Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Retningslinjer

Logg over endringer i retningslinjene for AdMob

Google annonserer oppdateringer av retningslinjene og begrensningene våre for AdMob i denne endringsloggen. Vi krever at publisister holder seg oppdatert på endringer i retningslinjene og overholder disse til enhver tid.

Oppdatering av programretningslinjene for AdMob og AdSense (februar 2024)

9. februar 2024 introduserer Google nye retningslinjer for sensitive hendelser i programretningslinjene for AdMob og AdSense.

En «sensitiv hendelse» er en uforutsett hendelse eller utvikling som i betydelig grad kan svekke Googles muligheter til å publisere relevant informasjon av høy kvalitet og empiriske bevis og redusere forekomstene av ufølsomt eller utnyttende innhold i fremtredende og inntektsrelaterte funksjoner. Når sensitive hendelser skjer, kan vi iverksette ulike tiltak for å håndtere slik risiko.

(Lagt ut i januar 2024)

Retningslinjene for videopublisister oppdateres og blir en del av Googles retningslinjer for publisister (april 2024)

1. april 2024 oppdaterer Google retningslinjene for videopublisister, som i dag gjelder for AdSense og Ad Manager, slik at disse retningslinjene gjelder for all videobeholdning, deriblant AdMob-beholdning, og inngår i Googles retningslinjer for publisister. Hensikten bak denne utvidelsen av virkeområdet er å forenkle og harmonisere retningslinjene i alle Google-produktene samt å holde tritt med de gjeldende bransjestandardene (f.eks. IAB OpenRTB).

Se årsakene til at vi har utarbeidet nye retningslinjer for videopublisister, samt en oversikt over de viktigste endringene, i artikkelen Oppdatering av retningslinjene for videopublisister i 2024.

De oppdaterte retningslinjene gjelder for all videobeholdning i AdMob, AdSense og Ad Manager som genererer inntekt ved hjelp av Google-annonsekode («videobeholdning»), og lyder slik:

Beskriv beholdningen nøyaktig

1. Videobeholdning skal merkes med nøyaktige signaler (for Ad Manager kan du lese om nettadresseparametere for VAST-annonsetagger), deriblant disse:
    • Lyd for annonseplassering: Lyd er påslått som standard eller kuttet (for Ad Manager kan du lese om vpmute-parameteren).
    • Type annonseplassering: Videoannonser som vises i videospillere med videoinnhold, må merkes nøyaktig som enten «in-stream» eller «tilhørende innhold» (for Ad Manager kan du lese om plcmt-parameteren). Videoannonser som vises i plasseringer utenfor videospillere, trenger ikke merking. I stedet fastslår Google automatisk plasseringstypen, enten «interstitial» eller «frittstående», basert på beholdningsformatet.
      • «In-stream» er en video- eller lydannonse som spilles av i strømmet video- eller lydinnhold, der dette video- eller lydinnholdet er hovedformålet med brukerens besøk eller noe brukeren spesifikt har bedt om.

Eksempel: en videoannonse som spilles av før, midt i eller på slutten av videoinnhold som brukeren strømmer.

• «Tilhørende innhold» er en videoannonse som spilles av i strømmet videoinnhold samtidig med hovedinnholdet brukeren ser på, der videoinnholdet ikke er hovedformålet med brukerens besøk eller noe brukeren spesifikt har bedt om. Plasseringer for tilhørende innhold må lastes inn i hoveddelen på siden, og lyden må være kuttet som standard.

Eksempel: en videoannonse som spilles av før, midt i eller etter strømmet videoinnhold der lyden er kuttet, som dekker en liten del av en side som hovedsakelig består av redaksjonelt innhold.

• «Interstitial» vil si en videoannonse som spilles av uten annet strømmet videoinnhold, i overgangen mellom innhold, der videoannonsen er hovedfokuset på siden og dekker mesteparten av det synlige området.

Eksempel: en videoannonse som er uavhengig av annet strømmet videoinnhold og dekker hele skjermen i en naturlig pause eller overgang mellom innhold.

• «Frittstående» betyr en videoannonse som spilles av alene, uten annet strømmet videoinnhold, der videoannonsen ikke er fokuset på siden.

Eksempel: en videoannonse som er uavhengig av annet strømmet videoinnhold, og som er plassert i et banner ytterst til høyre på en artikkelside.

Bruk støttede implementeringer

1. Plasseringer for in-stream-video eller tilhørende innhold må bruke Google Interactive Media Ads SDK eller Google-biblioteket for programmatisk tilgang på støttede plattformer, med mindre de leveres via et offisielt Google-betaprogram.
    • Partnere og publisister kan ikke bruke Interactive Media Ads-produkter til å tjene penger på YouTube-innhold. Partnere og publisister som vil tjene penger på YouTube-innhold, må gjøre dette via YouTubes partnerprogram.
  2. Interstitial-plasseringer eller frittstående plasseringer må bruke løsninger levert av Google, altså Google Publisher-tagger på nettet og Google Mobile Ads SDK i apper (for Ad Manager; for AdMob).
    • Det er ikke lov å bruke Google Interactive Media Ads SDK i interstitial-plasseringer eller frittstående plasseringer, med unntak for plasseringer i spill.

Beskytt annonsørverdien

1. Innhold i eller kontroller for videobeholdning (f.eks. spill av, sett på pause, kutt lyden, hopp over eller lukk), inkludert annonseinnhold eller -kontroller der dette er tilgjengelig, skal fungere og ikke være skjult eller blokkert.
  2. Det er ikke tillatt å sende forespørsler om eller vise lydannonser på in-stream-plasseringer der lyden er kuttet.

Respekter brukeren

1. Videobeholdning kan spilles av automatisk under disse forutsetningene:
    • Kun én videoannonse med lyd kan spilles av om gangen for alle plasseringstyper.
      • I tillegg kan bare én videospiller om gangen spille av innhold automatisk i det synlige området i in-stream-plasseringer eller plasseringer for tilhørende innhold.
    • Annonsen skal ikke spilles av automatisk før minst 50 % av annonseenheten er synlig.
  2. Videobeholdning kan være festet under disse forutsetningene:
    • Et alternativ for å lukke videoen eller annonseinnholdet er tilgjengelig under hele avspillingen. Dette alternativet må fungere og kan ikke være skjult eller tildekket.
    • For in-stream-plasseringer eller plasseringer for tilhørende innhold må videospilleren starte i hovedinnholdet og gå over til en festet plassering først når brukeren ruller videospilleren ut av siden.

For Ad Manager viser dessuten termene «instream» eller «in-stream» på brukerstøttesidene og i produktkontrollene til både «in-stream» og «tilhørende innhold», slik det er definert i de oppdaterte retningslinjene. Ad Manager-videobeholdning som er «in-stream» eller «tilhørende innhold» i henhold til de oppdaterte retningslinjene, må overholde de respektive kravene i retningslinjene.

De oppdaterte retningslinjene trer i kraft 1. april 2024. Gå gjennom de oppdaterte retningslinjene for å se om de har noen innvirkning på videobeholdningen din. Hvis videobeholdningen din tidligere ikke ble godkjent, men du mener den bør bli det etter oppdateringen, kan du be om en gjennomgang eller anke 1. april 2024 eller senere.

Nedenfor kan du se mer informasjon om anker og hvordan du kan be om en gjennomgang:

(Lagt ut i november 2023)

Oppdatering av retningslinjene for annonser med belønning (oktober 2023)

31. oktober 2023 oppdaterer Google retningslinjene for annonser med belønning, som heretter skal hete retningslinjer for annonseenheter med belønning. I tråd med de oppdaterte retningslinjene tillater vi at indirekte monetære varer og ikke-monetære varer tilbys som belønninger, gitt at disse tre forutsetningene innfris:

1. Belønningen kan bare løses inn og brukes til varer eller tjenester i appen eller på plattformen eller nettstedet til publisisten.
  2. Belønningen kan ikke overføres til andre.
  3. Belønninger som er rabatter eller kuponger for fysiske varer, kan ikke overstige 25 % av varens samlede verdi.

Direkte monetære varer er ikke tillatt som belønning under noen omstendigheter.

Merk deg følgende i de oppdaterte retningslinjene:

• «Direkte monetære varer» er alle typer lovlige betalingsmidler eller andre betalingsmåter som kan brukes direkte til å kjøpe varer eller tjenester i den virkelige verden.

Noen eksempler er kontanter, kryptovaluta og gavekort.

• «Indirekte monetære varer og ikke-monetære varer» er alt som har en pengeverdi, men som ikke er en direkte betalingsmåte i den virkelige verden, eller alt som ikke har en pengeverdi i den virkelige verden.

Noen eksempler er rabatter, lojalitetsbelønninger eller -poeng, kostnadsfrie prøveperioder på produkter eller tjenester, fri frakt eller ekstra liv eller karaktertemaer i spill.

• «Kan ikke overføres» betyr at belønninger bare kan løses inn og benyttes av brukerne som fikk dem, og de kan ikke konverteres direkte til monetære varer eller varer som kan overføres til tredjeparter.

Noen eksempler er rabattkoder, lojalitetspoeng eller varer i spill som bare kan løses inn og benyttes av en bestemt bruker via en pålogget konto, og disse belønningene kan ikke konverteres direkte til kontanter eller brukes til å kjøpe varer som kan overføres til andre.

I tillegg til det ovennevnte skal vi også oppdatere ordlyden i retningslinjene, for at de skal bli enklere å lese og tolke. Virkeområdet til retningslinjene endres ikke som følge av disse redaksjonelle oppdateringene.

Gå gjennom de oppdaterte retningslinjene for å se om de får innvirkning på annonseenhetene dine med belønning. Hvis du har annonseenheter med belønning som ikke ble godkjent tidligere, men som du mener at nå bør godkjennes som følge av oppdateringen, kan du be om en gjennomgang eller sende inn en anke fra og med 31. oktober 2023.

Finn ut mer om hvordan du kan be om en gjennomgang eller sende inn en anke.

(Lagt ut i oktober 2023)

Oppdatering av Googles tilnærming til dataoverføringer (september 2023)

Google er sertifisert i henhold til EU-U.S. Data Privacy Framework (avtalen om rammeverk for datapersonvern mellom EU og USA), og 1. september 2023 innførte Google dette rammeverket som en alternativ løsning for overføring av personlige data fra EØS til USA.

(Lagt ut i september 2023)

Oppdatering av begrensningene for Google-publisister knyttet til støtende innhold (august 2023)

30. august 2023 oppdaterer Google delen om sjokkerende innhold i begrensningene for Google-publisister for å legge inn et unntak for gameplaybilder. I forbindelse med gameplaybilder blir innhold bare ansett for å «inneholde makabre, eksplisitte eller motbydelige fremstillinger eller bilder» eller «skildringer av voldshandlinger» hvis det skildres tortur, seksuell vold, vold mot mindreårige, vold mot fremtredende reelle personer eller vold mot enkeltpersoner eller grupper på grunnlag av egenskaper som er forbundet med systematisk diskriminering eller marginalisering.

Gjennomgå oppdateringen for å finne ut om den får innvirkning på appen din eller nettstedet ditt. Hvis appen eller nettstedet tidligere har fått annonseleveringen begrenset på grunn av støtende innhold, men du mener at annonseleveringen ikke lenger bør begrenses etter denne oppdateringen, kan du be om en gjennomgang av eller anke avgjørelsen knyttet til appen din eller nettstedet ditt fra og med 30. august 2023.

Nedenfor finner du mer informasjon om hvordan du kan be om en gjennomgang eller anke:

(Lagt ut i juli 2023)

Googles retningslinjer for publisister (januar 2023)

I januar 2023 oppdaterer Google retningslinjene for publisister ved å innlemme de nåværende retningslinjene våre for skadelig og uønsket programvare i Googles retningslinjer for publisister: krav og andre standarder som en del av det kontinuerlige arbeidet vårt med å forenkle og strømlinjeforme retningslinjene våre.

De siste månedene har Google også gjort de to oppdateringene nedenfor i Googles retningslinjer for publisister:

(Lagt ut i desember 2022)

Oppdatering knyttet til Ukraina (mars 2022)

På grunn av krigen i Ukraina blir inntektsgenerering knyttet til innhold som utnytter eller godtar krigen, eller som avviser at det er krig, midlertidig stanset.

(Lagt ut 23. mars 2022)

Oppdatering om inntektsgenerering fra statsfinansierte medier i Russland (februar 2022)

På grunn av krigen i Ukraina setter Google inntektsgenereringen sin fra statsfinansierte medier i Russland midlertidig på pause.

Vi fortsetter å overvåke situasjonen aktivt og gjør justeringer etter behov.

Dette trer i kraft umiddelbart.

(Lagt ut i februar 2022)

Oppdatering av sanksjonslisten til Office of Foreign Asset Control (OFAC), en avdeling i det amerikanske finansdepartementet (februar 2022)

Vi har oppdatert listen over sanksjoner som må overholdes knyttet til Googles retningslinjer for publisister, slik at den gjenspeiler at såkalte Folkerepublikken Donetsk (DNR) og Folkerepublikken Lugansk (LNR) er lagt til i denne listen. Dette har vi gjort for å sørge for at vi overholder sanksjonene som er innført av Office of Foreign Assets Control (OFAC), en avdeling i det amerikanske finansdepartementet. Dette tillegget trer i kraft med øyeblikkelig virkning.

Vi har også oppdatert sidene med landsspesifikke begrensninger for AdMob, AdSense og Ad Manager, slik at denne endringen også gjenspeiles der.

(Lagt ut i februar 2022)

Oppdatering av retningslinjene om villedende innhold knyttet til upålitelige og skadelige påstander (oktober 2021)

I november 2021 oppdateres Googles retningslinjer for publisister knyttet til villedende innhold: Upålitelige og skadelige påstander oppdateres slik at de inkluderer nye retningslinjer som forbyr innhold som fremmer påstander om klimaendringer som er i strid med offisiell, vitenskapsbasert konsensus. Vi begynner å håndheve disse oppdaterte retningslinjene etter 8. november 2021.

(Lagt ut i oktober 2021)

Vi forenkler og standardiserer retningslinjene våre (september 2021)

Vi lanserer en ny brukerstøtte for retningslinjer for publisister som en del av det kontinuerlige arbeidet vårt med å forenkle og effektivisere retningslinjene våre for publisister – og i forbindelse med endringene i retningslinjene for atferd som vi har innført i september 2021. Med denne nye brukerstøtten er det enkelt for publisistene våre å få tilgang til retningslinjene våre, og det blir enklere å forstå hvordan retningslinjene påvirker deg, uansett hvilke produkter du bruker.

Du kan fortsatt finne Googles retningslinjer for publisister og begrensningene for Google-publisister i brukerstøtten for AdMob, AdSense og Ad Manager. Med tiden skal vi overføre og slå sammen Googles retningslinjer for publisister og begrensningene for Google-publisister til den nye brukerstøtten for retningslinjer for publisister.

I tillegg til retningslinjene og begrensningene for publisister inneholder brukerstøtten for retningslinjer for publisister en ordliste med de vanligste termene som brukes i retningslinjene, samt egne sider for de ulike retningslinjene og begrensningene med tilleggsforklaringer som gjør det enklere å forstå språket i retningslinjene.

(Lagt ut i september 2021)

Oppdatering av standard personvernbestemmelser (oktober 2021)

I oktober 2021 oppdateres Googles retningslinjer for publisister knyttet til standard personvernbestemmelser fordi Google skal implementere Europakommisjonens oppdaterte standard personvernbestemmelser.

(Lagt ut i september 2021)

Forenkling og standardisering av retningslinjene våre for atferd (september 2021)

Som en del av det kontinuerlige arbeidet vårt med å forenkle og strømlinjeforme retningslinjene våre for publisister, oppdateres Googles retningslinjer for publisister og begrensningene for publisister i september 2021 til å omfatte justerte versjoner av noen av de eksisterende retningslinjene våre for atferd. (Det vil si at disse retningslinjene/begrensningene kommer til å diktere hvordan annonser skal implementeres.) I de justerte versjonene har vi kombinert versjonene av retningslinjene vi har brukt for AdSense, AdMob og Ad Manager. Disse versjonene er knyttet til annonser som forstyrrer brukeropplevelsen, verdien av beholdningen samt bransjestandarder (dvs. en samling av eksisterende standarder vi krever at publisistene våre overholder).

I september 2019 lanserte vi endringer i retningslinjene våre for innhold for alle publisistproduktene våre for å presentere Googles retningslinjer for publisister og begrensningene for Google-publisister. Denne oppdateringen er en fortsettelse av det aktuelle tiltaket.

Som en del av denne oppdateringen lanserer vi også to nye retningslinjer: overholdelse av Better Ads Standards fra Coalition for Better Ads og retningslinjene for uærlige påstander.

Vi ønsker å gjøre det enkelt for publisistene våre å få tilgang til retningslinjene våre, og at det skal være enkelt å forstå hvordan retningslinjene påvirker deg, uansett hvilke produkter du bruker. Det er derfor vi også lanserer en oppdatert versjon av brukerstøtten for retningslinjer.

Vær oppmerksom på at disse retningslinjene og begrensningene kommer til å gjelde i tillegg til eventuelle andre retningslinjer som styrer bruken din av Googles publisistprodukter.

(Lagt ut i august 2021)

Oppdatering av informasjonen om dyremishandling i Googles retningslinjer for publisister (august 2021)

I august 2021 skal vi oppdatere informasjonen om utrydningstruede arter i Googles retningslinjer for publisister for å tydeliggjøre at vi forbyr innhold hvor dyremishandling eller vold mot dyr fremmes. Med denne oppdateringen blir all informasjon om dyremishandling og utrydningstruede arter samlet under emnet «Dyremishandling».

(Lagt ut i juli 2021)

Oppdatering av retningslinjene for villedende innhold (mai 2021)

I mai 2021 oppdateres Googles retningslinjer for publisister knyttet til villedende innhold, for å organisere emnene i retningslinjene på en bedre måte. To retningslinjer som tidligere ble oppført under «Farlig innhold» eller «Nedsettende innhold», flyttes nå til «Villedende innhold». Disse to retningslinjene som forbyr (1) innhold som fremmer skadelige helsepåstander, og (2) innhold som er relatert til en aktuell, viktig helsekrise eller bestrider etablert og godkjent vitenskap, blir flyttet fra avsnittet om farlig eller nedsettende innhold til et (nytt) avsnitt om upålitelige påstander under Villedende innhold.

Hensikten med disse endringene er at brukerne enklere skal kunne forstå retningslinjene, men det nåværende omfanget av begrensningene eller forbudene i retningslinjene forblir som det er.

(Lagt ut i april 2021)

Oppdatering av sanksjonslisten til Office of Foreign Asset Control (OFAC), en avdeling i det amerikanske føderale finansdepartementet (februar 2021)

I februar 2021 oppdaterer vi siden hvor vi forklarer de landsspesifikke begrensningene i AdSense, for å gjenspeile det at OFAC har fjernet Sudan fra sanksjonslisten sin. Denne oppdateringen trer i kraft 24. februar 2021.

Publisister i Sudan kan dermed bruke Google AdSense.

(Lagt ut i februar 2021)

Oppdatering av informasjon om seksuelt eksplisitt innhold i Googles retningslinjer for publisister (februar 2021)

I februar 2021 oppdaterer vi Googles retningslinjer for publisister. Innhold som kan oppfattes som markedsføring av seksuelle handlinger mot betaling, faller nå inn under den nye kategorien «Seksuelle handlinger mot kompensasjon». Vi kommer dessuten til å oppdatere eksemplene vi lister opp (prostitusjon, selskaps- og eskortetjenester, intimmassasje, nettsteder der fysisk kontakt tilbys), for tydelig å forby markedsføring av sugardating eller seksuelle opplegg der den ene parten er forventet å gi gaver, penger, økonomisk støtte, mentorveiledning eller andre verdifulle goder til den andre parten (f.eks. såkalt sugardating).

(Lagt ut i desember 2020)

Oppdatering av retningslinjene for atferd i AdMob (september 2020)

I september 2020 oppdaterer vi retningslinjene for publisisters atferd i AdMob med begrensninger angående hvordan annonseforespørsler kan sendes via åpen budgivning. Når publisister bruker åpen budgivning, kan de ikke sende visningsmuligheten gjennom et mellomledd (heller ikke sine egne systemer) som dynamisk eller programmatisk tildeler annonseforespørsler basert på faktisk, anslått eller annen prisinformasjon i sanntid.

(Lagt ut i september 2020)

Oppdatering av Googles retningslinjer for publisister (september 2020)

I september 2020 oppdaterer vi Googles retningslinjer for publisister for å forby inntektsgenerering fra nettsider, nettsteder eller apper med innhold som ikke hovedsakelig er på et av språkene vi støtter, eller som ikke har innhold. Fra og med 15. september 2020 er det ikke mulig å tjene penger på nye nettsteder ved hjelp av AdSense, Ad Manager eller AdMob på språk som ikke støttes, eller hvis nettstedene ikke har innhold.

(Lagt ut i august 2020)

Oppdatering av standard personvernbestemmelser (august 2020)

Fra og med 12. august 2020 baserer Google seg på EU-kommisjonens standard personvernbestemmelser for overføring fra EØS-land, Storbritannia og Sveits av personopplysninger knyttet til annonsering og måling på nettet. For tjenester utført av databehandler oppdaterer Google vilkårene for databehandling i Google Ads slik at de omfatter standard personvernbestemmelser for overføring av personopplysninger til databehandlere i tredjeland. For tjenester utført av behandlingsansvarlig oppdaterer vi personvernreglene for behandlingsansvarlig i Google Ads slik at de omfatter standard personvernbestemmelser for overføring av personopplysninger til behandlingsansvarlige i tredjeland. Ved overføring av personopplysninger som omfattes av EU-kommisjonens standard personvernbestemmelser, gjelder disse bestemmelsene, som er innlemmet i samarbeidspartnerens avtale med Google.

(Lagt ut i august 2020)

Oppdatering av retningslinjene for beholdninger med belønning (august 2020)

I august 2020 oppdaterer vi retningslinjene for beholdninger med belønning, slik at det blir enklere å lansere det nye formatet for interstitial-annonser med belønning. Med det nye formatet utvides annonsetypene som tilbyr belønninger, utover det nåværende annonseformatet med belønning. Med denne formatlanseringen endrer vi navnet på retningslinjene for beholdninger med belønning til «Retningslinjer for annonser som tilbyr belønninger». De nye retningslinjene dekker begge formatene: annonser med belønning og interstitial-annonser med belønning.

(Lagt ut i juli 2020)

Oppdatering av Googles retningslinjer for publisister knyttet til villedende innhold (september 2020)

I september 2020 oppdaterer vi Googles retningslinjer for publisister knyttet til villedende innhold. Hensikten med dette er å forby publisister fra å samarbeide med andre kontoer eller nettsteder med det formål å skjule eller feilaktig fremstille identiteten sin eller annen informasjon av avgjørende betydning om seg selv, i tilfeller der det aktuelle innholdet er relatert til politikk, samfunnsspørsmål eller saker av offentlig interesse. Vi begynner å håndheve disse retningslinjene 1. september 2020 i USA og 1. oktober 2020 i alle andre land.

Vi tar brudd på disse retningslinjene svært alvorlig, og vi anser dem som grove brudd. Hvis vi oppdager brudd på disse retningslinjene, suspenderer vi kontoene dine umiddelbart, uten forutgående varsel.

(Lagt ut i juli 2020)

Oppdatering av retningslinjene om farlig eller nedsettende innhold (august 2020)

I august 2020 oppdaterer vi Googles retningslinjer for publisister om farlig eller nedsettende innhold. Hensikten med dette er å forby innhold som er relatert til en nåværende, alvorlig folkehelsekrise, som går imot offisiell, vitenskapsbasert konsensus.

(Lagt ut i juli 2020)

Oppdatering av Googles retningslinjer for publisister knyttet til innhold som muliggjør uærlig atferd (august 2020)

I august 2020 oppdaterer vi den delen av Googles retningslinjer for publisister som omhandler innhold som muliggjør uærlig atferd. Hensikten med dette er å tydeliggjøre hvilke begrensninger som regulerer annonsering for og inntektsgenerering av spionprogrammer og overvåkningsteknologi. I henhold til de oppdaterte retningslinjene tillates ikke markedsføring eller inntektsgenerering av innhold som gjør det mulig for brukere – eller produkter eller tjenester som gjør det mulig for brukere – å spore eller overvåke en annen person eller vedkommendes aktiviteter, uten at denne personen har gitt autorisasjon til dette.Disse retningslinjene får global virkning.

Eksempler på produkter og tjenester som forbys (listen er ikke uttømmende)

teknologi og spionprogrammer som brukes til overvåking av intime partnere, inkludert, men ikke begrenset til, spionprogrammer og skadelig programvare som kan brukes til å overvåke SMS-er, telefonsamtaler eller nettleserlogger, GPS-sporere som markedsføres spesifikt som spionutstyr eller løsninger for å spore noen uten samtykke, markedsføring av overvåkingsutstyr (kameraer, lydopptakere, dashbordkameraer og babymonitorer) som spesifikt markedsføres som spionutstyr

Dette omfatter ikke (a) private etterforskningstjenester eller (b) produkter eller tjenester som er utviklet for at foreldre skal kunne spore eller overvåke mindreårige barn.

(Publisert i juli 2020)

Oppdatering av Googles retningslinjer for publisister (august 2020)

I august 2020 oppdateres Googles retningslinjer for publisister for å standardisere de nåværende retningslinjene knyttet til seksuelt misbruk og utnyttelse av barn for alle publisistproduktene våre.

Vi kommer også til å gjøre noen redaksjonelle endringer i ordlyden i retningslinjene. Alle omtaler av «interessebasert annonsering» erstattes med «personlig tilpasset annonsering», og personvernreglene våre for overholdelse av Children's Online Privacy Protection Act blir oppdatert.

(Publisert i juli 2020)

Oppdatering av Googles retningslinjer for publisister knyttet til villedende innhold (mars 2020)

I mars 2020 oppdateres Googles retningslinjer for publisister knyttet til villedende innhold. Oppdateringen gjennomføres for å tydeliggjøre at vi ikke tillater bruk av innhold der det fremsettes påstander som beviselig er feilaktige og i vesentlig grad kan undergrave deltakelsen i eller tilliten til valg eller en annen demokratisk prosess.

Med denne oppdateringen tydeliggjøres det også at vi ikke tillater bruk av innhold som kan villede brukere gjennom manipulerte medier i tilknytning til politikk, sosiale spørsmål eller saker av offentlig interesse.

(Lagt ut i februar 2020)

Oppdatering av Googles retningslinjer for publisister (april 2020)

I april 2020 oppdateres Googles retningslinjer for publisister for å standardisere de nåværende retningslinjene for alle publisistproduktene våre knyttet til personlig identifiserende informasjon, datainnsamling, videreformidling og brukersamtykke. Som en del av dette tiltaket oppdaterer vi retningslinjene slik at brukerne får se tydeligere varsler før de gir tillatelse til at plasseringen av enhetene deres deles i forbindelse med annonsering.

(Lagt ut i februar 2020)

Oppdatering av begrensningene for Google-publisister: Nettgambling (januar 2020)

I januar 2020 oppdateres begrensningene for Google-publisister hva angår gambling for å tydeliggjøre hva vi anser som «nettgambling».

(Lagt ut i desember 2019)

Oppdatering av retningslinjer for annonseplassering: Annonser på passordbeskyttede sider (november 2019)

I desember 2019 oppdateres programretningslinjene for Google AdSense for Annonser på passordbeskyttede sider for å tydeliggjøre hvordan vi håndterer forespørsler om å tjene penger på innhold som vi ikke kan evaluere.

Vi minner om at AdMob-publisister må overholde programretningslinjene for AdSense med mindre noe annet er angitt.

(Lagt ut i november 2019)

Oppdatering av Googles retningslinjer for publisister: farlig eller nedsettende innhold (november 2019)

I desember 2019 oppdateres vilkårene for farlig eller nedsettende innhold i Googles retningslinjer for publisister.

Disse endringene omfatter innhold fra eller til støtte for transnasjonale organisasjoner innenfor narkotikahandel.

(Lagt ut i november 2019)

Forenkling og standardisering av retningslinjene våre for innhold (september 2019)

I september 2019 lanserer vi endringer av noen av retningslinjene for innhold for alle publisistproduktene våre (f.eks. AdSense, AdMob og Ad Manager).

Vær oppmerksom på at fra nå av kommer Google til å annonsere oppdateringer av retningslinjene og begrensningene våre for AdMob i denne endringsloggen. Vi krever at publisister holder seg oppdatert på endringer i retningslinjene og overholder disse til enhver tid.

Årsaken til endringene

En av de hyppigste forespørslene vi får fra publisister, er om vi kan effektivisere retningslinjene våre og gjøre dem enklere. Vi vet at mange av dere bruker flere av publisistproduktene våre, og vi ønsker at det skal være enkelt å forstå hvordan retningslinjene våre skal tolkes, og hvordan dere berøres av dem, uansett hvilke produkter dere bruker.

Dette kan dere forvente:

• Googles retningslinjer for publisister, som inneholder informasjon om innholdstypene det ikke er tillatt å tjene penger på via noen av publisistproduktene våre. Disse omfatter retningslinjer for følgende innholdstyper: ulovlig innhold, innhold som dreier seg om misbruk av barn og pedofili, seksuelt eksplisitt innhold, voksen tematikk i familieinnhold, innhold som bryter med opphavsretten, innhold der det promoteres, selges eller reklameres for produkter som kommer fra utrydningstruede arter, farlig eller nedsettende innhold, innhold som muliggjør uærlig atferd, villedende innhold, skadelig eller uønsket programvare samt postordrebruder.
  • Googles begrensninger for publisister, som inneholder informasjon om hvilke innholdstyper som mottar begrensede annonseringskilder. Disse omfatter begrensninger for følgende innholdstyper: seksuelt innhold, sjokkerende innhold, innhold om sprengstoff, våpen, våpendeler og relaterte produkter, innhold om andre våpen, tobakk, rusmidler, salg og misbruk av alkohol, nettgambling, reseptbelagte legemidler samt ikke-godkjente legemidler og kosttilskudd. Google Ads (tidligere kalt AdWords) blir fortsatt ikke vist i det begrensede innholdet. Annonser kan bare mottas fra andre annonseringsprodukter eller gjennom direkte avtaler mellom publisister og annonsører.
  • Alle publisistproduktene våre justeres, for å sørge for at de er brukervennlige og konsekvente å benytte, uavhengig av hvilke produkter som benyttes.

Følger for deg som AdMob-publisist

Det blir ikke lenger ansett som brudd på retningslinjene å tjene penger på innhold som faller inn under Googles begrensninger for publisister. I stedet kommer vi til å begrense annonseringen i slikt innhold etter behov, ut fra innstillingene for de ulike annonseringsproduktene og/eller annonsørenes individuelle innstillinger. I noen tilfeller kommer dette til å bety at ingen annonseringskilder kommer til å by på beholdningen din, og ingen annonser blir da vist i det begrensede innholdet. Du kan velge å tjene penger på innhold som omfattes av Googles begrensninger for publisister, men det betyr at du sannsynligvis kommer til å få mindre annonsering i dette begrensede innholdet enn du får i annet, ubegrenset innhold.

Det er ikke tillatt å tjene penger på innhold som faller inn under Googles retningslinjer for publisister, og du skal ikke plassere annonser i slikt innhold. Forsøk på å tjene penger på innhold som bryter med retningslinjene, kan føre til at kontoen din blir sperret midlertidig eller avsluttet.

Vær oppmerksom på at disse retningslinjene og begrensningene kommer til å gjelde i tillegg til eventuelle andre retningslinjer som styrer bruken din av Googles publisistprodukter.

Dette må du gjøre

Du trenger foreløpig ikke å gjøre noe. Brukerstøtten og retningslinjesenteret blir oppdatert i september 2019 når endringene trer i kraft, med fullstendig informasjon om retningslinjene og begrensningene. Da må du gjennomgå de oppdaterte retningslinjene og begrensningene, og sørge for at innholdet ditt er i tråd med dem.

(Lagt ut i august 2019)