Finansielle produkter og tjenester

Google stiller oversatte versioner af vores Hjælp til rådighed, selvom de ikke er beregnet til at ændre indholdet af vores politikker. The English version is the official language we use to enforce our policies. To view this article in a different language, use the language dropdown at the bottom of the page.

Display & Video 360-brugere skal overholde denne Google Ads-politik. Gå til Hjælp til Display & Video 360 for at se yderligere begrænsninger.

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Vi vil gerne sikre os, at brugerne får de oplysninger, som de skal bruge for at kunne træffe velovervejede beslutninger vedrørende finansielle emner. Formålet med vores politikker er at give brugerne oplysninger, som gør dem i stand til at vurdere de omkostninger, der er forbundet med finansielle produkter og tjenester, og at beskytte dem mod skadelig eller svigagtig praksis. Når det gælder denne politik, er finansielle produkter og tjenester defineret som dem, der er relateret til administration eller investering af penge og kryptovaluta. Dette omfatter også personlig rådgivning.

Når du promoverer finansielle produkter og tjenester, skal du overholde de relevante statslige og lokale forordninger på de lokationer, dine annoncer er målrettet mod, eksempelvis ved at medtage bestemte erklæringer, som er påkrævet i henhold til lokal lovgivning. Det forventes, at annoncørerne selv undersøger, hvilke lokale forordninger der gælder på de lokationer, deres annoncer er målrettet mod.

Nedenfor kan du finde politikkrav vedrørende finansielle tjenester, privatlån og visse finansielle produkter, der er underlagt begrænsninger. Da omfanget af onlineannoncering og kontrolbeføjelser er under stadig udvikling, opdaterer vi regelmæssigt denne politik med yderligere produktspecifikke retningslinjer. Få oplysninger om, hvad der sker, hvis du overtræder vores politikker.

Overtrædelse af nedenstående politikker medfører ikke øjeblikkelig suspendering af kontoen uden forudgående varsel. Mindst syv dage inden din konto suspenderes, udstedes der en advarsel. Få flere oplysninger om suspenderede konti.

Erklæringer vedrørende finansielle produkter og tjenester

Finansielle produkter og tjenester kan være meget komplekse og er til tider vanskelige at forstå. Erklæringer øger gennemsigtigheden og giver forbrugerne værdifulde oplysninger, som de kan træffe velfunderede beslutninger ud fra.

Følgende er ikke tilladt:

Rødt kryds Manglende angivelse af lovgyldige kontaktoplysninger for den fysiske adressse af den virksomhed, som promoveres

Rødt kryds Manglende angivelse af oplysninger om tilknyttede gebyrer

Bemærk! Disse oplysninger må ikke offentliggøres i form af tekst, der kun vises, når markøren holdes over et element, eller via et andet link eller en anden fane. De skal være tydelig angivet og synlige med det samme, uden at det er nødvendigt at klikke eller holde markøren over noget.

Rødt kryds Manglende angivelse af links til tredjepartsakkreditering/-anbefaling i de tilfælde, hvor affiliering påstås eller antydes, særligt hvis linket har til formål at forbedre websitets omdømme

Eksempler (ikke-udtømmende): Bekræftelse på affiliering med en offentlighed myndighed og bekræftelse på tredjepartsbedømmelser

Få oplysninger om, hvordan du løser et problem med en afvist annonce eller et afvist aktiv.

Privatlån

For denne politiks vedkommende defineres privatlån som udlån af penge fra en enkeltperson, en organisation eller en juridisk enhed til en individuel forbruger på engangsbasis og ikke med henblik på finansiering af køb af anlægsaktiver eller uddannelse. Forbrugere, der optager privatlån, kræver oplysninger om kvalitet, elementer, gebyrer, risici og fordele ved lånprodukter for at træffe en beslutning om, hvorvidt de skal optage lånet.

Eksempler (ikke-udtømmende): Kviklån, lån med pant i bil, pantelånere

Omfatter ikke: Boliglån, billån, studielån og kassekredit (eksempelvis i form af kreditkort eller kreditgrænser)

Annoncører af privatlån skal klart og tydeligt vise yderligere oplysninger på deres destinationswebsite eller app. Erklæringer øger gennemsigtigheden og giver forbrugerne værdifulde oplysninger, som de kan træffe velfunderede beslutninger ud fra.

Følgende er ikke tilladt:

Rødt kryds Manglende oplysninger om minimum- og maksimumperioden for tilbagebetaling

Rødt kryds Manglende oplysninger om de maksimale årlige omkostninger i procent (ÅOP), som generelt omfatter rentesats plus gebyrer og øvrige årlige omkostninger, eller en anden lignende sats beregnet i overensstemmelse med den lokale lovgivning

Rødt kryds Manglende angivelse af et repræsentativt eksempel på lånets samlede omkostninger inklusive alle relevante gebyrer

Rødt kryds Privatlån, der kræver fuld tilbagebetaling inden for 60 dage eller derunder fra lånedatoen. Denne politik gælder annoncører, der tilbyder direkte lån, og personer, der genererer kundeemner eller bringer forbrugere i kontakt med tredjepartslångivere.

Få oplysninger om, hvordan du løser et problem med en afvist annonce eller et afvist aktiv.

Privatlån med høj ÅOP

Vi vil gerne beskytte vores brugere mod svigagtige eller skadelige finansielle produkter såsom privatlån med meget høje omkostninger. I nogle tilfælde er der landespecifikke restriktioner, som afspejler de lokale markedsforhold.

USA
Produkt Tilladt?
Privatlån med ÅOP på over 36 %

Rødt kryds Ikke tilladt

I USA tillader vi ikke annoncer for privatlån med ÅOP (årlige omkostninger i procent) på 36 % eller derover. Annoncører, der annoncerer for privatlån i USA, skal angive de maksimale ÅOP beregnet iht. TILA (Truth in Lending Act).

Denne politik gælder for annoncører, som selv udbyder lån, annoncører, som genererer kundeemner, og annoncører, som formidler forbindelse mellem forbrugere og tredjepartslåneudbydere.

Tip!

Du kan finde TILA-bestemmelserne her: 12 CFR Part 1026. Du kan se en oversigt over, hvilke gebyrer der medtages i (og hvilke der ikke medtages i) beregningen af "Finance Charge", i Section 1026.4. Du kan finde beregningen af ÅOP for "Open-End Credit" i Section 1026.14. Du kan finde beregningen af ÅOP for "Closed-End Credit" i Section 1026.22.

Få oplysninger om, hvordan du løser et problem med en afvist annonce eller et afvist aktiv.

Ændring af lånevilkår

For at beskytte forbrugerne mod vildledende og skadelig praksis er det følgende ikke tilladt i annoncer for websites og apps med relation til boliglån og tvangsauktioner:

Rødt kryds Der må ikke garanteres omlægning af boliglån eller overtagelse af pant

Rødt kryds Der må ikke opkræves et startgebyr, medmindre tjenesten udføres af en advokatvirksomhed

Rødt kryds Brugerne må ikke anmodes om at overføre eller overgive ejendomsrettigheder eller tilbydes køb af fast ejendom til under markedspris

Rødt kryds Brugerne må ikke opfordres til at omgå långiver og foretage betalinger direkte til virksomheden eller til anden tredjepart

Rødt kryds Brugerne må ikke opfordres til at undlade at kontakte deres långiver, advokat, kreditrådgiver eller boligrådgiver

Få oplysninger om, hvordan du løser et problem med en afvist annonce eller et afvist aktiv.

Binære optioner

På grund af den øgede risiko for økonomiske tab, der er forbundet med handel med binære optioner, er følgende ikke tilladt:

Rødt kryds Annoncer for binære optioner eller synonyme finansielle produkter

Eksempler (ikke-udtømmende): Annoncer for digitale optioner, binære optioner, digital 100-optioner, optioner med fast afkast og alt eller intet-optioner

Rødt kryds Mægler, der formidler binære optioner: Websitet tilbyder kun binære optioner. Dette omfatter signaler/software for binære optioner uden øvrige finansielle produkter

Rødt kryds Websites med oplysninger om eller uddannelse i binære optioner eller blogs herom: Websites med uddannelse i binære optioner eller blogs herom og synonyme produkter

Komplekse spekulative finansielle produkter

På grund af de komplekse forhold og risici, der er forbundet med handel med nedenstående typer finansielle produkter, tillader vi kun annoncering for dem under særlige omstændigheder.

Der må kun annonceres for nedenstående komplekse, spekulative, finansielle produkter, hvis annoncøren er licenseret udbyder eller formidlingssite, hvis produkterne og annoncerne overholder de relevante lokale love og branchestandarder, og hvis kontoen er certificeret af Google.

No issues detected and positive check mark icon Differencekontrakter, finansiel spreadbetting, forex-handel med rullende spotkontrakter og relaterede former for spekulative produkter

Hvis du opfylder kravene, kan du ansøge om certificering til at annoncere i de relevante godkendte lande. Hvis du vil annoncere i flere lande, skal du indsende en separat ansøgning for hvert land eller hver landegruppe.
Godkendte lande

Annoncer for komplekse spekulative finansielle produkter er tilladt i følgende lande:

Australien
Østrig
Brasilien
Bulgarien
Canada
Kroatien
Cypern
Tjekkiet
Estland
Finland
Tyskland
Grækenland
Hongkong
Ungarn
Island

Indonesien
Irland
Israel
Italien
Japan
Kenya
Letland
Litauen
Luxembourg
Malta
Malaysia
Nederlandene
New Zealand
Norge
Polen

Portugal
Rumænien
Rusland
Singapore
Slovakiet
Slovenien
Sydafrika
Sverige
Schweiz
Taiwan
Tyrkiet
De Forenede Arabiske Emirater
Storbritannien
USA

Følgende er ikke tilladt:

Rødt kryds Annoncedestinationer, der leverer signaler vedrørende handel med komplekse spekulative finansielle produkter

Eksempler (ikke-udtømmende): Handelssignaler, tips eller spekulative handelsoplysninger; websites for tilknyttede virksomheder med relateret indhold eller anmeldelser fra børsmæglere

Gældskonsolidering

Vi ønsker, at forbrugerne kan træffe velfunderede beslutninger om de tjenester, der tilbydes for at hjælpe dem med at håndtere gæld. For at beskytte brugerne mod skadelig praksis er følgende ikke tilladt:

Rødt kryds Annoncer for gældskonsolidering

Denne politik gælder for annoncører, der tilbyder direkte gældskonsolidering, generering af kundeemner, og som bringer forbrugere i kontakt med tredjeparter for gældskonsolidering.

Gældsrelaterede tjenester

Vi ønsker, at forbrugerne kan træffe velfunderede beslutninger om tjenester, der tilbydes for at hjælpe dem med at håndtere uoverskuelig gæld. Samtidig ønsker vi at beskytte brugerne mod svigagtig og skadelig praksis og tillader derfor kun annoncer for følgende tjenester til håndtering af gæld i udvalgte lande, og kun hvis (1) tjenesterne og annoncerne overholder de relevante lokale love og branchestandarder, og hvis (2) kontoen er certificeret af Google.

No issues detected and positive check mark icon Annoncer for gældsafviklingstjenester, der giver mulighed for at forhandle med kreditorer om en reduceret engangsbetaling, der betragtes som fuld betaling
No issues detected and positive check mark icon Annoncer for gældsstyringstjenester, der tilbyder at forhandle med kreditorer om reducerede periodiske betalinger, renter og/eller gebyrer

Denne politik gælder for annoncører, som selv tilbyder tjenester til håndtering af gæld, som genererer kundeemner, eller som skaber kontakt mellem forbrugere og tredjeparter, der tilbyder tjenester til håndtering af gæld.

Hvis du opfylder kravene, kan du ansøge om certificering. Hvis du vil annoncere i flere lande, skal du indsende en separat ansøgning for hvert land.

Godkendte lande

Australien
Brasilien
Canada
Tyskland
Japan
Sydafrika
Sydkorea
Spanien
Storbritannien
USA

Landespecifik verificering for finansielle tjenester

For at annoncere for finansielle tjenester i visse lande skal annoncører gennemgå en verificeringsproces. For de fleste annoncørers vedkommende omfatter denne proces bl.a. angivelse af oplysninger om, hvilken type finansielle tjenester man yder, om man er licenseret til at yde disse tjenester, og hvilket registreringsnummer man har. Yderligere oplysninger om landespecifikke krav kan ses nedenfor.

Annoncering for finansielle tjenester i Australien, Brasilien, Frankrig, Indien, Indonesien, Italien, Portugal, Singapore, Spanien, Taiwan, Tyrkiet og Tyskland

For at være kvalificeret til at vise annoncer for finansielle tjenester i Australien, Brasilien, Frankrig, Indien, Indonesien, Italien, Portugal, Singapore, Spanien, Taiwan, Tyrkiet og Tyskland skal man som annoncør være verificeret af Google. Der stilles krav om særskilt verificering for hvert land, der målrettes mod.

Annoncører, som ikke promoverer finansielle tjenester, men målretter mod målgrupper, der tilsyneladende er interesserede i finansielle tjenester, skal fuldføre den verificeringsproces, der er beskrevet nedenfor, for at sikre sig, at deres kampagner ikke bliver berørt af dette krav.

For de fleste annoncørers vedkommende består verificeringsprocessen af to trin: (1) Verificering via vores eksterne overholdelsespartner, G2, og (2) ansøgning om verificering for finansielle tjenester hos Google.

1. G2-verificering: Annoncører skal udfylde verificeringsformularen på G2's website. Som et led i G2's verificeringsproces stiller G2 bl.a. krav om, at man som annoncør skal oplyse sit registreringsnummer, hvilken type finansielle tjenester man yder, og om man har licens til at yde disse tjenester. Som annoncør skal man kunne dokumentere, at man har fået direkte tilladelse til de aktuelle aktiviteter med relation til finansielle tjenester fra den relevante nationale tilsynsmyndighed med ansvar for finansielle tjenester, eller at man er fritaget fra dette krav.
  2. Google-verificering: Når man som annoncør er blevet verificeret af G2, skal man sende en ansøgning til Google om verificering for finansielle tjenester ved brug af den verificeringskode, man har modtaget fra G2.

Annoncører skal også gennemføre annoncørverificeringen for at gennemføre verificeringen for finansielle tjenester og køre annoncer for finansielle tjenester i de lande, der er angivet ovenfor. Annoncører modtager en automatisk mail og en advarsel på deres konto med besked om, at de skal gennemføre denne proces. Annoncører kan først gennemføre annoncørverificeringen, når de har modtaget denne notifikation.

Annoncører kan blive bedt om fornyet verificering af deres identitet eller virksomhedsdrift, hvis der er vigtige ændringer på deres Google Ads-konto, herunder ændringer af betalingsprofilen. Annoncer for finansielle tjenester, der kører på kontoen, bliver sat på pause, indtil annoncørverificeringen er gennemført.

Begrænset kvalifikation

Bemærk! For at kunne promovere kravshåndteringstjenester i forbindelse med finansielle produkter eller tjenester, f.eks. tjenester til håndtering af svindel, skal man som annoncør repræsentere eller handle på vegne af en udbyder af finansielle tjenester, en offentlig enhed, en nonprofitorganisation eller en udbyder af juridiske tjenester med licens til kravshåndtering.

Du kan få flere oplysninger om forskellige annoncørtyper og de respektive ansøgninger, herunder specifikke fritagelser, på siderne om verificering for finansielle tjenester for Australien, Brasilien, Frankrig, Indien, Indonesien, Italien, Portugal, Singapore, Spanien, Taiwan, Tyrkiet og Tyskland.

Du kan få flere oplysninger om relevante nationale tilsynsmyndigheder med ansvar for finansielle tjenester og datoer for håndhævelse under Verificering for finansielle tjenester: Siden Relevante myndigheder og datoer for håndhævelse.

Annoncering for finansielle tjenester i Storbritannien

For at være kvalificeret til at vise annoncer for finansielle tjenester i Storbritannien (heriblandt annoncer, som er målrettet mod de brugere i Storbritannien, der tilsyneladende er interesserede i finansielle tjenester) skal man som annoncør være verificeret af Google. Som et led i verificeringsprocessen skal man som annoncør kunne dokumentere, at man er godkendt af Financial Conduct Authority i Storbritannien eller kvalificeret til at påberåbe sig en af de fritagelser, der er beskrevet på siden til verificering af tilladelse til annoncering for finansielle tjenester i Storbritannien. Bemærk! Dette krav gælder uden hensyntagen til, om de aktuelle finansielle tjenester er underlagt kontrol af Financial Conduct Authority i Storbritannien.

Annoncører kan selv starte verificeringsprocessen, men Google kan også stille krav om, at en annoncør fuldfører verificeringsprocessen. Hvis en annoncør ikke fuldfører trin 2 i verificeringsprocessen inden for tidsfristen, bliver vedkommendes konto sat på pause. Få flere oplysninger om verificering for finansielle tjenester i Storbritannien.

Annoncer med relation til produkter, der er omfattet af vores politikker vedrørende komplekse spekulative finansielle produkter, hasardspil, kryptovalutaer, gældskonsolidering og binære optioner, er underlagt de respektive politikker og altså ikke denne politik, hvis annoncerne er specifikt relateret til Storbritannien. Som annoncør er man ikke kvalificeret til at blive fritaget fra kravet om annoncørverificering med henblik på annoncering for finansielle tjenester med relation til disse produkter. Annoncørerne forventes selv at tjekke, hvilke politikker de er underlagt, og sørge for at overholde alle relevante politikker.

*Annoncer inden for disse kategorier må målrettes mod de brugere i Storbritannien, som er interesserede i finansielle tjenester, forudsat at kravene i vores politikker overholdes, og at verificeringsprocessen er fuldført, såfremt Google har anmodet herom.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Google Ads Support, hvis du har spørgsmål om vores politikker