Urigtige oplysninger

Vi ønsker ikke, at brugerne skal føle sig vildledt af annoncer. Derfor kræver vi, at annoncer er ærlige og redelige, samt at brugerne får de nødvendige oplysninger til at kunne træffe velovervejede beslutninger. Vi tillader ikke annoncer eller destinationer, der har til formål at snyde brugerne ved at ekskludere relevante oplysninger eller give vildledende oplysninger om produkter, tjenester eller virksomheder.

Her er nogle eksempler på, hvad du skal undgå i dine annoncer. Få oplysninger om konsekvenserne af at overtræde vores politikker.

Manglende oplysninger

Følgende er ikke tilladt:

Utilstrækkelig eller uigennemskuelig beskrivelse af betalingsmodellen og forklaring af de fulde omkostninger, som en bruger skal betale

Eksempler: Priser, forsendelsesomkostninger og andre betalingsrelaterede oplysninger, renter, gebyrer ved for sen betaling eller tilbagevendende udgifter til abonnement, brug af betalingstelefonnumre i opkaldsudvidelser

Manglende fysiske kontaktoplysninger for virksomheder, der tilbyder finansielle tjenester; udeladelse af vigtige detaljer om kortfristede lån eller produkter, der indebærer ændring af lån og pantsætning

Eksempler: En bank, der ikke viser sin fysiske adresse, eller en lånevirksomhed, der ikke oplyser om den månedlige rente eller gebyrer ved for sen betaling

Se kravene til finansielle tjenester

Udeladelse af vigtige og relevante oplysninger ved anmodning om bidrag til velgørende eller politiske formål

Eksempler: Undladelse af at vise et skattefritagelsesnummer for bidrag til velgørende foreninger, fonde, stiftelser, institutioner og religiøse samfund, der er skattefritaget

Fejlfinding: Manglende oplysninger
  1. Tjek annoncen og dens destination for at se, hvor der eventuelt mangler vigtige oplysninger. Her er nogle eksempler:
    • Betalingsmodel og faktureringsoplysninger: Sørg for, at dit website eller din app klart og tydeligt beskriver alle udgifter, som brugeren kommer til at betale, samt hvordan din faktureringsproces fungerer. Når vi beslutter, om noget er klart og tydeligt, kan vi tage hensyn til faktorer som:
      • Hvorvidt prisoplysningerne er synlige og indlysende for brugerne (f.eks. er manglende prisoplysninger på landingssiden eller forsøg på at skjule oplysningerne en dårlig start, fordi brugerne skal have adgang til disse oplysninger, inden de bruger tjenesten)
      • Hvorvidt kunderne nemt kan se og forstå de omkostninger, som de vil pådrage sig, eller modsat hvorvidt siden er designet på en måde, der skjuler prisoplysninger eller gøre det vanskeligt for kunderne at forstå de omkostninger, de vil pådrage sig (f.eks. visning af prisoplysningerne med grå bogstavfarve på en grå baggrund, med meget små skrifttyper eller visning af andre elementer på siden ovenpå vigtige oplysninger)
      • Hvorvidt gebyrstrukturen er nemt forståelig (f.eks. skal den præsenterede formel til forklaring af, hvordan prisen på tjenesten bestemmes, være så enkel og ligetil som muligt)
        Specifikt eksempel: Når brugerne opkræves ved opkald til et betalingsnummer, skal de omkostninger, som brugeren skal betale (f.eks. prisen pr. opkald og/eller prisen pr. minut) tydeligt vises.
    • Donationer: Hvis din annonce eller landingsside anmoder om donationer, der er fritaget for skat, skal du tydeligt gøre opmærksom på din skattefritagelsesstatus på din landings- eller donationsside med angivelse af nummeret på din nonprofitorganisation. Eksempelvis er statussen 501(c)(3) eller 501(c)(4) i USA en indikator for den påkrævede skattefritagelsesstatus.
    • Appinstallationer: Hvis dit annoncemateriale omfatter indhold, der vildleder brugerne til at tro, at det er gratis at downloade din app, selvom det ikke er tilfældet, skal du sørge for at fjerne dette indhold.
  2. Løs problemet med annoncens destination. Tilføj eventuelle obligatoriske oplysninger. Hvis du ikke kan løse problemet med annoncens destination, skal du opdatere annoncen med en ny destination, der overholder denne politik.
  3. Rediger annoncen. Tilføj eventuelle obligatoriske oplysninger. Hvis din annonce overholder politikken, men du har ændret annoncens destination, skal du redigere annoncen og gemme den. Dette medfører, at annoncen og dens destination indsendes til fornyet gennemgang.

De fleste annoncer gennemgås inden for én hverdag. Det kan dog i nogle tilfælde tage længere tid, hvis der er brug for en mere kompleks gennemgang.

Hvis du ikke kan løse problemet med overtrædelserne eller vælger ikke at gøre det, skal du fjerne din annonce for at undgå, at din konto i fremtiden suspenderes for at have for mange afviste annoncer.

Ikke-tilgængelige tilbud

Følgende er ikke tilladt:

Løfte om produkter, tjenester eller kampagnetilbud, som det er meget svært at finde frem til på landingssiden

Eksempler: Promovering af produkter, der ikke er på lager, promovering af et specialtilbud, der ikke længere gælder, promovering af en forkert pris og opfordring til handling i en annonce, hvor det er svært at finde frem til den pågældende handling på landingssiden

Specifikt eksempel: Annoncen lyder "Køb tablets fra 250 kr.", men når brugeren klikker på annoncen, er det ikke muligt at finde nogen tablets til salg på websitet for 250 kr.

Bemærk! Undlad at oprette annoncer for specifikke specialtilbud, medmindre du kan opdatere dine annoncer, i takt med at din beholdning eller dine specialtilbud ændres. Hvis du f.eks. opretter en annonce for en kampagnerabat, der gælder én dag, skal du huske at opdatere eller fjerne annoncen næste dag, når tilbuddet ikke længere er gældende. Hvis beholdningen eller priserne på dit website ofte ændres, kan du overveje at opsætte dynamiske søgeannoncer, så dine annoncer bliver vist automatisk i henhold til dit websites indhold.

Vildledende indhold

Følgende er ikke tilladt:

Ikke tilladt Inkludering af falske oplysninger om din person eller dine kvalifikationer

Eksempler: En universitetsstuderende, der foregiver at være uddannet advokat, eller en ufaglært blikkenslager, der foregiver at være autoriseret vvs-installatør

Ikke tilladt Brug af falske påstande eller påstande, der stiller brugeren et usandsynligt resultat i udsigt som det mest sandsynlige resultat (også selvom det usandsynlige resultat kan være teoretisk muligt)

Eksempler: "Mirakelkure" til kurering af sygdomme, ekstreme vægttab ved brug af slankeprodukter eller slankekure, fiduser til at "blive rig i en fart" eller forsikringer om en stor økonomisk gevinst ved en begrænset indsats eller investering, oplysninger om offentlige afstemningsprocedurer, som strider mod de oplysninger, der er tilgængelige i kilder fra de offentlige myndigheder, og ukorrekte påstande om, at en offentlig person er død eller har været involveret i en ulykke

Specifikt eksempel: En annonce for vægttab, hvor det fremføres, at man kan spise alt det, man vil, og alligevel tabe sig 5 kg på en måned

Bemærk! Hvis du lover bestemte resultater, skal du have en tydelig refusionspolitik (få penge tilbage), der er nem at få adgang til. Brugerudtalelser med påstande om konkrete resultater skal indeholde en synlig ansvarsfraskrivelse med oplysninger om, at der ikke er garanti for bestemte resultater, og at resultaterne kan variere. Indsæt links til tredjepartsbekræftelse, eller indsæt relevante ansvarsfraskrivelser, der er nemme at finde, når det i brugerudtalelser og anbefalinger hævdes, at resultaterne er typiske. Når der er tale om sundhedsrelaterede påstande, heriblandt kundeudtalelser, henholder vi os muligvis til lokale retningslinjer og bestemmelser, når vi håndhæver denne politik.

Ikke tilladt Falsk tilkendegivelse af tilknytning til eller anbefaling fra andre personer, organisationer, produkter eller tjenester

Eksempler: Misvisende brug af eller efterligning af offentlige websites, officielle stempler og godkendelser eller navne på offentlige instanser

Specifikt eksempel: En annoncør efterligner layout og design fra et ministeriums officielle website

Ikke tilladt Annoncer, der vildleder brugeren eller narrer brugeren til interaktion

Eksempler: Annoncer, der minder om system- eller websiteadvarsler/fejlmeddelelser, annoncer, der efterligner meddelelser, dialogbokse, menuer eller anmodninger, hostede annoncer, der ikke kan skelnes fra andet indhold, annoncer, der viser funktioner, som ikke fungerer, f.eks. knappen Luk, tekstindtastningsfelter, flere svarmuligheder eller knappen Download eller Installer i billedannoncer, annoncer med gennemsigtig baggrund, segmenterede billeder, flere kopier af et billede i annoncen eller billeder, der ser ud til at være mere end én annonce, eller pile, der bevæger sig eller ser ud, som om der bliver klikket på dem

Bemærk! Animerede annoncer og annoncer fra Annoncegalleri må gerne indeholde imiterede animerede funktioner eller ikoner, forudsat at de fungerer eller at formålet med disse funktioner kan ses på landingssiden.

Ikke tilladt Angivelse af et virksomhedsnavn, der ikke matcher domænet, annoncørens officielle navn eller den promoverede app, der kan downloades

Fejlfinding: Vildledende indhold
  1. Tjek annoncen og dens destination for at finde det vildledende indhold.

Hvis du bruger appannoncer, skal du kontrollere, at din appinstallationsside tydeligt oplyser om din apps indhold og funktionalitet samt eventuelle forudsætninger, der måtte gælde for appen, f.eks. andre apps, eksterne enheder eller sensorer. Forudsætningsapps skal være tilgængelige i den relevante appbutik og skal overholde vores politikker.

2. Løs problemet med annoncens destination. Fjern eventuelt indhold, der ikke overholder politikken. Hvis du ikke kan løse problemet med annoncens destination, skal du opdatere annoncen med en ny destination, der overholder denne politik.
  3. Rediger annoncen. Fjern eventuelt indhold, der ikke er tilladt. Hvis din annonce overholder politikken, men du har ændret annoncens destination, skal du redigere annoncen og gemme den. Dette medfører, at annoncen og dens destination indsendes til fornyet gennemgang.
Hvis du ikke kan løse problemet med overtrædelserne eller vælger ikke at gøre det, skal du fjerne din annonce for at undgå, at din konto i fremtiden suspenderes for at have for mange afviste annoncer.

Uigennemskuelig relevans

Følgende er ikke tilladt:

Promoveringer, der ikke er relevante i forhold til landingssiden

Eksempler: En annonce, der bruger funktionen til søgeordsindsættelse uden et angivet relevant "standardsøgeord", en annoncetitel, der ikke er relevant i forhold til annonceteksten, en annonce, der ikke tydeligt indikerer, at den resulterende landingsside er en søgeresultatside, en annonce, der ikke giver en korrekt beskrivelse af, hvad brugeren finder på destinationssiden, og brug af for generelle søgeord eller søgeordsspam

Bemærk! Når du bruger søgeordsindsættelse, skal du sørge for at medtage standardannoncetekst, der er tydelig og nem at forstå.

Uacceptabel forretningspraksis

Følgende er ikke tilladt:

Fortielse af eller fejlagtige oplysninger om virksomheden, produktet eller tjenesten

Eksempler: Opfordring til, at brugeren skal indbetale penge eller afgive oplysninger under falske eller uklare forudsætninger, præsentation af en falsk identitet, et falskt virksomhedsnavn eller falske kontaktoplysninger, visning af indhold om politik, sociale spørgsmål eller spørgsmål af offentlig interesse over for brugere i et andet land end dit eget eller forkert repræsentation eller hemmeligholdelse af dit oprindelsesland eller andre væsentlige detaljer om dig selv

Annoncedestinationer, hvor der indsamles brugeroplysninger ved hjælp af phishing

Vi ser med stor alvor på uærlig forretningspraksis og betragter det som en meget alvorlig overtrædelse af vores politikker. Hvis vi konstaterer uærlig forretningspraksis på din konto, kan det medføre suspendering af kontoen. Annoncører eller websites, der gør sig skyldige i uærlig forretningspraksis, kan ikke få tilladelse til at annoncere hos os igen, så vær meget omhyggelig med tydeligt at angive, hvilket produkt, hvilken virksomhed, eller hvilken tjeneste du promoverer. Bemærk! Når vi skal afgøre, om annoncører eller websites har gjort sig skyldige i uærlig forretningspraksis, gennemgår vi oplysninger fra flere kilder, heriblandt annoncørens annonce, website og konti samt kilder fra tredjepart.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål vedrørende denne politik, hører vi gerne fra dig:
Kontakt Google Ads Support