Skapa ett Google-konto

Med ett Google-konto får du tillgång till flera av Googles produkter. Du kan till exempel göra följande med ett Google-konto:

• Skicka och ta emot e-post med Gmail.
  • Hitta nya favoritvideor på YouTube.
  • Ladda ned appar från Google Play

Steg 1: Skapa ett Google-konto

Du måste ange en del personliga uppgifter när du skapar ett Google-konto. Om du anger korrekta uppgifter blir det lättare för oss att skydda kontot och göra våra tjänster med användbara.

Kontrollera om du redan har ett Google-konto

Om du har loggat in på någon av Googles produkter tidigare (Gmail, Maps eller YouTube, till exempel) har du redan ett Google-konto. Du kan logga in på alla andra Google-produkter med samma användarnamn och lösenord som du skapade för den produkten.

Om du inte kommer ihåg om du har loggat in någon gång och vill kontrollera om du har ett konto anger du din e-postadress. Ett meddelande visas om inget Google-konto har kopplats till e-postadressen.

Om du har glömt ditt användarnamn eller lösenord följer du anvisningarna för att återställa kontot.

Kontrollera vart aviseringsmeddelanden skickas

Om du har registrerat dig för Gmail med ditt Google-konto skickar vi alla aviseringar som gäller kontot till din Gmail-adress.

Redigera kontaktadressen om du vill ändra vart aviseringarna skickas.

Steg 2: Skydda kontot med hjälp av återställningsuppgifter

Om återställningsuppgifterna är aktuella blir det lättare för dig att få tillbaka kontot om du skulle glömma lösenordet eller om någon använder kontot utan din tillåtelse.

Läs mer om hur du undviker att bli utelåst från konto.