Uw eerste advertenties opzetten en weergeven

Aanmelden voor Ad Manager

Ad Manager ondersteunt meerdere advertentienetwerken, waaronder AdSense, Ad Exchange en andere netwerken van derden. Ad Manager biedt een geschikte oplossing voor uitgevers die aanzienlijke directe verkoop genereren, in het bezit zijn van grote verkoop- of Ad Ops-teams en gedetailleerde beheeropties vereisen voor voorraad en weergave.

Als u meer automatisering en eenvoudig te implementeren advertentieoplossingen wilt, is AdSense wellicht beter geschikt voor u. AdSense- en Ad Manager-uitgevers hebben toegang tot dezelfde premium adverteerders en gecertificeerde kopers. U kunt advertenties van hoge kwaliteit van zowel AdSense als Ad Manager weergeven.

Meer informatie

Een Google AdSense-account maken

U heeft een geldig Google AdSense-account nodig om u aan te melden voor Ad Manager. Als u nog geen Google AdSense-account heeft, kunt u een nieuw AdSense-account maken.

Uw Google AdSense-account is alleen vereist om uw Ad Manager-account in te stellen. U bent niet verplicht Google AdSense actief te gebruiken.

Aanmelden voor Ad Manager

Uw Ad Manager-account is permanent gekoppeld aan uw Google AdSense-account. Als u meer dan één Google AdSense-account heeft, moet u zich aanmelden voor Ad Manager met het juiste account.

1. Ga naar admanager.google.com om u aan te melden voor een account.
  2. Klik op Account maken en kies vervolgens Voor mezelf of Voor het beheren van mijn bedrijf.
  3. Volg de aanwijzingen om de aanmelding te voltooien.

Nadat u uw account heeft gemaakt, gaat u naar admanager.google.com om in te loggen. Als u problemen ondervindt bij aanmelding, kunt u ook toegangsproblemen oplossen.

Instellingen voor tijdzone en valuta

Controleer voordat u iets in uw nieuwe Ad Manager-account doet of de netwerkinstellingen correct zijn. Zodra u uw eerste order heeft gemaakt, zijn de tijdzone en valuta van het netwerk definitief ingesteld en kunnen deze niet worden gewijzigd.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen en dan Netwerkinstellingen.
  3. Controleer de instellingen voor tijdzone en valuta.

Deze instellingen zijn geconfigureerd toen het Ad Manager-netwerk werd gemaakt. Ze kunnen worden gewijzigd totdat u uw eerste order maakt.

4. Als u wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op Opslaan.

Volgende stappen

Uw netwerk is actief. Hier vindt u meer artikelen om u op weg te helpen.

U kunt in dit Helpcentrum naar meer informatie zoeken. U kunt ook de beschikbare supportopties bekijken.