-nos-ho saber: contacteu amb l'equip d'assistència de Google Ads.