Så här återställer du Google-kontot eller Gmail

Om du har glömt ditt användarnamn eller lösenord, eller har problem med att få verifieringskoder, följer du anvisningarna för att återställa kontot. På så sätt kan du använda tjänster som Gmail, Foton och Google Play.

Tips! Anvisningarna kanske inte fungerar om du använder kontot via jobbet, skolan eller någon annan grupp. Kontakta administratören om du behöver hjälp.

Du har glömt lösenordet

1. Följ stegen för att återställa Google-kontot eller Gmail.
  2. Återställ lösenordet när du blir ombedd. Välj ett starkt lösenord som du inte redan har använt för kontot. Läs mer om hur du skapar ett starkt lösenord.

Du har glömt e-postadressen du använder för att logga in

1. Ta reda på ditt användarnamn genom att följa anvisningarna. Du behöver känna till följande:
    • Telefonnumret eller e-postadressen som används för återställning av kontot
    • Det fullständiga namnet på kontot.
  2. Bekräfta att det är ditt konto genom att följa anvisningarna.
  3. En lista med användarnamn som matchar ditt konto visas.

Någon annan använder kontot

Om du misstänker att någon annan använder Google-kontot utan ditt tillstånd följer du anvisningarna för att återställa ett hackat eller kapat Google- eller Gmail-konto.

Du kan inte logga in av någon annan anledning

Om du har ett annat problem kan du få hjälp att logga in.

Återställa ett raderat Google-konto

Om du nyligen raderade kontot kan du återställa ditt konto genom att följa anvisningarna.

Du kan ändå inte logga in

Skapa ett nytt konto

Om du inte kan logga in testar du dessa tips för kontoåterställning.

Du kan skapa ett nytt Google-konto om du ändå inte kan återställa kontot.

Undvika återställningstjänster för konton och lösenord

Av säkerhetsskäl kan du inte ringa Google för att få hjälp med att logga in på kontot. Vi samarbetar inte med några tjänster som påstår att de tillhandahåller support för konton och lösenord. Dela aldrig ditt lösenord eller dina verifieringskoder.