Over orders

Een order is een primaire component van uw advertentiecampagne en bestaat uit algemene informatie om u te helpen uw campagne te activeren. #orders

Orders zijn een van de primaire bouwstenen voor het maken van een advertentiecampagne in Ad Manager. Samen met regelitems vertegenwoordigen ze de details van een overeenkomst tussen u en een koper van uw advertentievoorraad.

Orders bevatten algemene informatie over een advertentiecampagne, zoals wie uw advertentievoorraad koopt (de betrokken adverteerder of kopers) en mensen in uw organisatie die verantwoordelijk zijn voor de advertentiecampagne. Later kunt u regelitems toevoegen aan orders. In regelitems configureert u specifieke informatie over hoe advertentiemateriaal moet worden weergegeven op uw website of in uw app.

In dit artikel kunt u meer lezen over de instellingen voor orders. U kunt een nieuwe order starten in Ad Manager en de instructies in dit artikel volgen. Als u al bekend bent met orders, kunt u meer lezen over regelitems in Over regelitems.

Naam

De naam van een order moet iets beschrijvends zijn voor de campagne en de bijbehorende regelitems. Namen van orders moeten uniek zijn in uw Ad Manager-netwerk.

Als u of uw organisatie nog niet over een naamgevingsconventie beschikt, is het misschien een goed idee om er een op te stellen. Met een goede naamgevingsconventie kunt u zien waar de campagne over gaat. Sommige naamgevingsconventies voor orders omvatten de koper of de adverteerder. Met een goede naamgevingsconventie kunt u later gemakkelijker filteren op regelitems of Universeel zoeken gebruiken om regelitems en meer te vinden.

Adverteerder

Een adverteerder is de organisatie die advertentiemateriaal op uw website of in uw app wil weergeven. Adverteerders zijn uw belangrijkste onderhandelingspartner voor de campagne. Dit veld kan ook worden gebruikt voor advertentienetwerken.

Trafficker

De primaire persoon binnen uw organisatie die verantwoordelijk is voor het uploaden van advertentiemateriaal en het beheren van de dagelijkse details van de regelitems in de order. Deze persoon kan toezicht houden op of samenwerken met een team van andere traffickers om de order en de bijbehorende regelitems te beheren. Daarom kunt u ook meerdere secundaire traffickers toevoegen.

Labels

Labels worden gebruikt om objecten te groeperen voor verschillende doeleinden. Labels kunnen bijvoorbeeld voorkomen dat advertenties van adverteerders die vergelijkbare producten verkopen op dezelfde pagina worden weergegeven, maar u kunt labels ook gebruiken om bepaalde typen advertentiemateriaal te beheren. Aan orders toegevoegde labels worden overgenomen door regelitems. Dit is een handige manier om ervoor te zorgen dat alle regelitems in een order het gewenste label hebben. U kunt labels in regelitems later wijzigen.

Bekijk meer informatie over labels in Over labels.

Teams

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Teams zijn een manier om gebruikerstoegang tot bepaalde items te beperken, zoals adverteerders, bureaus, voorstellen, orders, advertentieblokken en meer. Ze beperken ook de toegang tot bepaalde delen van Ad Manager, zoals voorgestelde advertentieblokken. Met teams kunt u bepalen welke groepen gebruikers in uw organisatie toegang hebben tot de order. Aan teams gekoppelde gebruikers en, als u een bepaald team toevoegt aan een order, iedereen in dat team hebben toegang tot de order en de bijbehorende regelitems.

Meer informatie vindt u in Over teams.

Geavanceerde instellingen

U kunt een aantal optionele geavanceerde instellingen configureren om uw advertentiecampagne te beheren.

Contactpersonen voor adverteerder

Contactpersonen voor adverteerder zijn mensen die zijn gekoppeld aan de adverteerder. Contacten worden gemaakt door een Ad Manager-beheerder of iemand met vergelijkbare rechten. Zo weet u met wie u contact moet opnemen bij vragen. De Ad Manager-beheerder kan het contact ook toestemming geven om orders en regelitems te bekijken waaraan diegene is gekoppeld. Meer informatie over orders.

Bureau

Adverteerders gebruiken vaak reclamebureaus om hen te vertegenwoordigen. Deze bureaus kunnen de mensen zijn die het advertentiemateriaal aan u leveren of andere typen reclamebureaus die aspecten van de campagne beheren.

Contactpersonen voor bureau

Net als contactpersonen voor adverteerder zijn contactpersonen voor bureau mensen die aan het bureau zijn gekoppeld en ook zijn gemaakt door een Ad Manager-beheerder of iemand met vergelijkbare rechten. Als de Ad Manager-beheerder het profiel zo heeft ingesteld, kunnen ze misschien ook aan hen gekoppelde orders en regelitems bekijken. Meer informatie over orders.

Secundaire traffickers

Net als de primaire trafficker zijn dit anderen binnen uw organisatie die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de dagelijkse details van de regelitems in de order.

Salesmedewerker

Uw organisatie heeft mogelijk een vaste of parttime salesmedewerker of een team van salesmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor het vinden van leads of het benutten van mogelijkheden voor advertentie-inkomsten. Als dit het geval is, kunt u deze salesmedewerker aan de order toevoegen. In veel grote organisaties wordt de toeschrijving van de verkoop van een advertentiecampagne geregistreerd in de order. Zo kan uw organisatie eenvoudiger beloningen toekennen aan salesmedewerkers.

Secundaire verkopers

U kunt meerdere ondersteunende salesmedewerkers toevoegen aan een order. Deze mensen hebben, net als de primaire salesmedewerker, mogelijk geholpen bij het vinden van leads, het benutten van mogelijkheden voor advertentieopbrengsten of het bieden van andere support voor uw verkoopproces.

Secundaire verkopers wordt niet ondersteund voor programmatic deals.

Inkoopordernummer

Veel organisaties hebben een inkoopordernummer dat ze aan een order koppelen. Dit inkoopordernummer is gekoppeld aan een koper of adverteerder en wordt vaak gebruikt voor boekhoudings- of factureringsdoeleinden. Dit veld is vrije tekst.

Opmerkingen

Aanvullende ideeën, instructies of andere informatie. Het veld 'Opmerkingen' is vrije tekst. Iedereen met toegang tot de order heeft toegang tot dit veld.

Aangepaste velden

De Ad Manager-beheerder of iemand met vergelijkbare rechten kan aangepaste velden voor uw netwerk maken. Deze aangepaste velden kunnen informatie vastleggen die Ad Manager niet vastlegt en die niet standaard beschikbaar is in Ad Manager. Deze informatie is dan zichtbaar voor andere gebruikers en kan later worden gebruikt in rapporten.

Als u met een order werkt, wordt u mogelijk gevraagd een aangepast veld toe te voegen en de details ervan in te voeren. Neem contact op met uw manager of Ad Manager-beheerder als u niet zeker weet of u aangepaste velden moet gebruiken.

Besteloverzicht

Het besteloverzicht staat bovenaan een bestaande order en biedt een overzicht van de order- en regelitemgegevens.

ID

De order-ID wordt gegenereerd door Ad Manager als de order wordt gemaakt. De order-ID is handig om ervoor te zorgen dat u en anderen naar dezelfde campagne verwijzen. De order-ID kan ook worden gebruikt in Universeel zoeken om orders te vinden die uw aandacht vereisen.

Tijd

Geeft de duur aan van alle regelitems in de order. De startdatum is de vroegste datum van een regelitem, terwijl de einddatum de laatste datum is van een van de regelitems in de order.

Totale geschatte waarde

De totale geschatte waarde geeft u een overzicht van de volledige potentiële opbrengst van een advertentiecampagne. De waarde is de som van de totale waarden in alle regelitems die dezelfde valuta gebruiken als de order. Totale geschatte waarde omvat ook gearchiveerde regelitems.

Wijzigingen tijdens de weergave

De totale waarde van een regelitem is altijd een geschatte waarde van de huidige instellingen van het regelitem. Er wordt geen rekening gehouden met eerdere weergave. De totale waarde wordt simpelweg opnieuw berekend op basis van nieuwe waarden.

Totaal aantal geboekte vertoningen

De som van alle vertoningen die zijn geboekt in regelitems van een order.