Centrum voor advertentiebeoordeling en blokkeeropties

De kliktekenreeks van een advertentie zoeken

Een kliktekenreeks is de URL die een gebruiker naar een advertentie leidt. Een kliktekenreeks wordt ook wel een kliktag of tracking-URL genoemd. U kunt rechtstreeks op een mobiel apparaat zoeken naar een kliktekenreeks of door mobiel verkeer in een verkeerslogboek voor mobiele sessies te bekijken.

Op een mobiel apparaat

Verbreek de verbinding met internet of een mobiele service en klik of tik op de advertentie. Er wordt geprobeerd de advertentie te openen in een browservenster. Aangezien er echter geen service is, wordt de advertentie niet geladen. De kliktekenreeks wordt echter weergegeven in de URL. Deze methode kan ook worden gebruikt op een computer.

In een verkeerslogboek voor mobiele sessies

U kunt een foutopsporingsproxy, zoals Charles of Fiddler, gebruiken om verkeerslogboeken voor mobiele sessies te bekijken en naar de kliktekenreeks van een advertentie te zoeken.

Vereisten

• Een webfoutopsporingsproxy, zoals Charles of Fiddler
  • Een wifi-netwerk dat peer-to-peer verkeer toestaat
  • Een desktop of laptop
  • Een mobiel iOS- of Android-apparaat

Proxyconfiguratie

1. Haal het IP-adres van uw desktop of laptop op. U kunt dit ophalen door op deze link te klikken.
  2. Laat uw mobiele apparaat weten wat het IP-adres van uw desktop is.
    • Android
      1. Klik op Instellingen > Wifi en selecteer uw wifi-netwerk.
      2. Vink het selectievakje 'Geavanceerde opties weergeven' aan.
      3. Selecteer de optie 'Handmatig' onder 'Proxyinstellingen' en geef het IP-adres uit stap 1 op in het veld 'Proxyhostnaam'.
      4. Geef 8888 op in het veld 'Proxypoort'.
      5. Klik op Opslaan.
    • iOS
      1. Klik op Instellingen > Wifi en selecteer uw wifi-netwerk.
      2. Selecteer de knop Handmatig onder 'HTTP-proxy'.
      3. Geef het IP-adres uit stap 1 op in het veld 'Server'.
      4. Geef 8888 op in het veld 'Poort'.
      5. Sluit de pagina.
  3. Configureer uw webfoutopsporingsproxy:
    1. Stel de HTTP-proxypoort in op 8888.
    2. (Alleen Charles) Als 'External Proxy Setting' (Externe proxyinstelling) is geselecteerd, maakt u de selectie daarvan ongedaan.
    3. (Alleen Fiddler) Selecteer de optie 'Allow remote computers to connect' (Toestaan dat externe computers verbinding maken).
  4. Stel SSL in (alleen Charles):
    1. Ga op de menubalk naar Proxy > SSL Proxy Settings (Proxy > SSL-proxyinstellingen).
    2. Klik op Toevoegen.
    3. Geef pubads.g.doubleclick.net en googleads.g.doubleclick.net op in het veld 'Host' en 443 in het veld 'Poort'.
      U kunt ook overwegen al het verkeer te registreren door het jokerteken * op te geven in het veld 'Host' en het veld 'Poort' leeg te laten. Dit kan handig zijn wanneer er een probleem buiten de bovenstaande twee domeinen is.
    4. Klik op OK.
    5. Installeer het Charles-certificaat op uw computer volgens de richtlijnen voor het instellen van SSL voor Charles.
    6. Zodra uw apparaat een proxyverbinding met uw desktop/laptop heeft, gaat u naar de browser van uw telefoon en typt u http://www.charlesproxy.com/getssl om het computercertificaat te downloaden en te installeren.
  5. Start de registratie van HTTP-verkeer vanaf uw mobiele telefoon (alleen Charles).
    • Er wordt een melding weergegeven waarin wordt gevraagd of u wilt toestaan dat uw mobiele apparaat verbinding maakt. Selecteer Allow (Toestaan).
  6. Wanneer u klaar bent met de registratie van netwerkverkeer, schakelt u de proxyinstellingen op uw apparaat uit door stap 2 in omgekeerde volgorde uit te voeren (stel proxy in op None (Geen)).
  7. Bekijk het logboek om te zoeken naar de kliktekenreeksen van de weergegeven advertenties.

Aandachtspunten

• Google beveelt Charles of Fiddler HTTP Proxy op geen enkele manier aan. Gebruik van deze tools is op eigen risico.
  • De HTTP-proxysoftware kan elke activiteit vanaf uw apparaat registreren. Zorg ervoor dat u de proxy uitschakelt wanneer u klaar bent met de registratie van het betreffende verkeer.