Administrer appinformasjon fra enhetene dine

Du kan velge å lagre informasjon om appene som er installert på enheter der du er logget på, for eksempel navnet og versjonen til en app, i Google-kontoen din. Disse dataene brukes til å gjøre det enklere å bruke installerte apper med Google-assistenten eller Google Søk. De hjelper for eksempel Google-assistenten med å få en bedre forståelse av hvilken app som skal brukes til å gjøre noe.

1. Gå til Dataene dine i Søk.
  2. Under «Google-kontroller» trykker du på Appinformasjon fra enhetene dine.
  3. Slå på Appinformasjon fra enhetene dine.

Merk: Denne innstillingen påvirker ikke lagring av informasjon om installerte apper i andre Google-tjenester, for eksempel Google Play eller Android Backup.

Slett appinformasjon fra enhetene dine

Appinformasjon fra enhetene dine blir slettet fra Google-kontoen din når du slår av innstillingen. Appene blir ikke slettet fra enhetene dine.

Hvordan appinformasjon fra enhetene dine kan hjelpe deg

Disse dataene hjelper Google med å bestemme hvilken app som skal brukes til å utføre en oppgave. For eksempel: Når du sier noe sånt som «Hey Google, spill musikk» til Google-assistenten eller en smartenhet, hjelper disse dataene Google-assistenten med å velge og åpne en musikkapp.

Hvorfor appinformasjon fra enhetene dine er slått på

Data som lagres av innstillingen Appinformasjon fra enhetene dine, ble tidligere lagret av Enhetsinformasjon-innstillingen. For å gi deg en konsistent opplevelse er innstillingen Appinformasjon fra enhetene dine på hvis Enhetsinformasjon-innstillingen var på. Du kan når som helst slå av Appinformasjon fra enhetene dine.

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.