Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Woordenlijst voor rapporten

Ontdek welke termen de informatie weergeven die u nodig heeft

Hieronder vindt u alle statistieken, dimensies en filters die beschikbaar zijn in AdMob-rapporten, evenals informatie over toepasselijke rapporttypen. Filter de tabel met een of meer zoekwoorden om rapportagetermen te vinden.

Meer informatie over het toevoegen van statistieken en dimensies aan uw rapport.
TermTypeBeschikbaar rapporttype
Klikken
Het aantal keren dat gebruikers op advertenties in uw app hebben geklikt.
Statistiek
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Geschatte inkomsten
Uw accountsaldo voor de geselecteerde periode. Dit bedrag is een schatting. Het bedrag kan anders uitvallen wanneer uw inkomsten aan het eind van de maand worden geverifieerd.
Statistiek
Icoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Vertoningen

Het totale aantal advertenties dat aan gebruikers is weergegeven.

Opmerking: Als een waterfall-advertentiebron van derden een banneradvertentie weergeeft, telt AdMob een vertoning wanneer de adapter van derden aangeeft dat de banner is geladen. Dit kan leiden tot verschillen in de gerapporteerde vertoningen tussen AdMob en uw advertentiebron van derden. Als u bijvoorbeeld banneradvertenties die niet meteen worden getoond, vooraf laadt, kunnen er meer vertoningen worden gerapporteerd in AdMob.
Statistiek
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

CTR (%)

De vertonings-klikfrequentie (CTR) is het aantal advertentieklikken gedeeld door het aantal afzonderlijke advertentievertoningen. Dit wordt berekend door het aantal klikken te delen door het aantal vertoningen:

(Klikken / vertoningen) * 100%

Als een advertentie bijvoorbeeld 20 klikken heeft gekregen uit 1000 vertoningen, is de vertonings-CTR 2%.

Statistiek
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

Overeenkomstpercentage
Het percentage advertentieverzoeken dat een reactie van een advertentiebron heeft ontvangen. Deze waarde wordt als volgt berekend:

Overeenkomende verzoeken / verzoeken

Statistiek
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Overeenkomende verzoeken
Het aantal keren dat een advertentie is weergegeven als reactie op een verzoek van uw app.
Statistiek
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Weergavepercentage
Percentage van geretourneerde advertenties die in de app zijn weergegeven aan de gebruiker. Dit wordt berekend door het aantal vertoningen te delen door het aantal overeenkomende verzoeken:
Statistiek
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

Geconstateerde eCPM
De geschatte gemiddelde eCPM van een extern advertentienetwerk, berekend op basis van historische opbrengstgegevens.

De geconstateerde eCPM wordt alleen weergegeven voor geoptimaliseerde advertentienetwerken van derden.

Statistiek
Icoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

Verzoeken
In de rapporttabel Bemiddelingswaterfall: Het aantal keren dat uw app een advertentie heeft aangevraagd via AdMob-bemiddeling. Elk bemiddelingsverzoek dat hier wordt geteld, kan voor meerdere verzoeken staan die naar verschillende advertentienetwerken zijn verzonden.

In de rapporttabel Bemiddelingsnetwerk: Het aantal verzoeken dat uw app bij elk advertentienetwerk heeft ingediend.

Statistiek
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

Dagelijks actieve gebruikers (DAG's)
Het aantal unieke gebruikers dat de app heeft geopend.

StatistiekIcoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit
Geschatte inkomsten / actieve gebruikers
De geschatte inkomsten die voor elke actieve gebruiker zijn gegenereerd gedurende de geselecteerde periode, inclusief gebruikers die geen beloonde advertentie hebben bekeken. Deze worden berekend door de geschatte inkomsten te delen door het aantal actieve gebruikers.
StatistiekIcoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit

Inkomsten uit advertenties met beloning/beloonde gebruikers

De geschatte inkomsten uit advertenties met beloning die voor iedere beloonde gebruiker zijn gegenereerd.

StatistiekIcoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit

Vertoningen/dagelijks actieve gebruikers (DAG)

Het gemiddelde aantal advertenties dat per dag door een dagelijks actieve gebruiker (DAG) wordt bekeken.

Dit wordt ook wel 'advertentiedichtheid' of 'aantal advertenties' genoemd.

StatistiekIcoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit

Vertoningen van advertenties met beloning/beloonde gebruikers

Het aantal advertenties met beloning dat gemiddeld aan elke beloonde gebruiker is weergegeven. Dit wordt berekend door het totale aantal vertoningen van beloonde advertenties te delen door het aantal beloonde gebruikers.

StatistiekIcoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit
Vertoningen / sessies
Het aantal beloonde advertenties dat gemiddeld aan gebruikers is weergegeven tijdens elke sessie. Dit wordt berekend door het totale aantal vertoningen van beloonde advertenties te delen door het aantal sessies.
StatistiekIcoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit

Beloonde gebeurtenissen (%)

Het percentage beloonde vertoningen dat heeft geleid tot een beloning voor gebruikers. Zo wordt deze waarde berekend:

(Beloonde gebeurtenissen/vertoningen van advertenties met beloning) x 100

StatistiekIcoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit
Beloonde gebeurtenissen
Het aantal keren dat een beloning is toegekend nadat een advertentie met beloning is bekeken.
StatistiekIcoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit
Beloonde gebruikers
Het aantal unieke gebruikers dat een beloning heeft ontvangen voor het bekijken van een advertentie met beloning. Dit wordt berekend door het aantal gebruikers te tellen dat een advertentie met beloning tot het eind heeft bekeken.
StatistiekIcoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit
Beloonde gebruikers (%)
Het percentage gebruikers dat een beloning heeft ontvangen voor het bekijken van een advertentie met beloning. Dit percentage wordt berekend door het aantal beloonde gebruikers te delen door het aantal actieve gebruikers per dag.
StatistiekIcoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit

Biedingen in veiling
Het aantal door de advertentiebron ingediende biedingen dat heeft deelgenomen aan veilingen voor Bieden.

Opmerking: Niet alle ingediende biedingen nemen deel aan veilingen voor Bieden. Biedingen moeten aan de criteria van de veiling voldoen, bijvoorbeeld een minimale eCPM of bepaalde typen advertentie-indelingen.

StatistiekIcoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

Biedingen in veiling (%)
Het percentage biedingen dat heeft deelgenomen aan veilingen voor Bieden.

Dit percentage wordt berekend door de biedingen in de veiling te delen door de biedingsverzoeken:

StatistiekIcoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Biedingsverzoeken
Het aantal verzoeken dat bij een advertentiebron voor Bieden is ingediend.
StatistiekIcoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
eCPM
De geschatte inkomsten voor elke duizend vertoningen die een advertentie ontvangt. Deze waarde wordt berekend door de geschatte inkomsten te delen door het aantal ontvangen vertoningen en dit vervolgens te vermenigvuldigen met duizend.
StatistiekIcoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden

Geschikte verzoeken
Het aantal advertentieverzoeken dat geschikt is voor Bieden.

Een advertentieverzoek is alleen geschikt voor bieden als het wordt verstuurd naar een bemiddelingsgroep waarin advertentiebronnen voor bieden zijn opgenomen. Die advertentiebronnen moeten bovendien kunnen deelnemen aan de veiling voor het advertentieblok.

Deze statistiek is beëindigd en wordt binnenkort verwijderd. Meer informatie over deze wijziging

StatistiekIcoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Winnende biedingen
Het aantal biedingen dat een veiling voor Bieden heeft gewonnen.
StatistiekIcoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

Winnende biedingen (%)
Het percentage biedingen dat een veiling voor Bieden heeft gewonnen.

Dit percentage wordt berekend door het aantal winnende biedingen te delen door het aantal biedingen in de veiling.

StatistiekIcoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

Overeenkomende winnende biedingen (%)
Het percentage winnende biedingen dat heeft geleid tot de weergave van een advertentie in uw app.

Dit percentage wordt berekend door het aantal overeenkomende winnende biedingen te delen door het aantal winnende biedingen.

StatistiekIcoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden

Advertentietype
Bekijk de prestaties per advertentietype (bijv. tekst, afbeelding).

Dimensie
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Advertentiebron
Bekijk de prestaties per advertentiebron. De dimensie Advertentiebron meet het bemiddelingsverkeer en kan bestaan uit direct sales, aangepaste gebeurtenissen, eigen advertenties en advertentienetwerken van derden.
Dimensie
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Advertentiebroninstantie
Bekijk de prestaties voor de unieke instanties van elke advertentiebron die in dit rapport worden weergegeven. Deze dimensie kan bestaan uit instanties van het AdMob-netwerk, advertentienetwerken van derden, aangepaste gebeurtenissen, direct verkochte campagnes en andere advertentiebronnen.
Dimensie
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Advertentieblok
Bekijk de prestaties voor afzonderlijke advertentieblokken.
Dimensie
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden

App
Bekijk de prestaties per app.

Dimensie
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Land
Land: bekijk de prestaties per land met bezoekers die advertenties in uw app hebben bekeken.
Dimensie
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Icoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit
 Cohort-rapport
Datum
Bekijk de prestaties per datum.
Dimensie
Icoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Indeling
Bekijk de prestaties per advertentie-indeling (bijv. banner of interstitial).
Dimensie
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Bemiddelingsgroep
Bekijk de prestaties per bemiddelingsgroep.
Dimensie
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Maand
Bekijk de prestaties per maand.
Dimensie
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Platform
Bekijk de prestaties per apparaat:
  • Android
  • iOS
Dimensie
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Week
Bekijk de prestaties per week.
Dimensie
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

Weergavebeperking
Gebruik deze dimensie om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te vergelijken en inzicht te krijgen in welke beperkingen tot gevolg hebben dat advertenties niet worden gepersonaliseerd:

• Beperkte advertenties: Verkeer waarbij beperkte advertenties zijn weergegeven, ongeacht de locatie van de gebruiker.
  • Beperkte gegevensverwerking (BGV): De uitgever heeft beperkte gegevensverwerking aangezet (bijvoorbeeld met de blokkeeropties van AdMob) om de privacywet voor consumenten in Californië (CCPA) na te leven.
  • Niet-gepersonaliseerde advertenties: De uitgever heeft ervoor gekozen niet-gepersonaliseerde advertenties aan te zetten (bijvoorbeeld met de blokkeeropties van AdMob) om de AVG en het Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU na te leven. Is ook van toepassing op advertentieverzoeken die vallen onder de LGPD.
  • Basisadvertenties: Er zijn IAB TCF v2.0-basisadvertenties weergegeven.
  • Personalisatie uitgezet: Dit kan het geval zijn als iOS-gebruikers zich hebben aangemeld voor beperkte advertentietracking of geen toestemming hebben gegeven in het kader van het AppTrackingTransparency-framework (ATT-framework), en er geen andere beschikbare gebruikers-ID's zijn. Dit kan ook het geval zijn als Android-gebruikers zich afmelden voor advertentiepersonalisatie. Geldt ook voor alle andere gevallen waarin personalisatie niet mogelijk was.
  • Geen beperking: Advertenties die zijn gepersonaliseerd op basis van de IDFA, de Android-advertentie-ID of een andere beschikbare gebruikers-ID.

Sommige advertentieverzoeken kunnen in meerdere categorieën in deze lijst vallen. In dat geval wordt het advertentieverzoek opgenomen in de eerste toepasselijke categorie op basis van de volgorde die u hier ziet.

Beschikbaar voor perioden die beginnen op of na 13 maart 2021.
Dimensie
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport Bieden
Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

App-versie
Bekijk de prestaties per app-versie. Elk van uw app-updates is een afzonderlijke app-versie.

Dimensie
Icoon voor rapport voor Open bieden. Rapport BiedenIcoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit
Icoon voor rapport met beloning. Rapport voor gebruikersactiviteit

SDK voor mobiele advertenties van Google
Bekijk de prestaties van de versie van de SDK voor mobiele advertenties van Google die is geïntegreerd in de app. Opmerking: Momenteel wordt alleen de SDK voor mobiele advertenties van Google voor iOS ondersteund.

DimensieIcoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

Uur
Bekijk de prestaties per uur. Als u deze dimensie wilt gebruiken, selecteert u in het periodefilter de optie Gisteren of Vandaag tot nu toe.

Opmerking: De gegevens voor de meest recente 2 uur zijn mogelijk onvolledig.

DimensieIcoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

A/B-test voor bemiddeling
Bekijk de prestaties per A/B-test voor bemiddeling.

DimensieIcoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

Besturingssysteem
Bekijk de prestaties per besturingssysteem en versienummer van het apparaat.

DimensieIcoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

Variant
Bekijk de prestaties per variant in een A/B-test voor bemiddeling.

DimensieIcoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit

Weergavetype voor advertentieblok

Weergave van de prestaties per weergavetype voor het advertentieblok:

• Standaard: Advertentieblokken die zijn ingesteld voor waterfall-bemiddeling of bieden in een AdMob-bemiddelingsgroep (inclusief vraag van het AdMob-netwerk en bronnen van derden). U kunt standaard advertentieblokken ook gebruiken voor waterfall-bemiddeling op een bemiddelingsplatform van derden (alleen voor vraag via het AdMob-netwerk), of in AdMob zonder bemiddeling.
  • Partnerbiedingen: Advertentieblokken die zijn ingesteld voor bieden op een bemiddelingsplatform van derden (alleen advertentievraag van Google).
Dimensie Icoon voor rapport AdMob-netwerk. Rapport Ads-activiteit