Administrer merkevarekontoen din

Tidligere kunne merkevarekontoer brukes sammen med en rekke forskjellige Google-tjenester. Fra og med 4. august 2021 kan merkevarekontoer bare knyttes til YouTube-kanaler, og de blir merket med «(begrenset til YouTube)». Denne oppdateringen berører ikke eksisterende merkevarekontoer, bare kontoer som opprettes etter 4. august 2021.

Du kan konfigurere og administrere en konto spesifikt for merkevaren din. Du kan bruke YouTube med merkevarekontoen din for å skape en tilstedeværelse på nettet.

Tips: Hvis du har en Google-konto som administreres av en skole (grunnskole eller videregående), kan du ikke bruke den til å opprette en merkevarekonto.

Slik fungerer merkevarekontoer

Hva skiller merkevarekontoer fra vanlige Google-kontoer?

En merkevarekonto kan knyttes til en YouTube-kanal, men ikke andre Google-tjenester. Du og andre kan administrere en merkevarekonto sammen via deres egne Google-kontoer. Du trenger ikke noe eget brukernavn eller passord. En konto kan ha flere eiere og administratorer, eller den kan administreres av en enkeltperson.

• Eiere kan utføre flest handlinger, og de kontrollerer hvem som administrerer kontoen. En konto må ha én hovedeier.
  • Gruppeadministratorer kan gjøre alt administratorer kan gjøre, bortsett fra å bruke YouTube.

Opprett en merkevarekonto

Du kan opprette en konto for bedriften eller merkevaren din når du oppretter en YouTube-kanal.

Finn merkevarekontoene dine

Du kan finne alle merkevarekontoene dine og bytte mellom dem.

Finn kontoene dine

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Velg en konto under «Dine merkevarekontoer».

Finn ut mer om hvordan du bytter mellom kontoer.

Gjør endringer i kontoen din

Endre grunnleggende informasjon

Du kan legge til, endre eller fjerne grunnleggende informasjon om bedriften eller merkevaren din.

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Velg kontoen du vil endre.
  4. Trykk på Endre kontoinformasjonen.
  5. Trykk på Endre Endre i delen du vil endre.
    • Valgfritt: Det kan hende du ser Legg til info Legg til informasjon nederst til høyre. Du kan trykke på det for å legge til mer informasjon i kontoen din.
  6. Legg til, endre eller fjern informasjon.

Finn ut hvordan du kontrollerer hvilken informasjon som deles.

Endre hvem som administrerer kontoer

Hvis du eier en merkevarekonto, kan du legge til folk for å få hjelp med å administrere den. Du kan velge hvor mye kontroll hver person har over kontoen.

Finn ut hvordan du legger til nye administratorer i en konto.

Velg når du mottar e-poster
  1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Trykk på E-postinnstillinger.
  4. Endre når du blir varslet om kontoene dine. Endringene lagres automatisk.

Slett eller gjenopprett en merkevarekonto

Du kan bare slette merkevarekontoer du eier. Hvis du sletter kontoen, fjernes alt tilhørende innhold fra alle Google-tjenester.

Viktig: Du må være eier av en konto i sju dager før du kan slette eller gjenopprette kontoer. Du får en feilmelding hvis du har vært eier i mindre enn sju dager.

Slett en konto
  1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Velg kontoen du vil slette.
  4. Trykk på Slett kontoen.
  5. Skriv inn passordet.
  6. Les informasjonen nøye, og godta vilkårene.
  7. Trykk på Slett kontoen.
Gjenopprett en konto

Hvis du nylig har slettet kontoen din, kan du kanskje gjenopprette den.

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Trykk på Slettede kontoer.
  4. Trykk på Gjenopprett denne merkevarekontoen Gjenopprett denne merkevarekontoen ved siden av kontoen du vil gjenopprette. Den gjenopprettede kontoen vises i listen over merkevarekontoer.
true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.