Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Aan de slag

Het homepage-dashboard gebruiken

Krijg via uw dashboards een snel overzicht van de belangrijkste informatie over uw apps en campagnes. #dashboard

Overzicht van AdMob-dashboards

In de dashboards van AdMob ziet u een overzicht van de dagelijkse activiteit van uw account. Hier staat de belangrijkste informatie over uw apps en campagnes op één plek, ingedeeld in kaarten met gegevens. Met de dashboards ziet u trends in de opbrengst en het gebruik van uw apps, en hoe succesvol u bent met AdMob. Als u uw dashboards elke dag bekijkt, weet u wat wel en wat niet werkt voor uw apps en gebruikers, en wat beter kan. Ze geven u dus een goede indicatie van hoe uw account ervoor staat.

Er zijn in AdMob 2 typen dashboards: Het homepage-dashboard en het dashboard voor app-overzicht.

Opmerking: Dashboards zijn niet bedoeld om rapporten te vervangen. Ze bieden alleen een extra manier om informatie over uw account te bekijken. Via de links op de kaarten kunt u uitgebreidere informatie bekijken in de gerelateerde rapporten.

Uw homepage-dashboard voor AdMob

U kunt het homepage-dashboard gebruiken om meer te weten te komen over de algemene trends en inkomsten voor uw AdMob-account. Klik in de zijbalk op Homepage om uw homepage-dashboard weer te geven.

Totale geschatte inkomsten

De kaart Totale geschatte inkomsten biedt een overzicht van uw totale inkomsten uit advertenties die via alle advertentiebronnen worden weergegeven. Op deze kaart staat een berekening van de inkomsten voor meerdere perioden, die naast elkaar worden vermeld:
  • Vandaag tot nu toe
  • Gisteren
  • Deze maand tot nu toe
  • Verleden maand
Prestaties van advertentieactiviteit

De kaart Prestaties van advertentieactiviteit biedt een overzicht van de geschatte inkomsten en het verkeer dat uw advertentieblokken hebben opgeleverd. Het lijndiagram naast elke statistiek geeft aan hoe de waarde in de loop van de tijd is veranderd.

Statistieken op deze kaart

• Geschatte inkomsten: De inkomsten die u tot dusver heeft opgebouwd. Dit bedrag is een schatting die anders kan uitvallen wanneer uw inkomsten aan het eind van de maand worden geverifieerd.
  • Verzoeken: Het totale aantal advertentieverzoeken dat uw apps hebben gegenereerd.
  • Vertoningen: Het totale aantal advertenties dat in al uw advertentieblokken en apps aan gebruikers is weergegeven via waterfallbemiddeling en bemiddeling op basis van bieden. Hier staat ook een periodevergelijking bij.
  • Overeenkomstpercentage: Het percentage advertentieverzoeken dat een reactie van een advertentiebron heeft gekregen. Het wordt berekend door het aantal overeenkomende verzoeken te delen door het totale aantal verzoeken:

(Overeenkomende verzoeken / verzoeken) * 100%
  • eCPM: Effectieve kosten per 1000 vertoningen. Een schatting van de opbrengst die u krijgt voor elke 1000 advertentievertoningen. De eCPM wordt zo berekend: (totale inkomsten / vertoningen) x 1000.
    Opmerking: Als optimalisatie aanstaat, wordt deze waarde automatisch geüpdatet door AdMob op basis van de historische eCPM-gegevens van het advertentienetwerk.

Voorbeeldberekening

Als u naar schatting € 180 heeft verdiend met 45.000 advertentievertoningen, bedraagt de eCPM (€ 180 / 45.000) × 1000, oftewel € 4,00.

Best presterende advertentienetwerken

Op de kaart Best presterende advertentienetwerken wordt de effectiviteit van uw bemiddelingsinstellingen gemeten. Hier kunt u zien welke combinatie van advertentienetwerk en advertentie-indeling goed presteert en wat de gemiddelde eCPM is van de getoonde advertenties.

Statistieken op deze kaart

• Totaal aantal query's: Het totale aantal unieke advertentieverzoeken dat is gekregen door alle AdMob-netwerken. In dat aantal is hetzelfde verzoek niet meerdere keren opgenomen. Elk verzoek wordt 1 keer geteld, hoeveel netwerken dat verzoek ook krijgen terwijl het de bemiddelingswaterfall doorloopt.

Voorbeeld

Eén verzoek aan netwerk A, netwerk B en netwerk C in de bemiddelingsketen wordt slechts 1 keer geteld.

• Totaal aantal vertoningen: Het totale aantal advertenties dat in al uw advertentieblokken en apps aan gebruikers is getoond via waterfallbemiddeling en bieden. Hier staat ook een periodevergelijking bij.
  • Totaal overeenkomstpercentage: Het percentage advertentieverzoeken dat met een advertentie is gevuld. Deze waarde wordt berekend op basis van Totaal overeenkomende verzoeken / Totaal aantal zoekopdrachten. Hier staat ook een periodevergelijking bij.
App-prestaties

Op de kaart App-prestaties ziet u hoe uw apps presteren op basis van de geschatte inkomsten. Met het dropdownmenu kunt u de gegevens op de kaart sorteren op de best presterende apps of de apps die qua opbrengst het meest zijn veranderd.

Sorteeropties op deze kaart

Best presterend: Bij Best presterend staan de best presterende apps voor de gekozen periode, samen met de geschatte inkomsten. Hier staat ook een periodevergelijking bij.

Populaire items: Als u Populaire items in het dropdownmenu selecteert, worden op de kaart de apps getoond waarvan de geschatte inkomsten het meest zijn toegenomen in de geselecteerde periode. Hier staat ook een periodevergelijking bij.

Topstijgers en -dalers: Als u Topstijgers en -dalers in het dropdownmenu selecteert, worden op de kaart de apps getoond waarvan de geschatte inkomsten het meest zijn afgenomen in de geselecteerde periode. Hier staat ook een periodevergelijking bij.