Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Raportit

Näyttörajoitus-ulottuvuuden käyttäminen raporteissa

Näyttörajoitus‐ulottuvuutta voidaan käyttää AdMob‑verkoston, hintatarjousten ja välityksen raporteissa personoitujen ja personoimattomien mainosten vertailuun. Tämä voi auttaa sinua ymmärtämään, mitkä rajoitukset johtavat siihen, että käyttäjät eivät näe personoituja mainoksia, ja miten nämä rajoitukset vaikuttavat tuloihisi.

Huom. Näyttörajoitus‑data on käytettävissä AdMob‑raportoinnissa 13.3.2021 alkaen. Huomaa myös, että Näyttörajoitus-data on käytettävissä vain AdMob-verkoston ja Open Biddingin mainoslähteissä.

Se ei ole käytettävissä kolmannen osapuolen waterfall-mainoslähteissä.

Kun lisäät tämän ulottuvuuden raportteihisi, voit tarkistaa, mitkä Näyttörajoitukset vaikuttavat AdMob-liikenteeseesi ja millä tavoin:

• Rajoitetut mainokset: Mainokset, jotka näkyvät rajoitetusti silloin, kun mainostaja ei ole saanut suostumusta evästeiden, mobiililaitteiden tunnisteiden tai muun paikallisen tallennustilan käyttöön.
  • Rajoitettu datankäsittely: Julkaisija on ottanut käyttöön rajoitetun datankäsittelyn (esimerkiksi AdMobin estoasetusten avulla), jotta mainonta noudattaa Kalifornian tietosuojalakia (CPRA).
  • Personoimattomat mainokset: Julkaisija on ottanut käyttöön personoimattomat mainokset (esimerkiksi AdMobin estoasetusten avulla), jotta mainonta noudattaa Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytäntöä ja GDPR-asetusta. Tämä koskee myös mainospyyntöjä, joihin sovelletaan LGPD‑tietosuojalakia.
  • Tavalliset mainokset: Julkaistut mainokset olivat tavallisia IAB TCF v2.0 ‑mainoksia.
  • Personointi poissa käytöstä: Tämä voi ilmetä, kun iOS-käyttäjät ovat sallineet rajoitetun mainonnan tai eivät ole antaneet suostumustaan AppTrackingTransparency (ATT) ‑käytännön mukaisesti, eikä muita käyttäjätunnisteita ole käytettävissä. Voi ilmetä, kun Android-käyttäjät kieltävät mainosten personoinnin. Sisältää kaikki muut tapaukset, joissa personointi ei ollut mahdollista.
  • Ei rajoitusta: Mainokset, jotka personoidaan IDFA‑ tai Android‑mainostunnuksella tai muilla saatavilla olevilla käyttäjätunnisteilla.

Jotkin mainospyynnöt voidaan luokitella useisiin tämän luettelon kategorioihin. Tällaisissa tapauksissa mainospyyntö sijoittuu ensimmäiseen soveltuvaan kategoriaan tässä näkyvän järjestyksen mukaisesti.

Käytäntöongelmista johtuvat mainosten näyttörajoitukset eivät sisälly Näyttörajoitus-ulottuvuuteen. Käy tilisi käytäntökeskuksessa ja tutustu mahdollisiin käytäntöihin liittyviin ongelmiin ja siihen, miten ne vaikuttavat mainosten näkymiseen.

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Käyttötapausesimerkkejä

Näin tarkistat käyttäjätunnisteiden vaikutuksen liikenteeseen

Valitse AdMob‑verkoston, välityksen tai Open Biddingin raportissa oleva Näyttörajoitus‑ulottuvuus. Vertaile mittareita, kun valittuna on Personointi poissa käytöstä (liikenne ilman tunnisteita) vs. Ei rajoitusta (liikenne tunnisteita käytettäessä). Huomaa, että "Ei rajoitusta" voi esiintyä, kun IDFA ei ole saatavilla mutta muut tunnisteet sallivat kohdistuksen.

Vertailemalla mittareita, kuten eCPM, arvioidut tulot ja impressiot, voit selvittää liikenteen tuloksen IDFA-tunnistetta käytettäessä verrattuna liikenteeseen ilman IDFA-tunnistetta.

Esimerkki AdMob-verkoston Näyttörajoitus-ulottuvuudesta.

Huomaa, että Näyttörajoitus-ulottuvuus ei ole käytettävissä kolmannen osapuolen waterfall-lähteissä.

Näin tarkistat GDPR:n tai LGPD-tietosuojalain vaikutuksen liikenteeseen

Valitse AdMob‑verkoston, välityksen tai Open Biddingin raportissa oleva Näyttörajoitus‑ulottuvuus. Vertaile mittareita, kun valittuna on Personoimattomat mainokset (liikenne ilman personoituja mainoksia GDPR:n ja/tai LGPD:n vuoksi) vs. Ei rajoitusta (liikenne personoituja mainoksia käytettäessä).

Vertailemalla mittareita, kuten eCPM, arvioidut tulot ja impressiot, voit selvittää liikenteen tuloksen, kun liikenne kuuluu GDPR:n ja/tai LGPD-tietosuojalain vaikutuspiiriin verrattuna liikenteeseen ilman rajoituksia.

Huomaa, että Näyttörajoitus-ulottuvuus ei ole käytettävissä kolmannen osapuolen waterfall-lähteissä.

Näin tarkistat CPRA-lain vaikutuksen liikenteeseen

Valitse AdMob‑verkoston, välityksen tai Open Biddingin raportissa oleva Näyttörajoitus‑ulottuvuus. Vertaile mittareita, kun valittuna on rajoitettu datan käsittely (liikenne, kun rajoitettu datan käsittely on käytössä CCPA-lain vuoksi) vs. Ei rajoitusta (liikenne ilman rajoituksia).

Vertailemalla mittareita, kuten eCPM, arvioidut tulot ja impressiot, voit selvittää liikenteen tuloksen rajoitettua datan käsittelyä käytettäessä verrattuna liikenteeseen ilman rajoituksia.

Huomaa, että Näyttörajoitus-ulottuvuus ei ole käytettävissä kolmannen osapuolen waterfall-lähteissä.

Näin tarkistat rajoitetun mainonnan vaikutuksen liikenteeseen

Valitse AdMob‑verkoston, välityksen tai Open Biddingin raportissa oleva Näyttörajoitus‑ulottuvuus. Vertaile mittareita, kun valittuna on Rajoitetut mainokset (liikenne, jonka yhteydessä julkaistu mainonta on rajoitettua suostumuksen puuttumisen vuoksi) vs. Ei rajoitusta (liikenne ilman rajoituksia).

Vertailemalla mittareita, kuten eCPM, arvioidut tulot ja impressiot, voit selvittää liikenteen tuloksen rajoitettuja mainoksia käytettäessä verrattuna liikenteeseen ilman rajoituksia.

Huomaa, että Näyttörajoitus-ulottuvuus ei ole käytettävissä kolmannen osapuolen waterfall-lähteissä.

Näin tarkistat tavallisten mainosten vaikutuksen liikenteeseen

Valitse AdMob‑verkoston, välityksen tai Open Biddingin raportissa oleva Näyttörajoitus‑ulottuvuus. Vertaile mittareita, kun valittuna on Tavalliset mainokset (liikenne, jonka yhteydessä on julkaistu tavallisia IAB TCF v2.0 ‑mainoksia) vs. Ei rajoituksia (liikenne ilman rajoituksia).

Vertailemalla mittareita, kuten eCPM, arvioidut tulot ja impressiot, voit selvittää liikenteen tuloksen tavallisia mainoksia käytettäessä verrattuna liikenteeseen ilman rajoituksia.

Huomaa, että Näyttörajoitus-ulottuvuus ei ole käytettävissä kolmannen osapuolen waterfall-lähteissä.