Gebruikersstatistieken voor uw apps inschakelen

Gebruikersstatistieken: Als u gebruikersstatistieken inschakelt, krijgt u toegang tot nieuwe gegevens en krachtige rapporten, zoals het rapport Advertenties met beloning, waarmee u uw strategie voor het genereren van inkomsten kunt uitstippelen.

AdMob begint met rapportage over sessies per gebruiker, sessieduur, advertentiebereik per sessie, dagelijkse actieve gebruikers (DAU) en meer. Naarmate gebruikersstatistieken in de loop der tijd verder worden ontwikkeld, komen er extra statistieken en rapporttypen beschikbaar.

Als u deze voordelen wilt benutten, moet u de nieuwste SDK voor mobiele advertenties van Google (18.1.0 of hoger voor Android, 7.44 of hoger voor iOS) installeren en gebruikersstatistieken inschakelen in de AdMob-gebruikersinterface.

Instructies

Voordat u gebruikersstatistieken kunt inschakelen, moet u de nieuwste versie van de SDK voor mobiele advertenties van Google installeren:

• 18.1.0 of hoger voor Android
  • 7.44 of hoger voor iOS

Gebruikersstatistieken inschakelen voor alle of meerdere apps

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op Alle apps.
  4. Vink het selectievakje aan naast de app(s) waarvoor u gebruikersstatistieken wilt inschakelen of klik op het bovenste selectievakje om automatisch alle apps te selecteren.
  5. Klik op Gebruikersstatistieken
  6. Klik op Gebruikersstatistieken inschakelen.
Opmerking: Meestal duurt het ongeveer een uur voordat gegevens worden weergegeven op de kaart 'Gebruikersstatistieken', maar dit kan tot 48 uur duren.

Gebruikersstatistieken inschakelen voor afzonderlijke apps

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op de naam van de app. Opmerking: Als u de app niet ziet in de lijst van recente apps, klikt u op Alle apps weergeven. Klik vervolgens op de naam van de app.
  4. Klik op App-instellingen.
  5. Klik op Opstellen in het gedeelte Gebruikersstatistieken.
  6. Klik op het selectievakje om aan te geven dat u begrijpt dat u mogelijk aanvullende opties moet implementeren om aan het privacybeleid te voldoen.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Klik op Gereed.
Opmerking: Meestal duurt het ongeveer een uur voordat gegevens worden weergegeven op de kaart 'Gebruikersstatistieken', maar dit kan tot 48 uur duren.

Datagebruik

Vanaf het moment dat de app wordt gestart, begint de SDK voor mobiele advertenties van Google gebeurtenissen te verzenden om nauwkeurige metingen te kunnen leveren. De gegevens worden automatisch verzameld, maar worden alleen verder verwerkt voor rapportage of advertentieweergave als u gebruikersstatistieken inschakelt in de front end van AdMob.

U moet mogelijk actie ondernemen voordat er gegevens naar Google worden verzonden. Als u bijvoorbeeld gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) heeft, is het aan te raden uw implementatie van het beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie te controleren, evenals het Google-beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie en de bijbehorende ontwikkelaarsdocumentatie voor de SDK voor mobiele advertenties. De SDK bevat functionaliteit waarmee u het verzenden van gebeurtenissen kunt uitstellen (Android, iOS) totdat u de SDK initialiseert.

Als u zich wilt afmelden voor gebruikersstatistieken, volgt u de instructies in Gebruikersstatistieken uitschakelen voor uw apps.