Administrer merkevarekontoen din

Du kan konfigurere og administrere en konto spesifikt for merkevaren din. Du kan bruke visse tjenester med den, for eksempel YouTube, for å etablere en tilstedeværelse på nettet.

Tips: Hvis du har en Google-konto via grunnskole eller videregående skole, kan du ikke bruke den til å opprette en merkevarekonto.

Sånn fungerer merkevarekontoer

Hva skiller merkevarekontoer fra vanlige Google-kontoer?

Du og andre kan administrere en merkevarekonto sammen via deres egne Google-kontoer. Du trenger ikke noe eget brukernavn eller passord. Kontoen din kan ha flere eiere og administratorer.

• Eiere kan utføre flest handlinger og kontrollerer hvem som administrerer kontoen. En konto må ha én hovedeier.
  • Administratorer kan bruke Google-tjenester som støtter merkevarekontoer, for eksempel dele bilder på Google Foto eller legge ut videoer på YouTube.
  • Kommunikasjonsadministratorer kan gjøre alt administratorer kan gjøre, bortsett fra å bruke YouTube.
Google-tjenester som støtter merkevarekontoer

Du kan bruke visse tjenester med kontoen din, for eksempel Google Foto eller YouTube. Med merkevarekontoen kan du kommunisere, komme i kontakt og dele informasjon med kunder og tilhengere.

For å administrere hvem som kan se og samhandle med innholdet ditt, kan du justere innstillingene for hver tjeneste.

Opprett en merkevarekonto

Du kan opprette en konto for bedriften eller merkevaren din i visse Google-tjenester. Du kan for eksempel opprette en merkevarekonto når du oppretter en YouTube-kanal.

Finn merkevarekontoene dine

Du kan finne alle merkevarekontoene dine og bytte mellom dem.

Finn kontoene dine

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Velg en konto under «Dine merkevarekontoer».

Bytt mellom kontoer

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen.
  2. Gå til Google-tjenesten du vil bruke.
  3. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Alle merkevarekontoene dine.
  4. Velg kontoen du vil bruke. Hvis kontoen din ikke vises, kan det hende tjenesten ikke støtter merkevarekontoer.

Gjør endringer i kontoene dine

Endre grunnleggende informasjon

Du kan legge til, endre eller fjerne grunnleggende informasjon om bedriften eller merkevaren din. Endringer du gjør, gjelder for alle Google-tjenester.

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Velg kontoen du vil endre.
  4. Trykk på Endre kontoinformasjonen.
  5. Trykk på Endre Endre i delen du vil endre.
    • Valgfritt: Det kan hende du ser Legg til info Legg til informasjon nederst til høyre. Du kan trykke på det for å legge til mer informasjon i kontoen din.
  6. Legg til, endre eller fjern informasjon.

Finn ut hvordan du kontrollerer hvilken informasjon som deles.

Endre hvem som administrerer kontoer

Hvis du eier en merkevarekonto, kan du legge til folk for å få hjelp med å administrere den. Du kan velge hvor mye kontroll hver person har over kontoen.

Finn ut hvordan du legger til nye administratorer i en konto.

Velg når du mottar e-poster
  1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Trykk på E-postinnstillinger.
  4. Endre når du blir varslet om kontoene dine. Endringene lagres automatisk.

Slett eller gjenopprett en merkevarekonto

Du kan bare slette merkevarekontoer du eier. Hvis du sletter kontoen, fjernes alt tilhørende innhold fra alle Google-tjenester.

Viktig: Du må være eier av en konto i sju dager før du kan slette eller gjenopprette kontoer. Du får en feilmelding hvis du har vært eier i mindre enn sju dager.

Slett en konto

Viktig: Hvis merkevarekontoen din er knyttet til en Google Min bedrift-konto, kan du ikke slette den. Hvis Google Min bedrift-oppføringen slettes, blir imidlertid alle tilknyttede merkevarekontoer slettet.

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Velg kontoen du vil slette.
  4. Trykk på Slett kontoen.
  5. Skriv inn passordet.
  6. Les informasjonen nøye, og godta vilkårene.
  7. Trykk på Slett kontoen.
Gjenopprett en konto

Hvis du nylig har slettet kontoen din, kan du kanskje gjenopprette den.

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Trykk på Slettede kontoer.
  4. Trykk på Gjenopprett denne merkevarekontoen Gjenopprett denne merkevarekontoen ved siden av kontoen du vil gjenopprette. Den gjenopprettede kontoen vises i listen over merkevarekontoer.