Problemen met ongewenste advertenties oplossen

Ongewenste advertenties kunnen worden geblokkeerd via de regels voor advertentiecontent onder Beveiligingsmaatregelen

Via het regeltype Advertentiecontent onder Beveiligingsmaatregelen kan uw netwerk ongewenste advertenties blokkeren voor weergave in privéveilingen of de open veiling. Deze regels beperken het type advertenties dat mag worden weergegeven op uw websites of in apps. Door deze regels in te stellen, kunt u uw merk beschermen en de gebruikerservaring met advertenties tijdens een bezoek aan uw websites of apps beheren.

Soms worden er toch ongewenste advertenties getoond, ondanks het instellen van regels voor advertentiecontent om ongewenste advertenties of functionaliteit te blokkeren. Dit kan betekenen dat er nieuwe regels voor advertentiecontent moeten worden gemaakt of dat bestaande regels moeten worden geüpdatet.

Win voordat u instellingen wijzigt of regels verwijdert onder Beveiligingmaatregelen advies in bij uw organisatie, uw advertentiebeheer of uw manager. Er kunnen goede redenen zijn voor de huidige configuratie of het bestaan ervan.

Waar zijn blokkeringen van toepassing?

Regels die zijn gemaakt onder Beveiligingsmaatregelen zijn alleen van toepassing op privéveilingen, behalve Adverteerders/merk, Koper, Voorraaduitsluitingen en Aangepaste labels. Alle blokkeringen zijn van toepassing op de open veiling, behalve Aangepaste labels. Kopersblokkeringen en Adverteerders/merk zijn alleen van toepassing op de open veiling en Eerste overzicht. Meer informatie over geschiktheid voor beveiligingsmaatregelen

Beveiligingsmaatregelen zijn niet van toepassing op:

• Programmatic direct-campagnes (zowel Programmatic Guaranteed als voorkeursdeals) die zijn gemaakt op het tabblad Verkoop
  • Gegarandeerde campagnes die zijn gemaakt op het tabblad 'Levering'
  • Privéveiling waarbij de functie Blokkering opheffen is ingeschakeld

Standaard zijn de regels voor advertentiecontent van toepassing op alle voorraad, tenzij u targeting toevoegt.

Meer informatie over:

Blokkeringen in privéveilingen overschrijven

Als advertentiemateriaal niet wordt weergegeven zoals verwacht via een privéveiling, kunt u overwegen blokkeringen te overschrijven voor de privéveiling. Als u dit doet, betekent dit dat de regels voor advertentiecontent die zijn ingesteld via Beveiligingsmaatregelen niet meer worden toegepast op de privéveiling en dat advertentiemateriaal dat normaal gesproken is beperkt op uw websites of in uw apps is toegestaan voor verzoeken die door de betreffende privéveiling worden gevuld.

Er zijn nog steeds beheeropties voor advertentiebeleving van toepassing als u Blokkering negeren gebruikt in privéveilingen.

Meer informatie over probleemoplossing voor de privéveiling.

Hulp bij probleemoplossing

Aan de slag

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Rapportage en dan Rapporten.
  3. Klik op Nieuw rapport.
  4. Kies het rapport Historisch.
  5. Bekijk de datums voor het advertentieverzoek in het rapport en controleer wanneer de blokkering is ingesteld in de wijzigingsgeschiedenis van uw netwerk.

Propertycodes

Controleer of de aan de advertentie gekoppelde propertycode dezelfde is als de code voor uw Ad Manager-account. Controleer of de advertentieblokken op de pagina worden voorafgegaan door dezelfde propertycode van het account waarin u de blokkering heeft ingesteld.

Blokkeringstypen

Hieronder vindt u enkele blokkeringstypen die kunnen worden geconfigureerd in de regels voor advertentiecontent en wat u kunt doen om problemen op te lossen.

Algemene en gevoelige categorieën

Er zijn 2 blokkeringstypen voor categorieën. Algemene categorieën beperken advertenties met onderwerpen op hoog niveau, zoals kleding, financiën of medische aandoeningen. Gevoelige categorieën beperken advertenties met onderwerpen als politiek, religie, kansspelen of drugs.

Zorg ervoor dat ongewenste categorieën worden geblokkeerd om ongewenste advertenties te voorkomen.

Advertentietechnologieën

Kopers in de open veiling en privéveilingen kunnen verschillende externe leveranciers inschakelen om advertenties weer te geven of andere services en technologieën voor advertentieweergave aan te bieden. Deze technologieën omvatten weergave van de advertentie namens kopers, onderzoekstechnologieën of remarketing.

Deze externe leveranciers worden standaard geblokkeerd voor weergave van advertenties in de open veiling en privéveilingen. Elke leverancier moet expliciet zijn goedgekeurd voor weergave op advertenties op uw website of in uw apps.

U vindt een lijst met leveranciers in 'Advertentietechnologieën' in het gedeelte 'Aanmeldingen' van de regels voor advertentiecontent. Als een leverancier niet is geselecteerd, kan deze geen advertenties weergeven. Als een leverancier is geselecteerd, is deze goedgekeurd voor de weergave van advertenties.

• Zorg ervoor dat er geen ongewenste leveranciers onder Advertentietechnologieën zijn aangemeld.
  • Controleer of de advertentie afkomstig is van een voorgesteld regelitem dat is gemaakt op het tabblad 'Verkoop'. Als dit het geval is, hoort de advertentie bij een Programmatic direct-campagne. Ad Manager past geen beveiligingsmaatregelen, waaronder blokkeringen voor advertentiecontent, toe op Programmatic direct-campagnes. Meer informatie over uniforme prijsregels in Programmatic direct.
  • Als de advertentie wordt weergegeven via een privéveiling, controleert u of Blokkeringen opheffen is ingeschakeld voor de privéveiling. Als dit het geval is, zijn de blokkeringen voor advertentiecontent niet van toepassing op de privéveiling. Meer informatie over oplossing van problemen met de privéveiling.

Adverteerder/merken

U kunt bepaalde adverteerders of merken blokkeren voor weergave op uw websites of in apps. Merken zijn subcategorieën voor adverteerders. Een producent van levensmiddelen is bijvoorbeeld de adverteerder, terwijl een soort ontbijtgranen dat deze producent maakt een merk is.

• Zorg ervoor dat de juiste adverteerders of merken worden gespecificeerd.
  • Maak een rapport Historisch voor de adverteerder en de prijsregel om te bepalen of de advertentie is weergegeven met de prijsregel waarvoor de adverteerder is geblokkeerd of dat deze is weergegeven via een andere regel.
    • Als de advertentie is weergegeven met een andere prijsregel, kunt u de prioriteit van uw blokkaderegel aanpassen om ervoor te zorgen dat deze regel de prijsregel vervangt waaruit de ongewenste advertentie is weergegeven.
  • Maak nog een rapport Historisch voor de adverteerder en het merk om te bepalen of de advertentie is weergegeven met een ander merk van dezelfde adverteerder.
  • Als u alleen een specifiek merk heeft geblokkeerd, blokkeert u ook de adverteerder.

URL's van adverteerders

• Zorg ervoor dat de adverteerders-URL die aan de ongewenste advertentie is gekoppeld, overeenkomt met de URL in uw blokkaderegels.
  • Als de juiste adverteerders-URL is geblokkeerd, controleert u of de URL van de adverteerder is geblokkeerd in de 'alles'-regel of in een andere regel die alleen specifieke voorraad target.
  • Als de regel alleen specifieke voorraad target, controleert u of de juiste voorraad is opgenomen en voegt u deze toe als dit niet het geval is.
  • Als de door u geblokkeerde URL 'www' bevat, voegt u een extra vermelding toe zonder de URL en andersom.
    • Als u bijvoorbeeld advertenties van 'advertiser.com' wilt blokkeren, moet u zowel 'advertiser.com' als 'www.advertiser.com' opnemen. Meer informatie over adverteerder-URL's blokkeren.

Voorraad

Als blokkeringstypen van een regel correct lijken te zijn geconfigureerd, maar er nog steeds een ongewenste advertentie wordt weergegeven, kan de regel targeting bevatten. Een regel met targeting is alleen van toepassing op de opgegeven voorraad.

Bekijk de voorraad waarin de ongewenste advertentie wordt weergegeven en voeg targeting toe om die voorraad te beschermen. Zorg er voordat u de targeting wijzigt eerst voor dat u advies inwint bij uw organisatie, advertentiebeheer of manager om ervoor te zorgen dat u geen beleidsconflicten of een risico voor uw merk veroorzaakt.

Hulp bij probleemoplossing