Rapporten

Gebruikersstatistieken voor uw apps inschakelen

Als u gebruikersstatistieken inschakelt, krijgt u toegang tot nieuwe gegevens en uiterst nuttige rapporten, zoals het rapport Advertenties met beloning, waarmee u uw strategie om inkomsten te genereren kunt uitstippelen.

AdMob begint met rapportage over sessies per gebruiker, sessieduur, advertentiebereik per sessie, dagelijkse actieve gebruikers (DAU) en meer. Naarmate gebruikersstatistieken in de loop der tijd verder worden ontwikkeld, komen er extra statistieken en rapporttypen beschikbaar.

Als u deze voordelen wilt benutten, moet u de nieuwste SDK voor mobiele advertenties van Google (18.1.0 of hoger voor Android, 7.44 of hoger voor iOS) installeren en gebruikersstatistieken inschakelen in de AdMob-gebruikersinterface.

Instructies

Voordat u gebruikersstatistieken inschakelt, moet u de nieuwste versie van de SDK voor mobiele advertenties van Google installeren:

• 18.1.0 of hoger voor Android
  • 7.44 of hoger voor iOS

Gebruikersstatistieken inschakelen voor alle of meerdere apps

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op Alle apps.
  4. Vink het selectievakje aan naast de apps waarvoor u gebruikersstatistieken wilt inschakelen of vink het bovenste selectievakje aan om in één keer alle apps te selecteren.
  5. Klik op Gebruikersstatistieken.
  6. Klik op Gebruikersstatistieken inschakelen.
Opmerking: Meestal duurt het ongeveer een uur voordat gegevens worden weergegeven op de kaart 'Gebruikersstatistieken', maar dit kan tot 48 uur duren.

Gebruikersstatistieken inschakelen voor afzonderlijke apps

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op de naam van de app. Opmerking: Als u de app niet ziet in de lijst van recente apps, klikt u op Alle apps weergeven. Klik vervolgens op de naam van de app.
  4. Klik op App-instellingen.
  5. Klik op Opstellen in het gedeelte Gebruikersstatistieken.
  6. Klik op het selectievakje om aan te geven dat u begrijpt dat u mogelijk aanvullende opties moet implementeren om aan het privacybeleid te voldoen.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Klik op Gereed.
Opmerking: Meestal duurt het ongeveer een uur voordat gegevens worden weergegeven op de kaart 'Gebruikersstatistieken', maar dit kan tot 48 uur duren.

Datagebruik

Vanaf het moment dat de app wordt gestart, begint de SDK voor mobiele advertenties van Google gebeurtenissen te verzenden om nauwkeurige metingen te kunnen leveren. De gegevens worden automatisch verzameld, maar worden alleen verder verwerkt voor rapportage of advertentieweergave als u gebruikersstatistieken inschakelt in de front end van AdMob.

U moet mogelijk actie ondernemen voordat er gegevens naar Google worden gestuurd. Als u bijvoorbeeld gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) of het Verenigd Koninkrijk heeft, is het aan te raden uw implementatie van het beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie te controleren, evenals het Google-beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie en de bijbehorende ontwikkelaarsdocumentatie voor de SDK voor mobiele advertenties van Google. De SDK beschikt over functionaliteit die het mogelijk maakt om pas gebeurtenissen te sturen (Android, iOS) als u de SDK initialiseert.

Google gebruikt geaggregeerde app- en advertentiegebeurtenisgegevens om de algemene kwaliteit van de advertentiesystemen te optimaliseren. Met verzamelde gegevens kunnen adverteerders bijvoorbeeld hun advertenties koppelen aan apps en wordt de algehele kwaliteit en nauwkeurigheid van de advertentieweergave van Google beter.

Als u zich wilt afmelden voor gebruikersstatistieken, volgt u de instructies in Gebruikersstatistieken uitschakelen voor uw apps.

Uw apps koppelen aan Firebase

U kunt uw AdMob-apps koppelen aan Firebase om uw gekoppelde Google Analytics-accountgegevens in AdMob te kunnen gebruiken. Als u de gegevens van Google Analytics- of Google Analytics voor Firebase in AdMob wilt gebruiken, moet uw Firebase-project zijn gekoppeld aan uw Google Analytics- of Google Analytics voor Firebase-account.

Meer informatie over de voordelen van het gebruik van Firebase en Google Analytics.

Als u AdMob koppelt aan Firebase, zijn uw gegevens van Google Analytics voor Firebase beschikbaar in AdMob, ongeacht de instellingen voor gegevens delen in Google Analytics voor Firebase. Hierdoor kunt u uw Analytics-gegevens in AdMob gebruiken om productfuncties te verbeteren en meer inkomsten te genereren met uw apps.