Advertenties beheren

De kliktekenreeks van een advertentie zoeken

De kliktekenreeks is de URL die een gebruiker naar een advertentie leidt. Kliktekenreeksen worden ook wel kliktags of tracking-URL's genoemd. U kunt rechtstreeks op een mobiel apparaat naar een specifieke kliktekenreeks zoeken, maar u kunt ook het mobiele verkeer in een verkeerslogboek voor mobiele sessies doornemen.

Een kliktekenreeks zoeken met behulp van netwerktracering

Met netwerktracering kunt u netwerkactiviteiten bekijken die betrekking hebben op de SDK voor mobiele advertenties van Google. U kunt onder meer zoeken naar de kliktekenreeks van een advertentie. Een groot voordeel van het gebruik van netwerktracering in plaats van tools als Charles Proxy is dat netwerktracering in alle Android- en iOS-versies en op alle Android- en iOS-apparaten mogelijk is.

Lees meer informatie over netwerktracering voor Android of iOS.

Een kliktekenreeks zoeken in een verkeerslogboek voor mobiele sessies

U kunt een foutopsporingsproxy, zoals Charles of Fiddler, gebruiken om verkeerslogboeken voor mobiele sessies te bekijken en naar de kliktekenreeks van een advertentie te zoeken.

Vereisten

• Een webfoutopsporingsproxy, zoals Charles of Fiddler
  • Een wifi-netwerk dat peer-to-peer verkeer toestaat
  • Een desktop of laptop
  • Een mobiel iOS- of Android-apparaat

Proxyconfiguratie

1. Haal het IP-adres van uw desktop of laptop op. U kunt dit doen door op deze link te klikken.
  2. Voer het IP-adres van uw desktop in op uw mobiele apparaat.
    • Android
      1. Klik op Instellingen > Wifi en selecteer uw wifi-netwerk.
      2. Vink het selectievakje 'Geavanceerde opties weergeven' aan.
      3. Selecteer de optie 'Handmatig' onder 'Proxyinstellingen' en geef het IP-adres uit stap 1 op in het veld 'Proxyhostnaam'.
      4. Geef in het veld 'Proxypoort' de waarde 8888 op.
      5. Klik op Opslaan.
    • iOS
      1. Klik op Instellingen > Wifi en selecteer uw wifi-netwerk.
      2. Selecteer de knop Handmatig onder 'HTTP-proxy'.
      3. Geef het IP-adres uit stap 1 op in het veld 'Server'.
      4. Geef in het veld 'Poort' de waarde 8888 op.
      5. Sluit de pagina.
  3. Configureer uw webfoutopsporingsproxy:
    1. Stel de HTTP-proxypoort in op 8888.
    2. (Alleen Charles) Als 'External Proxy Setting' is geselecteerd, deselecteert u deze optie.
    3. (Alleen Fiddler) Selecteer de optie 'Allow remote computers to connect'.
  4. Stel SSL in (alleen Charles):
    1. Ga op de menubalk naar Proxy > SSL Proxy Settings.
    2. Klik op Toevoegen.
    3. Geef pubads.g.doubleclick.net en googleads.g.doubleclick.net op in het veld 'Host' en 443 in het veld 'Poort'.
      U kunt ook overwegen al het verkeer te registreren door het jokerteken * op te geven in het veld 'Host' en het veld 'Poort' leeg te laten. Dit kan handig zijn als er een probleem buiten de bovenstaande twee domeinen is.
    4. Klik op OK.
    5. Installeer het Charles-certificaat op uw computer volgens de richtlijnen voor het instellen van SSL voor Charles.
    6. Zodra uw apparaat een proxyverbinding met uw desktop/laptop heeft, gaat u naar de browser van uw telefoon en typt u http://www.charlesproxy.com/getssl om het computercertificaat te downloaden en te installeren.
  5. Start de registratie van HTTP-verkeer vanaf uw mobiele telefoon (alleen Charles).
    • Er wordt een melding weergegeven waarin wordt gevraagd of u wilt toestaan dat uw mobiele apparaat verbinding maakt. Selecteer Allow.
  6. Als u klaar bent met de registratie van netwerkverkeer, schakelt u de proxyinstellingen op uw apparaat uit door stap 2 in omgekeerde volgorde uit te voeren (stel proxy in op None).
  7. Bekijk het logboek om te zoeken naar de kliktekenreeksen van de weergegeven advertenties.

Aandachtspunten

• Google beveelt de HTTP-proxy Charles of Fiddler op geen enkele wijze aan. Gebruik van deze tools is op eigen risico.
  • De HTTP-proxysoftware kan elke activiteit vanaf uw apparaat registreren. Zorg ervoor dat u de proxy uitschakelt als u klaar bent met de registratie van het betreffende verkeer.