Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Muligheter og eksperimenter

Kjør eksperimenter i AdSense

Du oppretter, overvåker og peker ut vinneren av #experiments på Eksperimenter-siden i kontoen din.

I denne artikkelen:

Om eksperimenter

Når du kjører et eksperiment, kan du sammenligne en annonseinnstilling med en variant av den aktuelle innstillingen for å se hvilken som er mest lønnsom. I eksperimenter blir trafikken til nettstedet delt mellom den opprinnelige annonseinnstillingen og varianten, slik at de respektive resultatene kan sammenlignes side om side.

Med eksperimenter får du et bedre beslutningsgrunnlag når du skal konfigurere annonseinnstillinger, noe som igjen kan bidra til høyere inntekter.

Slik åpner du Eksperimenter-siden:

• Logg på AdSense-kontoen din. Klikk på Optimalisering og deretter på Eksperimenter.

Opprett eksperimenter

Slik oppretter du et eksperiment:

• Velg den opprinnelige annonseinnstillingen du ønsker å sammenligne eksperimentvarianten med.
  • Velg hvilke innstillinger du ønsker å endre i varianten.
  • Avhengig av eksperimenttypen må du velge hvorvidt Google skal bruke vinnerinnstillingen automatisk for deg når eksperimentet er avsluttet.
    Tips: Hvis du velger dette alternativet, kan du spare tid, for eksempel hvis du planlegger å kjøre en rekke eksperimenter.

Du kan opprette disse typene eksperimenter:

Overvåk eksperimenter

På «Eksperimenter»-siden kan du se en oversikt over eksperimentene dine. I den vises den nåværende statusen og fremdriften og fremheves eventuelle eksperimenter der «resultatet er klart» (på dette tidspunktet anbefaler vi at du utpeker vinneren).

Status Hva betyr dette?
Kjører Eksperimentet pågår, og data samles inn.
Resultatet er klart Det er samlet inn nok data i eksperimentet, så nå kan du utpeke vinneren. Finn ut hvordan du utpeker vinneren av eksperimenter.
Avsluttet

Dette betyr ett av følgende:

• Du har valgt vinneren av eksperimentet, som er avsluttet.
  • Google har utpekt vinneren av eksperimentet for deg. Dette skyldes enten at du har valgt at Google skal utpeke vinneren automatisk, eller at Automatisk optimalisering er slått på.
  • Du avsluttet eksperimentet uten å utpeke noen vinner. Du kan for eksempel ha kjørt et eksperiment basert på en mulighet, men så bestemt deg for å bruke de anbefalte endringene før eksperimentet ble fullført.

Utpek vinneren av eksperimenter

Når det er samlet inn tilstrekkelig med data i eksperimentet, kan du utpeke vinneren av eksperimentet. Vi anbefaler at du venter til eksperimentet ditt er merket med «Resultatet er klart» før du utpeker en innstilling som vinneren.

• Hvis du utpeker den opprinnelige versjonen som vinner, beholdes de opprinnelige innstillingene.
  • Hvis du utpeker varianten som vinner, bruker vi innstillingene for varianten i kontoen din.

Det settes uansett strek for eksperimentet, og vi slutter å dele opp trafikken din.

Merknader:
  • Hvis du har valgt at Google skal utpeke vinneren av eksperimentet, bruker vi automatisk de innstillingene som er mest lønnsomme for deg. Se mer om dette i artikkelen Forstå eksperimentresultater.
  • Hvis det ikke er samlet inn nok data i eksperimentet innen tidsfristen (21 dager ifm. eksperimenter med stiler for søkeannonser eller 90 dager for alle andre eksperimenttyper, med mindre du selv angir en kortere tidsfrist), stopper vi det automatisk. Hvis du har valgt at Google skal utpeke vinneren, tilbakestiller vi innstillingene dine til de som var angitt før eksperimentet ble startet. Ellers har du enda 30 dager på deg til å utpeke vinneren av eksperimentet eller – i tilfelle det gjelder eksperimenter med stiler for søkeannonser – til du må endre stilen, avhengig av hva som skjer først.
  • Hvis et eksperiment i Automatisk optimalisering gir resultater som ikke med sikkerhet tilsier at resultatene blir bedre med den aktuelle endringen, innenfor den aktuelle tidsfristen, beholder vi de opprinnelige innstillingene dine.

Hvis du har flere spørsmål om eksperimenter, kan du lese gjennom de vanlige spørsmålene om eksperimenter.

Forstå eksperimentresultater

I eksperimenter evalueres resultatene oppnådd med varianten basert på endringen i inntekter som kan tilskrives varianten. På resultatkortet for et eksperiment finner du disse beregningene:

Example of metrics in an experiment's results card with steps
  1. De anslåtte månedlige inntektene skalert til 100 % av trafikken.
    Merk: Denne beregningen er et anslag og kan avvike fra beløpet du faktisk får utbetalt.
  2. Inntektene fra trafikken som ble testet med det opprinnelige oppsettet og varianten.
  3. Den prosentvise inntektsøkningen.
  4. Det vises et konfidensintervall som indikerer hvor stor del av de økte inntektene AdSense med 95 % sikkerhet kan si at blir reelle inntektsøkninger. Klikk på Informasjon ved siden av inntektsprosenten hvis du vil se eksperimentets konfidensintervall.
  5. Hvis eksperimentet viser at sjansene er store for at den ene innstillingen blir mer lønnsom enn den andre, eller om de to innstillingene gir nokså like resultater, vises sannsynligheten for at den anbefalte innstillingen blir mer lønnsom enn den andre. Du kan for eksempel se at «Det er 80 % sjanse for at du oppnår bedre resultater med varianten enn med den opprinnelige versjonen». Vær oppmerksom på at dette resultatet sannsynligvis blir mindre nøyaktig hvis du stopper eksperimentet tidlig.
Merk: I eldre eksperimenter brukes kanskje andre beregninger.