Endre hvem som administrerer merkevarekontoen din

Hvis du er en eier av en merkevarekonto, kan du

• legge til folk for å få hjelp med å administrere den og Google-tjenestene den brukes med
  • velge hvor mye kontroll hver person har over kontoen
  • endre hvem som er hovedeieren av kontoen

Finn ut mer om merkevarekontoer.

Se eller legg til personer

Slik inviterer du nye folk eller ser hvem som administrerer merkevarekontoen din:

1. Gå til Merkevarekontoer-delen i Google-kontoen din.
  2. Velg kontoen du vil administrere, under «Dine merkevarekontoer».
  3. Velg Administrer tillatelser. Du ser en liste over folk som kan administrere kontoen.
  4. For å invitere nye personer, velg Inviter nye brukere Ask people to manage.
  5. Skriv inn e-postadressene deres.
  6. Velg rollene de skal ha, under navnene deres:
    • Eiere kan utføre flest handlinger, og de kontrollerer hvem som administrerer kontoen. Kontoer må ha én hovedeier.
    • Administratorer kan bruke Google-tjenester som støtter merkevarekontoer, for eksempel ved å dele bilder på Google Foto eller legge ut videoer på YouTube.
    • Kommunikasjonsadministratorer kan gjøre alt administratorer kan gjøre, bortsett fra å bruke YouTube.
  7. Trykk på Inviter etterfulgt av Ferdig.

De du inviterer, mottar en e-post der de kan godta invitasjonen.

Endre roller eller fjern personer

Viktig: Du må være eier av en konto i sju dager før du kan fjerne administratorer eller eiere. Du får en feilmelding hvis du har vært eier i mindre enn sju dager.

1. Gå til Merkevarekontoer-delen i Google-kontoen din.
  2. Velg kontoen du vil administrere, under «Dine merkevarekontoer».
  3. Velg Administrer tillatelser. Du ser en liste over folk som kan administrere kontoen.
  4. Herfra kan du
    • endre rollene til folk: Velg den nåværende rollen ved siden av vedkommendes navn, og velg deretter en ny rolle.
    • fjerne folk: Velg Fjern Fjern ved siden av vedkommendes navn. Bekreft valget ditt hvis du blir bedt om det.
  5. Trykk på Ferdig.

Du kan fjerne deg selv som eier eller administrator. Hvis du er hovedeieren og vil forlate kontoen, må du først endre en annen persons rolle til «Hovedeier».

Endre hovedeieren av merkevarekontoen din

Alle administratorer eller eiere av merkevarekontoen kan gjøres til hovedeier, forutsatt at

• personen som foretar endringen, har vært eier i minst sju dager
  • personen som blir den nye hovedeieren, har vært administrator eller eier i minst sju dager

Hvis en av disse betingelsene ikke er oppfylt, får du en feilmelding.

1. På en datamaskin åpner du Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  2. Velg kontoen du vil administrere, under «Dine merkevarekontoer».
  3. Klikk på Administrer tillatelser.
  4. Finn den oppførte personen du vil overføre hovedeierskapet til.
  5. Ved siden av navnet til vedkommende klikker du på nedoverpilen Nedoverpil etterfulgt av Hovedeier etterfulgt av Overfør.
true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.