Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Het tabblad Promoten in AdMob verdwijnt

We proberen AdMob doorlopend te verbeteren en lanceren daarom nu het nieuwe tabblad Campagnes. Het oude tabblad Promoten gaat verdwijnen.

Campagnes met eigen advertenties beheren

Campagnes met eigen advertenties maakt u vanaf nu op het tabblad Campagnes in AdMob. Als u wilt voorkomen dat de weergave van uw huidige campagnes wordt onderbroken, moet u deze campagnes opnieuw maken op het tabblad Campagnes.

Over het tabblad Campagnes

Het tabblad Campagnes in AdMob is een handige nieuwe tool waarmee u uw campagnes met eigen advertenties en met directe deals effectief kunt beheren. Bovendien kunt u crosspromotie gebruiken voor uw apps in bemiddelde campagnes voor eigen advertenties. Deze campagnes concurreren met andere campagnes in uw bemiddelingsstapel.

Meer informatie

In AdMob kunt u voortaan geen campagnes met betaalde advertenties meer maken. We raden u aan Google Ads, het online advertentieprogramma van Google, te gebruiken om nieuwe campagnes met betaalde advertenties te maken.

Informatie over Google Ads

Elke AdMob-gebruiker heeft een Google Ads-account. Uw Google Ads-account is automatisch gemaakt toen u zich aanmeldde voor AdMob of uw bestaande Google Ads-account is aan uw AdMob-account gelinkt toen u zich aanmeldde. U kunt uw Google Ads-account gebruiken om campagnes met betaalde advertenties, en dan met name universele app-campagnes, uit te voeren.

Facturering

Ook facturering is niet meer beschikbaar in AdMob. Facturering voor betaalde advertenties beheert u voortaan in uw Google Ads-account. U kunt uw Google Ads-factureringsgegevens zowel in Google Ads als in AdMob bekijken via Instellingen-icoon. (Instellingen) > Facturering.

De historische gegevens voor uw bestaande betaalde AdMob-campagnes zijn beschikbaar in uw Google Ads-dashboard.

Meer informatie