På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Programpolicyer för AdMob och AdSense

Riktlinjer för bannerannons

Mobiltelefoner har en mindre skärmstorlek, och därför är det extra viktigt att du planerar placeringen av annonserna noga. En av de vanligaste anledningarna till oavsiktliga klick är att bannerannonserna ligger nära andra element i appen. Undvik oavsiktliga klick genom att inte placera bannerannonserna intill interaktiva knappar, som en Nästa-knapp eller ett anpassat appmenyfält, bredvid interaktivt innehåll som en chattruta eller en bild i ett bildgalleri, eller på en spelskärm där användarna ständigt klickar på appen.

Titta på videon nedan för tips om de bästa metoderna.

AdMob banner ads best practices video

Videon finns med text på olika språk: Spanska | Tyska | Engelska | Franska | Italienska | Portugisiska (Brasilien) | Japanska | Koreanska | Thai | Indonesiska
Kinesiska (förenklad) | Kinesiska (traditionell)

På följande sidor hittar du riktlinjer och bästa metoder för implementering av AdMob-bannerannonser. Exemplen visar några av de vanligaste placeringarna av bannerannonser och om de följer våra policyer och ger en god användarupplevelse. De flesta av exemplen visar bannerannonser i storleken 320 × 50, men riktlinjer och bästa metoder gäller bannerannonser i alla storlekar. Vissa av implementeringarna som vi avråder från kanske inte uttryckligen bryter mot vår policy, men om de orsakar ogiltig aktivitet vidtar vi ändå lämpliga åtgärder. Om du inte följer de här riktlinjerna, kan det leda till ogiltig aktivitet och/eller att Google inaktiverar annonsvisning i din app. Du hittar mer information i vårt resurscenter för annonstrafikskvalitet.