På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Ordlista för rapporter

Lär dig vilka termer som visar den information du behöver

Nedan visas alla mätvärden, dimensioner och filter som finns i AdMob-rapporter, tillsammans med information om tillämpliga rapporttyper. Filtrera tabellen med ett eller flera sökord för att hitta rapporteringstermer.

Lär dig hur du lägger till mätvärden och dimensioner i rapporten.
OrdTypTillgänglig rapporttyp
Klick
Antalet gånger som användare klickade på annonser i din app.
Mätvärde
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Uppskattade intäkter
Ditt kontosaldo för den valda tidsperioden. Beloppet är en uppskattning som kan komma att ändras när dina intäkter verifieras i slutet av varje månad.
Mätvärde
Ikon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Exponeringar

Det totala antalet annonser som har visats för användare.

Obs! När en vattenfallsannonskälla från tredje part visar en bannerannons räknar AdMob en exponering när tredjepartsadaptern skickar återanropet för annonsinläsning. Detta kan orsaka avvikelser i de rapporterade exponeringarna mellan AdMob och din annonskälla från tredje part. Om du till exempel i förväg läser in bannerannonser som inte visas direkt kan du få fler rapporterade exponeringar i AdMob.
Mätvärde
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

CTR (%)

Klickfrekvens (CTR) är antalet annonsklick dividerat med antalet enskilda annonsexponeringar. Värdet beräknas genom att antalet klick divideras med antalet exponeringar:

(klick/exponeringar) * 100 %

Exempel: Om en annons fick 20 klick på 1 000 exponeringar blir klickfrekvensen för exponeringar 2 %.

Mätvärde
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Matchningsfrekvens
Andelen annonsförfrågningar som fick svar på en annonskälla. Värdet beräknas med följande formel:

matchade förfrågningar/förfrågningar

Mätvärde
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Matchade förfrågningar
Antalet gånger en annons visades efter en förfrågan från din app.
Mätvärde
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Visningsfrekvens
Andelen returnerade annonser som visades i appen för användarna. Värdet beräknas genom att antalet exponeringar divideras med antalet matchade förfrågningar.
Mätvärde
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Observerad eCPM
Uppskattad genomsnittlig eCPM i ett tredje parts annonsnätverk baserat på tidigare intäktsdata.

Observerad eCPM visas endast för optimerade tredje parts annonsnätverk.

Mätvärde
Ikon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Förfrågningar
I rapporttabellen Medlingsstatistik som vattenfall: Antalet gånger som din app har begärt en annons via AdMob-medling. Varje räknad medlingsförfrågan kan motsvara flera förfrågningar som har skickats till olika annonsnätverk.

I rapporttabellen Medlingsnätverk: Antalet förfrågningar som din app har skickat till varje annonsnätverk.

Mätvärde
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Aktiva användare per dag (AAD)
Antalet unika användare som har öppnat appen.

MätvärdeIkon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport
Uppsk. intäkter/aktiva användare
Uppskattade intäkter som har genererats under det valda datumintervallet för varje aktiv användare, vilket också innefattar användare som inte har tittat på en premierad annons. Värdet beräknas genom att de uppskattade intäkterna divideras med antalet aktiva användare.
MätvärdeIkon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport

Premierade intäkter/premierade användare

Uppskattade intäkter från premierade annonser som har genererats för varje premierad användare.

MätvärdeIkon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport

Exponeringar/aktiva användare per dag (AAD)

Genomsnittligt antal annonser per dag som har setts av aktiv användare per dag (AAD).

Kallas även annonstäthet eller annonsinläsning.

MätvärdeIkon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport

Premierade exponeringar/premierade användare

Antalet premierade annonser som visats för användare i genomsnitt för varje premierad användare. Värdet beräknas genom att det totala antalet premierade exponeringar divideras med antalet premierade användare.

MätvärdeIkon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport
Exponeringar/sessioner
Antalet premierade annonser som har visats för användare i genomsnitt under varje session. Värdet beräknas genom att det totala antalet premierade exponeringar divideras med antalet sessioner.
MätvärdeIkon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport

Premierade händelser (%)

Procentandelen premierade exponeringar som ledde till att användarna fick en premie. Värdet beräknas med följande formel:

(premierade händelser / premierade exponeringar) × 100

MätvärdeIkon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport
Premierade händelser
Antalet gånger en belöning beviljas efter att användaren har tittat på en premierad annons.
MätvärdeIkon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport
Premierade användare
Antalet unika användare som fått en premie genom att titta på en premierad annons. Värdet beräknas genom att räkna antalet användare som tittade på en hel premierad annons.
MätvärdeIkon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport
Premierad användare (%)
Procentandelen av användare som fick en premie genom att titta på en premierad annons. Värdet beräknas genom att antalet premierade användare divideras med antalet aktiva användare varje dag.
MätvärdeIkon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport

Bud i auktion
Antalet bud som skickades in av den annonskälla som deltog i budgivningsauktioner.

Obs! Inte alla bud som skickas in deltar i budgivningsauktioner. Buden måste uppfylla kriterierna för auktionen, till exempel minsta eCPM eller typer av annonsformat.

MätvärdeIkon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Bud i auktion (%)
Andelen bud som deltog i auktioner.

Värdet beräknas genom att antalet bud i auktionen divideras med antalet budförfrågningar.

MätvärdeIkon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Budförfrågningar
Antalet förfrågningar som skickades till en budgivningsannonskälla.
MätvärdeIkon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
eCPM
Uppskattade intäkter per tusen exponeringar av annonsen. Värdet beräknas genom att de uppskattade intäkterna divideras med antalet exponeringar, och resultatet multipliceras med 1 000.
MätvärdeIkon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport

Kvalificerade förfrågningar
Antalet annonsförfrågningar som är kvalificerade för budgivning.

För att en annonsbegäran ska vara kvalificerad för budgivning måste den skickas till en medlingsgrupp som innefattar annonskällor för budgivning, och dessa annonskällor måste kunna delta i auktionen för annonsenheten.

Det här mätvärdet är utfasat och tas snart bort. Läs mer om denna ändring.

MätvärdeIkon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Vinnande bud:
Antalet bud som vann en budgivningsauktion.
MätvärdeIkon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Vinnande bud (%)
Andelen bud som vann en budgivningsauktion.

Värdet beräknas genom att vinnande bud divideras med antalet bud i auktion.

MätvärdeIkon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Matchade vinnande bud (%)
Procentandelen vinnande bud som resulterade i att en annons visades i appen.

Värdet beräknas genom att matchade vinnande bud divideras med vinnande bud.

MätvärdeIkon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport

Annonstyp
Visa resultatet sorterat efter annonstyp (t.ex. text, bild).

Dimension
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Annonskälla
Visa resultatet sorterat efter annonskälla. Annonskälla mäter medlingstrafiken och kan inbegripa direktförsäljning, anpassade händelser, egna annonser och tredje parts annonsnätverk.
Dimension
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Instans av annonskälla
Visa resultatet för alla unika instanser av varje annonskälla som visas i rapporten. Kan innehålla instanser av AdMob-nätverket, annonsnätverk från tredje part, anpassade händelser, kampanjer med direktförsäljning och andra annonskällor.
Dimension
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Annonsenhet
Visa resultatet för enskilda annonsenheter.
Dimension
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport

App
Visa resultatet sorterat efter app.

Dimension
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Land
Visa resultatet sorterat efter det land där besökare som har tittat på annonser i din app befinner sig.
Dimension
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Ikon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport
 Kohortrapport
Datum
Visa resultatet sorterat efter datum.
Dimension
Ikon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Format
Visa resultatet sorterat efter annonsformat (till exempel banner- eller mellansidesannons).
Dimension
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Medlingsgrupp
Visa resultatet sorterat efter medlingsgrupp.
Dimension
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Månad
Visa resultat sorterat efter månad.
Dimension
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Plattform
Visa resultatet sorterat efter enhetsplattform.
  • Android
  • iOS
Dimension
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Vecka
Visa resultatet sorterat efter vecka.
Dimension
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Visningsbegränsning
Använd den här dimensionen när du vill jämföra anpassade annonser med icke-anpassade för att se vilka begränsningar som leder till att annonser inte anpassas:

• Begränsade annonser: Trafik där begränsade annonser visades, oavsett användarens plats.
  • Begränsad databehandling (BDB): Utgivaren har valt att aktivera begränsad databehandling (till exempel genom att använda blockeringskontroller i AdMob) för att följa CCPA (California Consumer Privacy Act).
  • Icke-anpassade annonser (IAA): Utgivaren har valt att aktivera icke-anpassade annonser (till exempel genom att använda blockeringskontrollerna i AdMob) för att följa Googles policy för användares medgivande inom EU och GDPR. Detta gäller även annonsförfrågningar som omfattas av LGPD.
  • Enkla annonserEnkla annonser enligt IAB TCF v2.0 visades.
  • Anpassning har inaktiverats: Kan ske när iOS-användare har valt att använda begränsad annonsspårning eller inte har gett sitt samtycke enligt AppTrackingTransparency (ATT) och det inte finns några andra tillgängliga användaridentifierare. Kan ske när Android-användare väljer bort anpassade annonser. Innefattar andra situationer då det inte var möjligt att anpassa annonser.
  • Ingen begränsning: Annonser som anpassas med hjälp av IDFA, annons-id för Android eller andra tillgängliga användaridentifierare.

Vissa annonsförfrågningar kan tillhöra flera kategorier på listan. I sådana fall hamnar annonsbegäran i den första tillämpliga kategorin enligt ordningen som visas här.

Tillgängligt för datumintervall från den 13 mars 2021 och senare.
Dimension
Ikon för öppen budgivningsrapport. Budgivningsrapport
Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Appversion
Se resultatet sorterat efter appversion. Appversionerna utgörs av dina appuppdateringar.

Dimension
Ikon för öppen budgivningsrapport. BudgivningsrapportIkon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet
Ikon för premierad rapport. Användaraktivitetsrapport

GMA-SDK
Se resultatet sorterat efter den version av SDK:et för Google Mobile-annonser som är integrerad i appen. Obs! För närvarande stöds endast SDK:et för Google Mobile-annonser för iOS.

DimensionIkon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Timme
Se resultatet sorterat efter timme. För att använda den här dimensionen ska du välja I går eller Hittills i dag i filtret för datumintervall.

Obs! Data från de senaste två timmarna kanske inte är fullständig.

DimensionIkon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

A/B-test för medling
Se resultatet sorterat efter A/B-test för medling.

DimensionIkon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Operativsystem
Se resultatet sorterat efter enhetens operativsystem och dess versionsnummer.

DimensionIkon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Variant
Se resultatet sorterat efter A/B-testvariant för medling.

DimensionIkon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet

Visningstyp för annonsenhet

Se resultatet sorterat efter annonsenhetens visningstyp:

• Standard: Annonsenheter som har ställts in för medling eller budgivning via vattenfall i en AdMob-medlingsgrupp (inklusive efterfrågan från AdMob-nätverk och tredjepartskällor). Standardannonsenheter kan också vara avsedda för medling via vattenfall på en extern medlingsplattform (endast efterfrågan i AdMob-nätverket) eller så kan du använda dem i AdMob utan att använda medling.
  • Partnerbudgivning: Annonsenheter som har ställts in för budgivning på tredje parts medlingsplattform (endast Google-annonsering).
Dimension Ikon för Ad Mob-nätverksrapport. Rapporten Annonsaktivitet