Het homepage-dashboard 'Overzicht' gebruiken

Bekijk een overzicht van de opbrengst en prestaties
Probeer de verbeterde datumkiezer in het dashboard Overzicht. #Homepage-dashboards

Uw homepage-dashboards vormen een aanvulling op rapporten. Ze brengen nieuwe mogelijkheden aan het licht en bieden u inzicht in welke van uw strategieën het effectiefst zijn.

Het dashboard Overzicht biedt een momentopname van de prestaties van uw netwerk gedurende de geselecteerde periode. Gegevens over vertoningen, opbrengst en eCPM kunnen worden gefilterd op dimensies en kanalen. In de periodevergelijking en de grafiek ziet u welke trends de prestaties in de loop van de tijd vertonen. Meer informatie over hoe u uw homepage-dashboard Overzicht aanpast

Klik op elk moment op Bekijken in rapportage om meteen een rapport met de weergegeven statistieken te openen, en voeg dimensies en filters toe voor verder onderzoek.

Aan de slag

Voer de volgende stappen uit om uw homepage-dashboard Overzicht te bekijken:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Homepage. Het homepage-dashboard Overzicht wordt standaard getoond.

Een periode selecteren en dimensiefilters toevoegen

Op het dashboard Overzicht kunt u op alle kaarten een periode en een of meer dimensiefilters toepassen. Standaard wordt een periode van 30 dagen toegepast. Als er geen resultaten worden weergegeven op een kaart, kunt u de periode of dimensiefilters aanpassen.

• Als u de periode wilt wijzigen, klikt u naast de datum op Expand en selecteert u een vooraf ingestelde of aangepaste periode.
  • Als u een dimensiefilter wilt toevoegen, klikt u op Filter toevoegen. Selecteer een filter en klik op Toepassen.
  • Klik op Dismiss om een filter te verwijderen.
    De Ad Manager-interface met het overzichtsdashboard op de homepage met datum en filter.

Programmatic en niet-programmatic kanalen

• Programmatic kanalen: Vertoningen die via de open veiling van Ad Exchange, voorkeursdeals, privéveilingen en Programmatic Guaranteed zijn verwerkt.
  • Niet-programmatic kanalen: Vertoningen vanuit regelitems voor orders die rechtstreeks in Ad Manager zijn geboekt.
De rapportdimensie Programmatic kanaal is opgenomen, zodat u deze informatie in rapporten kunt bekijken.

Kaart Overzicht

Inzichtenkaarten

Overzichtskaart en inzichtenkaarten

Ad Manager kan suggesties doen en u op opbrengstmogelijkheden wijzen op basis van de prestaties van uw Ad Manager- en Ad Exchange-accounts. U kunt deze insights bijvoorbeeld op de volgende manieren gebruiken:

• U krijgt inzicht in wat er verandert
    Bekijk welke adverteerders, landen, apparaten of voorraadformaten het goed doen of juist achterlopen. Krijg een melding wanneer er zich iets ongewoons voordoet, zoals een aanzienlijke af- of toename van opbrengst of zichtbaarheid voor bepaalde voorraden.
  • U kunt uw netwerk met dat van vergelijkbare uitgevers vergelijken
    Vergelijk de wachttijd en zichtbaarheid van uw netwerk met die van andere Ad Manager-netwerken binnen uw branche die vergelijkbare vertoningsvolumes en voorraden hebben. Deze vergelijkingen worden zodanig geschaald dat ze aansluiten op uw eigen voorraad.
  • U kunt nieuwe mogelijkheden ontdekken
    Op basis van de resultaten van vergelijkbare uitgevers geeft Ad Manager uw potentiële opbrengst weer bij gebruik van AMP, Eerste overzicht en andere functies.

De kaarten op het homepage-dashboard Overzicht bekijken

Alles uitvouwen   Alles samenvouwen

De kaart Beste prijsregels
U kunt nu meer gegevens bekijken op de kaart Beste prijsregels.
  • Gebruik de kaart om te vergelijken hoe uw uniforme prijsregels uw biedingsbereiken hebben beïnvloed in een bepaalde periode.
  • Selecteer een prijsregel om gerelateerde gegevens te bekijken in een gecombineerd staaf- en lijndiagram.

Overzicht

De waarden in het diagram staan voor bereiken van waarden en netto-opbrengst, en geven de verdeling van biedingen weer. U kunt de gegevens in het diagram gebruiken om inzicht te krijgen in welke biedingsbedragen veilingen winnen en welke invloed deze winnende waarden hebben op uw geschatte opbrengst.

U ziet de volgende assen in het diagram voor elk van uw prijsregels:

• As voor het aantal biedingen (links): Het aantal biedingen dat heeft plaatsgevonden binnen elk biedingsbereik. Elke staaf in het diagram heeft een kleurcodering die 1) de winnende biedingen en 2) de hoogste verliezende biedingen vertegenwoordigt.

Een winnend bod is een bod dat een veiling heeft gewonnen en een vertoning heeft gegenereerd. Een hoogst verliezend bod is het hoogste bod van Authorized buyers of Open bieden waar geen winnaar van de veiling is gevonden. Dit kan een van de volgende redenen hebben:
    • Het hoogste bod (uit Authorized buyers en Open bieden) in de veiling was lager dan de minimumprijs die u in de uniforme prijsregel heeft ingesteld.
    • Het bod is overboden door een resterend regelitem met een hogere CPM en het resterende regelitem heeft de vertoning gewonnen met een hogere CPM.
    • Het bod lag onder de tijdelijke CPM van een gegarandeerd regelitem en een gegarandeerde campagne heeft de vertoning gewonnen.
    Een hoogst verliezend bod wordt alleen toegeschreven aan één uniforme prijsregel, zelfs in gevallen waarin meerdere regels overeenkomen met de targetingcriteria voor het bod. Verliezende biedingen onthullen gemiste kansen waarbij de minimumprijs wordt ingesteld door de UPR die op de kaart wordt geëvalueerd.

Als de minimumprijs is ingesteld door andere voorwaarden dan de UPR (zoals Eerste overzicht of andere voorraadregels), heeft Verliezend bod de waarde Overig. Het doel is dat uitgevers kunnen evalueren welk verkeer ze mogelijk kunnen herstellen als ze alleen de minimumprijs voor UPR-regels wijzigen. Overig betekent dat het verkeer waarschijnlijk niet kan worden hersteld door de minimumprijs van de subregel te verlagen.

• As voor biedingsbereik (onder): Het bedrag van elk bod, gegroepeerd in bereiken. De staven in het diagram worden langs deze as gerangschikt en laten zien welke biedingsbereiken meer biedingen hebben opgeleverd.
  • Geschatte opbrengst-as (rechts): De geschatte netto-opbrengst die is gekoppeld aan elk biedingsbereik, weergegeven door een lijn in het diagram.
    Opmerking: Niet alle biedingen worden vertoningen en genereren inkomsten. Dit kan leiden tot kleine verschillen tussen de hoeveelheid potentiële opbrengst die wordt vertegenwoordigd door winnende biedingen en de werkelijke verdiende opbrengst via vertoningen.

De Ad Manager-interface met de kaart Beste prijsregels met diagram.

Biedingsgegevens tonen of verbergen in het diagram

U kunt biedingsgegevens in het diagram tonen of verbergen (winnende biedingskanalen in de veiling en redenen voor afwijzing van verliezende biedingen). U kunt de gegevens ook groeperen of uitsplitsen om ze te ordenen.

1. Klik op om een prijsregel uit te vouwen en selecteer Alles of één prijsoptie.
  2. Kies een optie naast Diagramweergave:
    • Selecteer Biedingen uitsplitsen om een uitsplitsing van de biedingen te bekijken.
    •  Selecteer Biedingen groeperen om biedingen in een groep te ordenen.
  3. Vink onder Verliezende biedingen een selectievakje aan of uit om verliezende biedingen te tonen of te verbergen.
    Alle vakjes zijn standaard aangevinkt.
  4. Als u winnende biedingen wilt tonen of verbergen per veilingtype, vinkt u onder Winnende biedingen het vakje aan of uit.
    Alle vakjes zijn standaard aangevinkt.

Over prijsregelgegevens op de kaart

Als een prijsregel inactief is, staat er Inactief naast de naam.

• Als u gegevens wilt bekijken voor biedingen die niet aan een van uw prijsregels zijn gekoppeld, selecteert u onder 'Naam regel' de optie Geen prijsregel toegepast.
  • Als u gegevens wilt bekijken voor een prijsregel die niet wordt getoond, klikt u rechtsboven op Prijsregels zoeken en geeft u een regel op.
  • Voor CPC-regelitems worden prijsregels soms misschien niet toegepast om de eCPM te berekenen.
Kaart Programmatic videosignalen

Overzicht

Als u de prestaties van uw programmatic videovoorraad wilt bekijken, bekijkt u de kaart Programmatic videosignalen op het homepage-dashboard Overzicht. U kunt bovenaan de kaart vertoningen, het opvullingspercentage, eCPM en in aanmerking komende verzoeken bekijken.

Plus:

• Als u de prestaties van verschillende platforms wilt bekijken, klikt u rechtsboven in de kaart op het dropdownmenu en kiest u een optie.
  • Klik onderaan de kaart op Bekijken in rapportage om een gedetailleerd rapport te bekijken voor een geselecteerd tabblad.

Ad Manager-rapporten gebruiken om inzicht te krijgen in uw videosignalen

Ad Manager-rapporten bieden u meer inzicht in de vraag van kopers naar uw videovoorraad door u gedetailleerde gegevens te laten zien over uw signaaldekking en prestaties op het gebied van programmatic inkomsten. U kunt specifieke segmenten van uw videovoorraad bekijken (zoals advertentieblokken, regelitems, platforms of apps) om inzicht te krijgen in deze dimensies:

• Status van gebruikers-ID: Deze dimensie geeft aan of er een geldig signaal voor de advertentie-ID voor de doelgroep (bijvoorbeeld IDFA) aanwezig was voor een programmatic advertentieverzoek. Mogelijke waarden zijn:
    • Actief: Was aanwezig en actief
    • Beperkt: Was aanwezig maar inactief vanwege beperkingen voor het gebruik van de ID
    • Ontbreekt: was niet aanwezig
  • Voorspelde zichtbaarheid: De geschatte zichtbaarheid van uw voorraad op basis van de historische en omgevingsgegevens van uw advertentieruimte, gegroepeerd op de volgende zichtbaarheidsdrempels:
    • ≥50%
    • 20% tot 49%
    • ≤19%
    • Onbekend
  • Bekend(e) domein of app: Bevat app-namen (voor mobiele app/CTV-voorraad) en domein (voor webvoorraad). Met deze signalen wordt voor u en uw kopers geverifieerd of uw voorraad afkomstig is van een bekende en merkveilige site of app.

Een momentopname van uw signaaldekking bekijken

U kunt een momentopname op netwerkniveau bekijken van de programmatic signaalscore van uw in-stream videovoorraad. Deze is gedefinieerd in de tabel:

Kaarttabblad Waarden
Videosignaalscore Hoog Normaal Laag
Status van gebruikers-ID Actief Actief Beperkt Ontbreekt Alles
dat niet in grote of middelgrote segmenten wordt vastgelegd
Voorspelde zichtbaarheid ≥50% ≥19% ≥19% ≥19%
Bekend(e) domein of app Bekend Onbekend Onbekend Bekend

Op de kaart met videosignalen kunt u 2 verschillende weergaven gebruiken om mogelijkheden te vinden waarmee u de essentiële signaaldekking voor videovoorraad met lage signaalscores kunt vergroten:

• Weergave 1: Voorraad op basis van statusscore
    Met het tabblad Videosignaalscore krijgen uitgevers inzicht in hoeveel van hun totale videovoorraad een hoge, gemiddelde en lage statusscore heeft, uitgesplitst op alle videoplatforms, web, tv en gameconsole, of app.

De statistieken bovenaan tonen vertoningen, het opvullingspercentage, eCPM en voor programmatic geschikte verzoeken voor de periode, met vergelijkingen met de vorige periode. De statistieken omvatten alle programmatic transactietypen (open veiling, privéveiling, voorkeursdeals, Programmatic Guaranteed) met biedingsverzoeken die naar alle productbronnen worden gestuurd (Authorized buyers, waaronder Google Ads en Display & Video 360, en Open bieders).

Als u een rapport wilt bekijken met de dimensies waaruit elke score bestaat (Status van gebruikers-ID, Voorspelde zichtbaarheid, Domein en App-namen), klikt u op het tabblad Videosignaalscore op Bekijken in rapportage.
  • Weergave 2: Voorraad op basis van belangrijke programmatic signalen
    Op de volgende 3 tabbladen (Status van gebruikers-ID, Voorspelde zichtbaarheid, en Bekend(e) domein of app) ziet u de trends van elk van deze belangrijke signalen in de loop van de tijd.

Klik op een tabblad op Bekijken in rapportage als u een rapport wilt bekijken.

Kaart VAST-fouten

Op de kaart VAST-fouten op het homepage-dashboard kunt u actiegerichte videofouten bekijken zonder dat u een rapport hoeft uit te voeren. U kunt makkelijk en snel regelitems en advertentiemateriaal opsporen waarvan de fouten invloed hebben op uw voorraad. Zo kunt u problemen oplossen op basis van specifieke VAST-fouten.

Zo bekijkt u de kaart met VAST-fouten:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Homepage en dan op Overzicht.
  3. Selecteer Alle voorraad of In-stream video en audio in het voorraadfilter bovenaan de pagina om de kaart VAST-fouten weer te geven. Bij andere selecties wordt de kaart verborgen.
  4. Nadat u de kaart VAST-fouten heeft gevonden, kunt u schakelen tussen 2 weergaven:

• De weergave Overzicht biedt een momentopname van het aantal VAST-fouten in vergelijking met de vorige periode.
    • In de weergave Regelitem worden specifieke regelitems getoond met het hoogste aantal fouten.
De standaardhomepage voor Overzicht waarop de kaart VAST-fouten staat, is een aanpasbare werkruimte. Hier kunt u de meest relevante informatie bekijken door te kiezen welke gegevenskaarten worden getoond en door periodes en voorraadfilters toe te passen.

De weergave Overzicht

In de overzichtsweergave staat een diagram met de frequentie en datums van videofouten voor de periode die u op het homepage-dashboard heeft gekozen. U ziet ook het toename-/afnamepercentage van deze fouten ten opzichte van de vorige periode. U kunt maximaal 5 soorten foutgegevens weergeven.

De overzichtsweergave in de gebruikersinterface van Ad Manager met de overzichtskaart VAST-fouten.Beschikbare gegevens om weer te geven

• Totaal aantal videofouten toont het totale aantal videofouten.
  • Totaal aantal fatale videofouten toont het aantal fouten dat er waarschijnlijk toe heeft geleid dat de videospeler het verzoek voor de mislukte advertentie heeft stopgezet en een andere advertentie heeft aangevraagd of de weergave van de videocontent heeft hervat.
  • Een VAST-foutcode (100 - 900) toont het aantal fouten dat specifiek is voor de geselecteerde code.

Klik op Bekijken in rapportage voor een overzicht van alle vertoningsgegevens en gedetailleerde foutaantallen voor de geselecteerde periode.

Aangezien de oorzaak en ernst van VAST 900-fouten voor VAST 2 verschillen, zijn er 2 afzonderlijke selecties voor deze foutcodes: de niet-fatale fout 900 (VAST 2) en 900, die alle andere VAST-versies omvat en een fatale fout is.

Alle andere foutcodegegevens zijn een totaal van alle VAST-versies. Klik op Bekijken in rapportage om de gegevens per VAST-versie te bekijken.

VAST 300-303-fouten kunnen het aantal advertentieverzoeken overschrijden als er geketende VAST-omleidingen aanwezig zijn.
Bekijk hoe u VAST-fouten oplost of lees meer informatie over de ernstniveaus van videofouten.

De weergave Regelitem

De weergave Regelitem laat een vergelijkbaar diagram zien, maar is gericht op specifieke regelitems. Naast het aantal fouten en het foutpercentage in de loop van de tijd wordt in deze weergave de totale impact op de opbrengst als gevolg van de fouten berekend. U ziet de 5 regelitems met de meeste fouten op basis van de geselecteerde statistiek.

De overzichtsweergave in de gebruikersinterface van Ad Manager met de kaart VAST-fouten.

Beschikbare gegevens om weer te geven

• Aantal videofouten toont het totale aantal videofouten voor het regelitem.
  • Percentage videofouten toont het percentage videofouten dat heeft plaatsgevonden tijdens de weergave van een regelitem.
  • Impact videofouten toont een schatting van de impact op uw opbrengst voor het regelitem. Dit wordt als volgt berekend:

[Totaal aantal fouten × (totale opbrengst / totaal aantal vertoningen)]

Zet Uitsluitend fatale fouten aan om alleen de fouten te bekijken die ervoor zorgen dat de videospeler het verzoek voor de mislukte advertentie stopt en een andere advertentie aanvraagt of de weergave van de videocontent hervat. Als deze functie uitstaat, vertegenwoordigen de getoonde regelitems alle VAST-fouten.

Regelitems met een groot aantal fatale fouten hebben een lage of geen gerealiseerde opbrengst en een lage berekende impactscore. Gebruik de statistieken Aantal videofouten of Percentage videofouten om trends in fatale fouten te onderzoeken.

Klik op Details tonen om alle statistieken voor de betreffende regelitems te bekijken. Daarna kunt u klikken om het regelitem te openen of op Bekijken in rapportage klikken om alle vertoningsgegevens en het aantal fouten voor de geselecteerde periode te bekijken.

• Rijen zonder naam en ID worden weergegeven als - en zijn niet gekoppeld aan een regelitem.
  • Voor rijen zonder naam en met een ID die niet nul is, wordt alleen de ID getoond.
  • Anders worden de naam en ID samengevoegd met |.
De kaart VAST-fouten biedt een momentopname van mogelijke problemen om de prestaties van uw videoadvertenties te verbeteren. De gegevens worden elke 24 uur vernieuwd. Voor de meest recente en gedetailleerde gegevens kunt u Ad Manager-rapporten blijven gebruiken of op de kaart op Bekijken in rapportage klikken.
Prestatieoverzicht

Inzichten en vergelijkingen bekijken

Gebruik de kaart Prestatieoverzicht om de prestaties van verschillende statistieken en dimensies te vergelijken. Zo krijgt u meer informatie over uw verkeer en wat de beste prestaties zijn.

Wijzig de statistieken en dimensies die op de gegevens op de kaart worden toegepast en voeg filters toe om het bereik van de gegevens te beperken. De kaart geeft maximaal 5 items weer die zijn gerelateerd aan de geselecteerde dimensie en statistiek.

• Gebruik de kiezer 'Uitsplitsen op basis van' om een dimensie op uw gegevens toe te passen. Waarden omvatten App, Land, Rendementspartner, Voorraadindeling, Voorraadtype, Browsercategorie en Geen.
  • Gebruik de statistiekkaarten om te wijzigen hoe uw gegevens worden getoond. De waarden zijn onder andere Vertoningen, Opbrengst en eCPM.
Voorbeeld
Als u de dimensie Land en de statistiek Vertoningen selecteert, worden op de kaart gegevens getoond voor de top 5 van landen waar uw voorraad vertoningen oplevert. Alle resterende landen worden gegroepeerd in de categorie Overig.

Meer informatie over de gegevens die op de kaart worden weergegeven:

• Plaats de muisaanwijzer op de lijnen in het diagram voor meer informatie over de gegevens op dat moment.
  • Klik op Details tonen om meer informatie te bekijken op basis van de geselecteerde uitsplitsing.
  • Klik op Bekijken in rapportage om een volledig rapport te openen voor verder onderzoek.

Uw best presterende mobiele apps bekijken

Kies de uitsplitsing App om te zien welke van uw mobiele apps de meeste opbrengst, vertoningen en eCPM opleveren. Klik op de naam van een app om een gedetailleerd dashboard te bekijken of klik op Details tonen en dan op Bekijken in rapportage om al uw apps verder te onderzoeken.

U kunt ook een app claimen voor targeting op de kaart door op de links 'App claimen voor targeting' te klikken en de apps toe te voegen aan uw lijst met mobiele apps in Ad Manager. Als u apps claimt in de Google Play Store en de Apple App Store, wordt app-targeting veel makkelijker dankzij het gebruik van regels.

Advertentieverzoeken van apps omvatten doorgaans de app-naam en de app-ID.
  • Onbekend verschijnt als de app-naam ontbreekt.
  • Niet van toepassing en Ongeldige app-ID's ontvangen verschijnen als het advertentieverzoek geen app-ID bevat. De waarden in deze rij vertegenwoordigen het totale aantal vertoningen, de opbrengst en de eCPM voor alle apps zonder app-ID. Niet-app-verkeer kan ook worden getoond.
De kaart Vraagvergelijking

Vraagkanalen vergelijken

Gebruik de kaart 'Vraagvergelijking' om te vergelijken hoe verschillende vraagkanalen presteren gedurende de geselecteerde periode. Pas de grafiek aan door verschillende vraagkanalen en dimensies te selecteren in de dropdownmenu's.

• Klik op Details weergeven om een tabel met totalen voor elk vraagkanaal te bekijken voor alle statistieken. De tabel toont alleen gegevens voor de vraagkanalen die tijdens de geselecteerde periode vertoningen hebben geregistreerd. Klik op de naam van een vraagkanaal in de tabel om een rapport te openen dat is gefilterd op dat kanaal en verder wordt uitgesplitst per adverteerder of advertentieblok.
  • Klik op Bekijken in rapportage om een volledig rapport te openen voor verder onderzoek.

Verzamelde gegevens voor alle vraagkanalen bekijken

Als u een lijn wilt toevoegen aan het diagram dat het totaal voor alle vraagkanalen vertegenwoordigt, klikt u op de naam van een van de vraagkanalen in de tabel en selecteert u Alle vraagkanalen. Hiermee worden de verzamelde gegevens in de grafiek en de tabel weergegeven.

Het rapport Rendement is verouderd

Het rapport Rendement is beëindigd en is niet meer beschikbaar. U vindt vergelijkbare functionaliteit op de kaart Vraagvergelijking op uw homepage-dashboard Overzicht, samen met meer inzichten en analyses.

U kunt de verschillende homepage-dashboards samen gebruiken voor een volledig beeld van de prestaties van uw netwerk. Als u nog dieper in de gegevens wilt duiken, kunt u de kaarten openen als rapport door op Bekijken in rapportage te klikken.

Meer informatie over hoe u de resultaten van rendementsrapporten reproduceert in de kaart Vraagvergelijking

De kaart Beste geclassificeerde adverteerders en de kaart Beste gedetecteerde rendementspartners

Uw beste geclassificeerde adverteerders en rendementspartners bekijken

Bekijk welke geclassificeerde adverteerders en gedetecteerde rendementspartners u de meeste opbrengst, vertoningen, eCPM en zichtbaarheid opleveren. Klik op de naam van een geclassificeerde adverteerder om een gedetailleerd dashboard te bekijken, of klik op Bekijken in rapportage om alle geclassificeerde adverteerders of rendementspartners verder te onderzoeken.

De resultaten van de kaart Beste gedetecteerde rendementspartners zijn een combinatie van de dimensie Rendementspartner (voor Open bieden en andere rendementsgroepkanalen) en de dimensie Rendementspartner (geclassificeerd) (voor regelitems).

Rendementspartners die momenteel vanuit regelitems worden gedetecteerd

Ad Manager detecteert rendementspartners vanuit regelitems met behulp van meerdere signalen, waaronder namen van regelitems en biedingsverkeerssignalen. Deze detectie is een schatting en alleen bepaalde exchanges kunnen vanuit regelitems worden gedetecteerd, waaronder de volgende.

• Amazon Advertising
  • AppNexus DisplayWords
  • Criteo
  • Facebook
  • Index Exchange
  • Magnite
  • Media.net
  • OpenX
  • PubMatic
  • Sonobi
  • Sovrn

De kaart Afwijkingen

Ga naar De kaart Afwijkingen verkennen voor meer informatie.

Identity-inzichten

Ga naar De kaart Identity-inzichten verkennen voor meer informatie.
De kaart Branchebenchmarks

Over de kaart

U kunt de kaart Branchebenchmarks gebruiken om de prestaties van uw netwerk te vergelijken met de prestaties van vergelijkbare voorraad bij andere uitgevers. Op de kaart kunnen alleen gegevens worden getoond als de netwerkbeheerder Benchmarks aanzet. Benchmarks staat standaard aan.

Gebruik de kaart om inzichten te bekijken op:

• Vertoningspercentage: toont uw percentage vertoningen als percentage voor het geselecteerde voorraadtype
  • Dimensies en filters: splits gegevens uit per continent, vraagkanaal, apparaatcategorie en voorraadtype, en pas filters toe voor gedetailleerdere inzichten
  • 2 benchmarkdiagrammen: deze bieden visualisaties van benchmarkgegevens voor Ad Exchange-opbrengst, eCPM van Ad Exchange, CTR, vertoningen en zichtbaarheid

De kaart gebruiken

Stap 1
Voor toegang tot de kaart Branchebenchmarks moet een beheerder Benchmarkinzichten aanzetten:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan op Algemene instellingen.
  3. Scroll onder Netwerkinstellingen omlaag naar Rapportinstellingen en zet Benchmarkinzichten Aanzetten aan.

Meer informatie over Benchmarks

Stap 2
Als Benchmarkinzichten aanstaat, kunt u de kaart gebruiken op het homepage-dashboard Overzicht.
Overzichtsdashboard op homepage met de kaart Branchetrends.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Voeg op het homepage-dashboard Overzicht de kaart Branchebenchmarks toe.(Help me add a data card)
  3. Als u benchmarks wilt bekijken, klikt u op het dropdownmenu Expand en selecteert u een dimensie:
    • Continent
    • Aanvraagkanaal
    • Apparaatcategorie
    • Voorraadtype
  4. Als u een dimensiefilter wilt toepassen, klikt u op Filter toevoegen . Maak uw selecties en klik op Toepassen.
  5. Klik voor meer informatie in een tabelrij op Uitvouwen Uitvouwen.
    • Vergelijk uw netwerk (de blauwe lijn) met de branchebenchmark (de rode lijn).
  6. Zo bekijkt u andere benchmarkgegevens:
    • Klik naast de statistiekkiezer met Opbrengst van Ad Exchange als standaard op het dropdownmenu Expand en maak een selectie.
    • Klik naast de statistiekkiezer met eCPM van Ad Exchange op het dropdownmenu Expand en maak een selectie.