Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Muligheder og eksperimenter

Kørsel af eksperimenter i AdSense

På siden "Eksperimenter" på din konto kan du oprette, overvåge og kåre vinderen af #experiments.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Om eksperimenter

Når du kører eksperimenter, har du mulighed for at sammenligne en af dine annonceindstillinger med en variation af den pågældende indstilling, så du kan se, hvilke der klarer sig bedst. Eksperimenter fungerer på den måde, at trafikken på dit website fordeles mellem den oprindelige annonceindstilling og varianten, så effektiviteten kan måles "side om side".

Eksperimenter hjælper dig med at tage kvalificerede beslutninger om, hvordan du vil konfigurere dine annonceindstillinger, hvilket kan hjælpe dig med at øge indtjeningen.

Sådan får du vist siden "Eksperimenter":

• Log ind på din AdSense-konto. Klik på Optimering og derefter på Eksperimenter.

Opret et eksperiment

Når du opretter et eksperiment, skal du gøre følgende:

• Vælge den oprindelige annonceindstilling, som du vil sammenligne eksperimentvarianten med.
  • Vælge, hvilke indstillinger du vil ændre for varianten.
  • Vælge, om Google automatisk skal anvende den vindende indstilling, når eksperimentet er fuldført (dette afhænger af eksperimenttypen).
    Tip! Du kan spare tid ved at vælge denne mulighed, f.eks. hvis du har tænkt dig at køre mange eksperimenter.

Du kan oprette følgende typer eksperimenter:

Overvåg dit eksperiment

På siden "Eksperimenter" kan du se en oversigt over dine eksperimenter med angivelse af deres aktuelle status. Eventuelle projekter med statussen "Resultatet er klar" (hvilket betyder, at vi anbefaler, at du kårer en vinder) er fremhævet.

Status Hvad betyder det?
Kører Dit eksperiment kører og indsamler data.
Resultatet er klar Dit eksperiment har indsamlet tilstrækkelig mange data, og du kan nu kåre en vinder. Få flere oplysninger om, hvordan du kårer vinderen af et eksperiment.
Udført

Der er sket en af følgende ting:

• Du har kåret vinderen af eksperimentet, og eksperimentet er afsluttet.
  • Google har kåret vinderen af dit eksperiment for dig. Dette skyldes enten, at du har givet Google tilladelse til automatisk at kåre vinderen, eller at du har slået Automatisk optimering til.
  • Du har stoppet eksperimentet uden at kåre en vinder. Du har f.eks. kørt et eksperiment ud fra en mulighed, men derefter besluttet at anvende de anbefalede ændringer, før eksperimentet blev afsluttet.

Sådan kårer du vinderen af dit eksperiment

Når der er indsamlet en tilstrækkelig mængde data til dit eksperiment, kan du kåre vinderen af eksperimentet. Vi anbefaler, at du venter med at kåre en vinder, til eksperimentet har statussen "Resultatet er klar".

• Hvis du vælger den oprindelige som vinderen, bevares dine oprindelige indstillinger.
  • Hvis du vælger varianten som vinder, anvender vi variantens indstillinger på din konto.

I begge tilfælde indstilles fordelingen af trafikken, og eksperimentet afsluttes.

Bemærk!
  • Hvis du lader Google kåre vinderen af dit eksperiment, anvendes de bedst vindende indstillinger automatisk for dig. Du kan få flere oplysninger under Forstå dine eksperimentresultater.
  • Hvis dit eksperiment ikke har indsamlet nok data inden for fristen (21 dage for eksperimenter med layout for tilpassede søgeannoncer eller 90 dage for alle andre eksperimenttyper, medmindre du angiver en kortere frist), standses det automatisk. Hvis du har valgt at lade Google kåre vinderen, bliver de indstillinger, der var valgt, før eksperimentet startede, aktiveret igen. Ellers har du yderligere 30 dage til at kåre vinderen af eksperimentet eller i tilfælde af eksperimenter med layout for tilpassede søgeannoncer, indtil du redigerer typografien, alt efter hvad der sker først.
  • Hvis et eksperiment med automatisk optimering ikke med sikkerhed kan fastslå, at en ændring forbedrer effektiviteten inden for eksperimentets tidsfrist, beholder vi dine oprindelige indstillinger.

Gå til Ofte stillede spørgsmål om eksperimenter, hvis du har yderligere spørgsmål om eksperimenter.

Forstå dine eksperimentresultater

Eksperimenter vurderer, hvor effektiv varianten er, ud fra den ændring i omsætningen, der tilskrives varianten. På resultatkortet for et eksperiment kan du se følgende metrics:

Eksempel på metrics på et kort med eksperimentresultater med trin
  1. Den estimerede månedlige indtjening skaleret til hele trafikken (100 %).
    Bemærk! Denne metric er et estimat og afspejler ikke nødvendigvis det beløb, du rent faktisk får udbetalt.
  2. Omsætningen for trafik testet med henholdsvis den oprindelige version og varianten.
  3. Den procentvise stigning i omsætningen.
  4. Et konfidensinterval, som angiver den stigning i omsætningen, AdSense har beregnet ved brug af et konfidensniveau på 95 %. Klik på Oplysninger ud for omsætningsprocenten for at se konfidensintervallet for dit eksperiment.
  5. Hvis dit eksperiment viser, at der er stor sandsynlighed for, at en af indstillingerne er mere effektiv end den anden, eller der kun er en lille forskel i de to indstillingers effektivitet, finder du sandsynligheden for, at den anbefalede indstilling er bedre end den anden indstilling. Eksempel: "Chancen for, at varianten er mere effektiv end originalen er 80 %". Bemærk! Dette resultat er sandsynligvis mindre nøjagtigt, hvis du stoppede eksperimentet tidligt.
Bemærk! Ældre eksperimenter viser muligvis andre metrics.