Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Advertenties beheren

De kliktekenreeks van een advertentie zoeken

De kliktekenreeks is de URL die een gebruiker naar een advertentie leidt. Kliktekenreeksen worden ook wel kliktags of tracking-URL's genoemd. In dit artikel worden 2 opties beschreven om de kliktekenreeks van een advertentie te vinden:

Netwerktracering heeft over het algemeen de voorkeur omdat het op alle apparaten werkt.

Netwerktracering Label dat aangeeft dat dit de voorkeursmethode is

Met netwerktracering kunt u achterhalen welke netwerkactiviteiten zijn gerelateerd aan de SDK voor mobiele advertenties van Google. U kunt onder meer zoeken naar de kliktekenreeks van een advertentie. Een groot voordeel van het gebruik van netwerktracering in plaats van tools zoals Charles Proxy is dat netwerktracering in alle versies en op alle apparaten van Android en iOS mogelijk is.

De instellingsinstructies voor het gebruik van netwerktracering staan in de documentatie voor ontwikkelaars voor Android of iOS.

Externe proxytools voor foutopsporing op het web

U kunt een foutopsporingsproxy, zoals Charles of Fiddler, gebruiken om verkeerslogboeken voor mobiele sessies door te nemen en naar de kliktekenreeks van een advertentie te zoeken.

Vereisten

• Een webfoutopsporingsproxy, zoals Charles of Fiddler
  • Een wifi-netwerk dat peer-to-peer verkeer toestaat
  • Een desktop of laptop
  • Een mobiel iOS- of Android-apparaat
Google beveelt de HTTP-proxy Charles of Fiddler op geen enkele wijze aan. Gebruik van deze tools is op eigen risico. De HTTP-proxysoftware kan elke activiteit vanaf uw apparaat registreren. Zorg dat u de proxy uitzet als u klaar bent met de registratie van het betreffende verkeer.

Proxyconfiguratie

1. Zoek en kopieer het systeem-IP-adres van uw desktop of laptop.
  2. Voer het IP-adres van uw desktop in als de proxy op uw mobiele apparaat. Hier vindt u algemene richtlijnen om dit te doen op Android- en iOS-apparaten. Dit kan variëren per apparaat en versie.

Voor Android-apparaten:

1. Open Instellingen.
    2. Ga naar de wifi-instellingen en selecteer uw wifi-netwerk.
    3. Selecteer Geavanceerde opties tonen.
    4. Open de proxyinstellingen en selecteer de optie Handmatig.
    5. Voer het IP-adres uit stap 1 in als de hostnaam van de proxy.
    6. Voer 8888 in als de proxypoort.
    7. Sla uw wijzigingen op en/of sluit de configuratie-instellingen.

Voor iOS-apparaten:

1. Open Instellingen.
    2. Ga naar de wifi-instellingen en selecteer uw wifi-netwerk.
    3. Open de HTTP-proxyinstellingen en selecteer de optie Handmatig.
    4. Voer het IP-adres uit stap 1 in als de server.
    5. Voer 8888 in als de poort.
    6. Sla uw wijzigingen op en/of sluit de configuratie-instellingen.
  3. Configureer uw webfoutopsporingsproxy:
    1. Stel de HTTP-proxypoort in op 8888.
    2. (Alleen Charles) Als External Proxy Setting (Externe proxyinstelling) is geselecteerd, deselecteert u dit.
    3. (Alleen Fiddler) Selecteer de optie Allow remote computers to connect (Toestaan dat externe computers verbinding maken).
  4. Stel SSL in (alleen Charles):
    1. Ga in de menubalk naar Proxy en dan naar SSL-proxyinstellingen.
    2. Klik op Toevoegen en voer de volgende host- en poortwaarden in:

• Host: pubads.g.doubleclick.net en googleads.g.doubleclick.net
      • Poort: 443

U kunt ook overwegen al het verkeer te registreren door een sterretje (*) in te voeren in het veld Host en het veld Poort leeg te laten. Dit kan handig zijn als er een probleem buiten de 2 domeinen hierboven is.

3. Klik op OK.
    4. Installeer het Charles-certificaat op uw computer volgens de richtlijnen voor instelling van SSL voor Charles.
    5. Als uw apparaat een proxyverbinding met uw desktop/laptop heeft, gaat u naar de browser van uw telefoon en typt u http://www.charlesproxy.com/getssl om het computercertificaat te downloaden en te installeren.
  5. Start de registratie van HTTP-verkeer vanaf uw mobiele telefoon (alleen Charles).
    • Als u een melding krijgt waarin u wordt gevraagd uw mobiele apparaat te laten koppelen, selecteert u Toestaan.
  6. Als u klaar bent met de registratie van netwerkverkeer, zet u de proxyinstellingen op uw apparaat uit door stap 2 in omgekeerde volgorde uit te voeren (stel de proxy in op None (Geen)).
  7. Zoek in het logboek naar de kliktekenreeksen van de getoonde advertenties.