Mahdollisuudet ja kokeilut

Kokeilujen tekeminen AdSensessa

Kokeilujen luominen, seuranta ja voittajan valinta tapahtuu tilin Kokeilut-sivulla.

Sisältö:

Kokeilut

Kokeilujen avulla voit verrata tiettyä mainosasetusta kyseisen asetuksen muunnelmaan ja selvittää, kumpi tuottaa paremmat tulokset. Kokeiluissa sivustosi liikenne jaetaan alkuperäisen mainosasetuksen ja muunnelman kesken, jolloin niiden tuloksia voidaan verrata.

Kokeilut auttavat tekemään mainosasetuksiin liittyviä perusteltuja päätöksiä ja ansaitsemaan enemmän tuloja.

Näin pääset Kokeilut-sivulle:

• Kirjaudu AdSense-tilillesi. Klikkaa Optimointi ja sitten Kokeilut.

Kokeilun luominen

Luo kokeilu seuraavasti:

• Valitse alkuperäinen mainosasetus, johon haluat verrata kokeilumuunnelmaa.
  • Valitse, mitkä asetukset haluat muuttaa muunnelmaa varten.
  • Kokeilun tyypistä riippuen voit myös valita, haluatko Googlen ottavan voittaneen asetuksen käyttöön puolestasi automaattisesti kokeilun päättymisen jälkeen.
    Vinkki: Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit säästää aikaa, etenkin jos aiot tehdä useita kokeiluja.

Voit luoda seuraavanlaisia kokeiluja:

Kokeilun seuraaminen

Kokeilut-sivulla on yleiskatsaus, josta näet kokeilujesi tämänhetkisen tilan ja edistymisen. Näet korostettuina kokeilut, joiden tulos on selvillä. Tämä tarkoittaa, että suosittelemme valitsemaan kokeilun voittajan.

Tila Merkitys
Käynnissä Kokeilusi on kesken ja kerää dataa.
Tulos selvillä Kokeilusi on kerännyt tarpeeksi dataa ja on nyt siinä vaiheessa, että voit valita voittajan. Lue, miten kokeilun voittaja valitaan.
Valmis

Jokin seuraavista on tapahtunut:

• Kokeilu on päättynyt, ja olet valinnut sen voittajan.
  • Google on valinnut kokeilun voittajan puolestasi. Tämä johtuu joko siitä, että olet antanut Googlelle luvan valita voittajan automaattisesti, tai siitä, että sinulla on Automaattinen optimointi käytössä.
  • Olet keskeyttänyt kokeilun valitsematta voittajaa. Olet voinut esimerkiksi käynnistää mahdollisuuteen perustuvan kokeilun mutta päättänyt sitten ottaa suositellut muutokset käyttöön ennen kokeilun päättymistä.

Kokeilun voittajan valitseminen

Kun kokeilusi on kerännyt riittävästi dataa, voit valita voittajan. Suosittelemme odottamaan, että kokeilun kohdalla lukee "Tulos selvillä", ennen kuin valitset, kumpi asetus on voittanut.

• Jos valitset voittajaksi alkuperäisen asetuksen, alkuperäiset asetuksesi säilytetään.
  • Jos valitset voittajaksi muunnelman, muunnelman asetukset otetaan käyttöön tililläsi.

Kummassakin tapauksessa liikenteen jakaminen lopetetaan ja kokeilu päättyy.

Huomioitavaa
  • Jos olet antanut Googlelle luvan valita voittajan, parhaita tuloksia tuottaneet asetukset otetaan käyttöön automaattisesti. Lisätietoa on kohdassa Kokeilun tulosten tulkitseminen.
  • Jos kokeilulle ei ole kertynyt riittävästi dataa aikarajan sisällä (21 päivää hakumainostyylin kokeiluissa tai 90 päivää kaikissa muissa kokeilutyypeissä), se päättyy automaattisesti. Jos olet antanut Googlelle luvan valita voittajan, ennen kokeilua käytössä olleet asetukset palautetaan. Muussa tapauksessa sinun on tehtävä valinta 30 päivän kuluessa tai, jos kyseessä on hakumainostyylin kokeilu, ennen tyylin muokkaamista (sen mukaan, kumpi näistä toteutuu ensin).
  • Jos automaattinen optimointikokeilu ei voi kokeilun aikana varmasti osoittaa, että tietty muutos parantaa tuloksia, alkuperäiset asetuksesi säilytetään.

Jos kaipaat lisätietoa, tutustu kokeiluja koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kokeilun tulosten tulkitseminen

Kokeiluissa muunnelman tuloksia arvioidaan sen perusteella, miten muunnelman ansioksi luetut tulot ovat muuttuneet. Kokeilun tuloskortti sisältää seuraavat mittarit:

Esimerkki kokeilun tuloskortilla olevista mittareista vaiheineen
  1. Arvioidut kuukausitulot skaalattuna 100 %:lle liikenteestäsi
    Huom. Tämä mittari on arvio, eikä se välttämättä vastaa summaa, joka sinulle lopulta maksetaan.
  2. Liikenteen tulot testattuna alkuperäisellä asetuksella ja muunnelmalla
  3. Tulojen kasvu prosentteina
  4. Todennäköisyysväli eli AdSensen laskema tulojen kasvun vaihteluväli. Laskelmien luottamustaso on 95 %. Näet kokeilusi todennäköisyysvälin klikkaamalla tuloprosentin vierestä Lisätietoja.
  5. Jos kokeilusi osoittaa, että saat hyvin todennäköisesti toisella asetuksella parempia tuloksia kuin toisella tai että asetusten tulosten välinen ero on pieni, näet todennäköisyyden sille, että suositeltu asetus on parempi kuin toinen. Esimerkki: "80 %:n mahdollisuus, että muunnelma tuottaa parempia tuloksia kuin alkuperäinen". Huomaa, että tulos ei todennäköisesti ole yhtä tarkka, jos kokeilu on keskeytetty ennenaikaisesti.
Huom. Vanhempien kokeilujen yhteydessä voi näkyä eri mittareita.