Endre hvem som lagres og foreslås som kontakter

Du ser foreslåtte kontakter i enkelte Google-tjenester, for eksempel når du begynner å skrive et navn i en ny e-post i Gmail. Du kan kontrollere hvem som blir lagret og foreslått som kontakt.

Hvem vises som forslag

• Personer du har lagt til i kontaktene dine.
  • Personer du har kommunisert med i Google-tjenester, lagres automatisk i «Andre kontakter». Du kan når som helst stoppe automatisk lagring av kontakter.

Kontrollér hvem som lagres som kontakter

Legg til kontakter selv
  1. Logg på Google-kontakter. Du ser en liste over kontakter du har lagt til.
  2. Velg Legg til Legg til nederst til høyre.
  3. Skriv inn personens kontaktinformasjon.
  4. Velg Lagre.
Lagre kontaktinformasjon når du kommuniserer med andre

Når du kommuniserer med folk på Google-produkter, kan du lagre kontaktinformasjonen deres automatisk, blant annet navn, e-postadresser og telefonnumre. Når denne innstillingen er slått på, beholder du kontaktinformasjonen til

• folk du har delt noe med, for eksempel et dokument i Disk
  • folk som deler innhold med deg, for eksempel delte album i Google Foto
  • folk som er inkludert i samme aktiviteter eller grupper som deg

Start eller stopp automatisk lagring

1. Gå til Kontaktinformasjon lagres ved kommunikasjon-delen av Google-kontoen din.
  2. Slå Lagre kontaktinformasjon når du kommuniserer med andre på eller av.
  3. Hvis du bruker Gmail, velger du om Gmail skal lagre kontaktinformasjon for personer du sender e-post til:
    1. Gå til Gmail-innstillingene på en datamaskin.
    2. Velg et alternativ under «Opprett kontakter for autofullføring».
    3. Klikk på Lagre endringer nederst på siden.

Endre eller fjern kontakter

For å stoppe at folk vises som forslag, følg fremgangsmåten nedenfor for å fjerne dem.

Kontakter du har lagt til
  1. Logg på Google-kontakter.
  2. Klikk eller trykk på en kontakt.
  3. Her kan du
    • endre informasjon: Velg Endre Endre øverst til høyre. Gjør nødvendige endringer. Velg Lagre nederst.
    • fjerne en kontakt: Velg Mer Mer og deretter Slett øverst til høyre.
Kontakter som er lagret automatisk
  1. Logg på Google-kontakter.
  2. Velg Andre kontakter til venstre.
  3. Klikk eller trykk på en kontakt.
  4. Her kan du
    • endre informasjon: Velg Legg til i kontakter Legg til folk øverst til høyre. Gjør nødvendige endringer. Velg Lagre nederst.
    • fjerne en kontakt: Velg Mer Mer og deretter Slett øverst til høyre. For å hindre at kontakten legges til igjen, følg fremgangsmåten for å stoppe automatisk lagring.