Het netwerkconfiguratieproces

Fasen voor de instelling van een nieuw Ad Manager-netwerk, van de planning tot de activering

Er zijn 4 hoofdfasen om uw Google Ad Manager-netwerk te activeren.

Werk samen met een betrouwbare expert
Raadpleeg de lijst met Google Certified Publishing Partners voor persoonlijke ondersteuning bij de implementatie.

Leren en plannen

Vereisten verzamelen

Bedrijfsvereisten: bepaal welke functies en toepassingen uw bedrijf nodig heeft van Ad Manager.

1. Zorg dat u een overzicht krijgt van de behoeften van uw bedrijf op het gebied van targeting, trafficking, verkoop, prognoses en rapportage.
  2. Stel een lijst samen van zowel veel verkochte als minder vaak verkochte advertentieproducten. Deze lijst wordt gebruikt om uw netwerkontwerp te valideren, functievereisten te ontwikkelen en een testplan te maken.

Technische vereisten: beoordeel welke teams tags en andere integraties moeten ontwikkelen.

1. Lees meer informatie over Google-uitgeverstags en stel vast welke GPT-modus moet worden gebruikt.
  2. Bekijk SDK-integraties en aanvullende tagoverwegingen voor mobiel en video. U kunt de SDK voor mobiele advertenties van Google (uitsluitend op Android en iOS) gebruiken om direct verkochte advertenties in apps weer te geven. Voor sommige video-indelingen is de Google IMA-SDK vereist.

3. Controleer de Google Ad Manager API-integraties voor uw orderbeheersysteem, factureringsintegratie, facturering of aangepaste API's die u gebruikt, op basis van eventuele vereisten die Ad Manager niet kan verwerken via de gebruikersinterface.

4. Kom meer te weten over advertentiemateriaaltemplates om te zien of de door het systeem gedefinieerde templates aansluiten op uw behoeften, of dat u aangepaste templates moet maken die uw specifieke codeaanpassingen hanteren.

Een Ad Manager-netwerkontwerp kiezen

• Maak een basisplan voor hoe Ad Manager-voorraadeenheden, zoals advertentieblokken en sleutelwaarden, overeenkomen met de voorraad van uw website of mobiele app. Het doel is ervoor te zorgen dat aan elk verkoopscenario, elk targetingprofiel en elke rapportagevereiste kan worden voldaan via de voorgestelde structuur.
  • Valideer uw netwerkontwerp door dit te testen aan de hand van de targeting-, rapportage- en andere zakelijke vereisten die u heeft verzameld.

Een test- en activeringsplan maken

Ontwikkelen en testen

Wilt u zich aanmelden voor Ad Manager? Meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden voor Google Ad Manager en hoe u kunt bepalen of dit de juiste oplossing voor u is.

De basis instellen

Voorraad instellen in Ad Manager

Verzoeken naar Ad Manager instellen op uw webpagina's of in uw mobiele app

Configureer uw contentmanagementsysteem en uw content om advertenties aan te vragen via Ad Manager.

Ontwikkel en test indien nodig API-hulpprogramma's of met API's geïntegreerde software van derden.

Uw netwerk testen

Maak een order en regelitem voor gebruik in tests.

• Tests voor tags en weergave
    Test Google-uitgeverstags op uw sites met elke indeling en paginatemplate. Gebruik tools voor probleemoplossing om weergaveproblemen op te lossen en een beter inzicht te krijgen in patronen in de advertentieweergave.
  • Tests voor systeem- en gebruikersacceptatie
    Test uw volledige workflow met campagnes en gebruik uw testomgeving als dat het meest logisch is. Zorg dat advertentiemateriaal, inclusief aangepaste templates, correct wordt weergegeven, dat uw verkoopcyclus naar behoren verloopt en dat rapporten de door uw verwachte gegevens bieden.
  • Tests voor rapportage
    Stel de standaard Ad Manager-rapporten in die u het vaakst nodig heeft.

Uw team en advertentiecampagnes voorbereiden

• Moedig anderen die Ad Manager gebruiken aan om het trainingsmateriaal in dit Helpcentrum te voltooien.
  • Maak nieuwe orders en regelitems voor komende advertentiecampagnes of de campagnes die u momenteel uitvoert.
Identificeer campagnes die uw geplande lanceringsdatum van Ad Manager overbruggen
Pas de weergavedoelen in uw huidige systeem voor advertentieweergave waar nodig aan. Voor campagnes die starten vóór maar eindigen na uw lanceringsdatum, moet u ervoor zorgen dat het vervangende Ad Manager-regelitem zodanig wordt aangepast dat het alleen de datums na de lancering reflecteert.

Uw nieuwe Ad Manager-netwerk lanceren

1. Schakel live content in om uw nieuwe Ad Manager-advertentieverzoeken te gebruiken.
  2. Voer tests uit om te controleren of alles naar behoren werkt.