Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Richtlijnen voor implementatie

Richtlijnen voor banneradvertenties

Mobiele telefoons hebben een beperkte schermgrootte. Daarom is het belangrijk dat de advertentieplaatsing zorgvuldig wordt gepland. Banneradvertenties die dicht bij andere elementen van de app staan, behoren tot de hoofdveroorzakers van onbedoelde klikken. Ter voorkoming van onbedoelde klikken kunnen advertenties beter niet worden neergezet naast interactieve knoppen, zoals de knop Volgende of een aangepaste app-menubalk, of naast interactieve content, zoals een tekstchatvak, een afbeelding in een afbeeldingengalerij of een gamescherm waarop voortdurend interactie met de app plaatsvindt.

Bekijk de video hieronder voor meer praktische tips:

AdMob banner ads best practices video

Ondertiteling voor de video is beschikbaar in de volgende talen: Spaans | Duits | Engels | Frans | Italiaans | Portugees (Braziliaans) | Japans | Koreaans | Thai | Indonesisch
Chinees (vereenvoudigd) | Chinees (traditioneel)

Op de volgende pagina's vindt u een aantal richtlijnen en praktische tips voor het implementeren van banneradvertenties van AdMob. Aan de hand van deze voorbeelden worden de meestgebruikte plaatsingen besproken en aangegeven of deze met betrekking tot de gebruiksvriendelijkheid voldoen aan ons beleid. In de voorbeelden worden hoofdzakelijk banneradvertenties van 320 x 50 getoond, maar deze richtlijnen en praktische tips zijn van toepassing op banneradvertenties van alle formaten. Hoewel sommige van de implementaties die we hieronder afraden, strikt genomen niet in strijd zijn met ons beleid, ondernemen we wel actie tegen ongeldige activiteit die ze mogelijk veroorzaken. Als u zich niet aan deze richtlijnen houdt, kan dat resulteren in ongeldige activiteit en kan Google de weergave van advertenties in uw app uitschakelen. Ga voor meer informatie naar ons Helpcentrum voor advertentieverkeerskwaliteit.