Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Vejledning vedrørende annoncestørrelser

Vi har udarbejdet følgende tabeller for at hjælpe dig med at vælge de annoncestørrelser, som passer bedst til dine sider, og som samtidig er meget effektive:

De mest effektive annoncestørrelser
Andre understøttede annoncestørrelser
Regionale annoncestørrelser

De mest effektive annoncestørrelser

Annoncestørrelse Beskrivelse Tekstannoncer Displayannoncer Tekst- og displayannoncer til mobilenheder*
300 x 250
Eksempel på en 300 x 250 annonce i AdSense.
Se i faktisk størrelse
Kaldes også "mellemstort rektangel". Har normalt en stor mængde tilgængelig annoncebeholdning fra annoncører, hvilket kan øge indtjeningen, når både tekst- og billedannoncer aktiveres.

Er meget effektiv, når den integreres i tekstindhold eller i slutningen af artikler.
? ? ?
336 x 280
Eksempel på en 336 x 280 annonce i AdSense.
Se i faktisk størrelse
Kaldes også "stort rektangel". Har normalt en stor mængde tilgængelig annoncebeholdning fra annoncører, hvilket kan øge indtjeningen, når både tekst- og billedannoncer aktiveres.

Er meget effektiv, når den integreres i tekstindhold eller i slutningen af artikler.
? ?
728 x 90
Eksempel på en 728 x 90 annonce i AdSense.
Se i faktisk størrelse
Kaldes også "leaderboard". Har normalt en stor mængde tilgængelig annoncebeholdning fra annoncører, hvilket kan øge indtjeningen, når både tekst- og billedannoncer aktiveres.

Er meget effektiv, hvis den placeres over hovedindholdet og på forumwebsites.
? ?
300 x 600
Eksempel på en 300 x 600 annonce i AdSense.
Se i faktisk størrelse
Kaldes også nogle gange "halvsideformat". Med dette format får annoncørerne et større område at vise deres annoncer på, og de kan give brugerne mange muligheder for engagement.

Formatet 300 x 600 er et af de hurtigst voksende formater målt på antal eksponeringer og et udtryk for en trend, hvor udgivere tilbyder mere visuelt fængende annoncestørrelser, der foretrækkes af brandannoncører.
? ?
320 x 100
Eksempel på en annonce på 320 x 100 i AdSense.
Se i faktisk størrelse
Kaldes også "stort mobilbanner". Kan bruges som alternativ til formaterne 320 x 50 og 300 x 250.
Disse annoncer giver annoncørerne dobbelt så stor højde som vores standardformat, "leaderboard til mobil".
    ?

Tilbage til toppen

Andre understøttede annoncestørrelser

Annoncestørrelse Beskrivelse Tekstannoncer Displayannoncer Tekst- og displayannoncer til mobilenheder*
320 x 50 Kaldes også "leaderboard til mobil". Dette format er et banner, der er optimeret til brug på mobil.

Disse annoncer har vist sig at være effektive som et stort annonceformat til smartphones, især når de vises nederst på en side.
    ?
468 x 60 Kaldes også "banner". Dette format passer til mindre annoncepladser, hvor der ikke er plads til leaderboard i formatet 728 x 90.

Der er dog generelt en begrænset mængde tilgængelige displayannoncer til denne annoncestørrelse, hvilket kan medføre reduceret annonceeffektivitet.
? ?
234 x 60 Kaldes også "halvbanner". Dette format passer til mindre annoncepladser.

Denne størrelse er normalt ikke lige så effektiv som andre størrelser, fordi den er mindre, og fordi mængden af tilgængelige displayannoncer er begrænset.
? ?
120 x 600 Dette format, som også kaldes "skyskraber", passer til mindre annoncepladser, hvor der ikke er plads til en bred skyskraber i formatet 160 x 600.

Der er dog en begrænset mængde tilgængelige displayannoncer til denne annoncestørrelse, hvilket kan medføre reduceret annonceeffektivitet.
? ?
120 x 240 Dette format, som også kaldes "lodret banner", passer til små annoncepladser.

Denne størrelse er normalt ikke lige så effektiv som andre størrelser, fordi den er mindre, og fordi mængden af tilgængelige displayannoncer er begrænset.
? ?
160 x 600 Kaldes også "bred skyskraber". Har normalt en stor mængde tilgængelig annoncebeholdning fra annoncører, hvilket kan øge indtjeningen, når både tekst- og billedannoncer aktiveres.

Er mest effektiv, når den bruges ud for sidebjælker på websider.
? ?
300 x 1.050 Kaldes også "stående format". Et brandorienteret format, der er meget effektivt, når det placeres diskret ud for indhold til venstre eller til højre på siden. Dette format er nemt at integrere i indholdet i layoutet på de fleste website, og det giver annoncørerne mulighed for at oprette engagerende og kreativt indhold inden for denne annonceenhed.
Der er en stigende efterspørgsel på større annonceformater, men mængden af tilgængelige displayannoncer til denne annoncestørrelse er begrænset i øjeblikket.
? ?
970 x 90 Kaldes somme tider "stort leaderboard". Dette annonceformat udvides til 970 x 415, idet alle sideelementer forsigtigt puffes nedad. Den første brugereksponering giver en automatisk genereret "pushdown"-oplevelse. Alle efterfølgende eksponeringer giver en brugergenereret pushdown, der udvides, når brugeren klikker.

Denne størrelse er ideel til visning af HD-indhold, f.eks. videoer, billeder, animationer og apps/programmer.
? ?
970 x 250 Kaldes også "billboard". Et varemærkeorienteret format, der er meget effektivt, når det anbringes på en fremtrædende position på siden, f.eks. over sidens primære indhold.
Der er en stigende efterspørgsel på større annonceformater, men mængden af tilgængelige displayannoncer til denne annoncestørrelse er begrænset i øjeblikket.
? ?
250 x 250 Dette format, som også kaldes "kvadrat", passer til mindre annoncepladser, hvor der ikke er plads til de større rektangler.

Der er dog generelt en begrænset mængde tilgængelige displayannoncer til denne annoncestørrelse, hvilket kan medføre reduceret annonceeffektivitet.
? ? ?
200 x 200 Dette format, som også kaldes "lille kvadrat", passer til mindre annoncepladser, hvor der ikke er plads til de større rektangler.

Der er dog generelt en begrænset mængde tilgængelige displayannoncer til denne annoncestørrelse, hvilket kan medføre reduceret annonceeffektivitet.
? ? ?
180 x 150 Dette format, som også kaldes "lille rektangel", passer til små annoncepladser.

Denne størrelse er normalt ikke lige så effektiv som andre størrelser, fordi den er mindre, og fordi mængden af tilgængelige displayannoncer er begrænset.
? ?
125 x 125 Dette format, som også kaldes "knap", passer til mindre annoncepladser.

Denne størrelse er normalt ikke lige så effektiv som andre størrelser, fordi den er mindre, og fordi mængden af tilgængelige displayannoncer er begrænset.

? ?

Tilbage til toppen

Regionale annoncestørrelser

Bemærk! Følgende annoncestørrelser er kun tilgængelige for AdSense-udgivere i Armenien, Aserbajdsjan, Danmark, Finland, Hviderusland, Kasakhstan, Kirgisistan, Moldova, Norge, Rusland, Sverige, Tadsjikistan, Turkmenistan, Ukraine og Uzbekistan:
Annoncestørrelse Beskrivelse Tekstannoncer Displayannoncer Tekst- og displayannoncer til mobilenheder*
240 x 400 Kaldes også "lodret rektangel". Den mest populære størrelse i Rusland. ? ?
980 x 120 Kaldes også "panorama". Den mest populære størrelse i Sverige og Finland. Kan også bruges som en erstatning i Norge.

Er meget effektiv, når den placeres over hovedindholdet.
? ?
250 x 360 Kaldes også "tredobbelt bredformat". Den næstmest populære størrelse i Sverige.

Meget effektiv, når den placeres langs sidebjælker på sider.
? ?
930 x 180 Kaldes også "topbanner". En meget populær størrelse i Danmark.
Er meget effektiv, når den placeres over hovedindholdet.
? ?
580 x 400 Kaldes også "netboard". En meget populær størrelse i Norge.
Meget effektiv ved indlejring i tekstindhold.
? ?
Bemærk! Følgende annoncestørrelser er kun tilgængelige for AdSense-udgivere i Polen:
Annoncestørrelse Beskrivelse Tekstannoncer Displayannoncer Tekst- og displayannoncer til mobilenheder*
750 x 300 Kaldes også "tredobbelt billboard". Den tredjemest populære størrelse i Polen. Kan bruges som alternativ til "dobbelt billboard". ? ?
750 x 200 Kaldes også "dobbelt billboard". Den mest populære størrelse i Polen.

Er effektiv, når den placeres over eller lige under menuen på et website.
? ?
750 x 100 Kaldes også "billboard". En meget populær størrelse i Polen.

Den er effektiv i både brandkampagner og annoncekampagner med direkte respons.

*avancerede mobilenheder

Tilbage til toppen