Administrer merkevarekontoen din

Du kan konfigurere og administrere en konto spesifikt for merkevaren din. Du kan bruke noen tjenester med den, for eksempel Google+ og YouTube, for å lage en profil på nettet.

Viktig: Hvis du sletter en Google Min bedrift-oppføring, sletter du også kontoen som er knyttet til den.

Sånn fungerer merkevarekontoer

Hvordan er merkevarekontoer annerledes enn vanlige kontoer?

Du kan administrere merkevarekontoer sammen med andre via deres egne Google-kontoer. Du trenger ikke noe eget brukernavn eller passord. Kontoen din kan ha flere eiere og administratorer.

Google-tjenester som støtter merkevarekontoer

Du kan bruke bestemte tjenester med kontoen din, for eksempel Google+, Google Foto og YouTube. Med merkevarekontoen kan du kommunisere, komme i kontakt og dele informasjon med kunder og tilhengere.

For å administrere hvem som kan se og samhandle med innholdet ditt, kan du justere innstillingene for hver tjeneste.

Opprett merkevarekontoer

Du kan opprette en konto for bedriften eller merkevaren din i en av disse tjenestene:

Se merkevarekontoene dine

Du kan se alle merkevarekontoene dine og bytte mellom dem.

Se kontoene dine

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Velg en konto under «Merkevarekontoene dine».

Bytt mellom kontoer

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gå til Google-tjenesten du vil bruke, for eksempel Google+.
  3. Klikk på kontobildet ditt og så Alle merkevarekontoene dine øverst til høyre.
  4. Velg kontoen du vil bruke.
    • Hvis kontoen din ikke vises, kan det hende tjenesten ikke støtter merkevarekontoer.

Gjør endringer i kontoen din

Endre grunnleggende informasjon

Du kan legge til, endre eller fjerne grunnleggende informasjon om bedriften eller merkevaren din. Endringer du gjør, gjelder for alle Google-tjenester.

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Velg kontoen du vil endre.
  4. Klikk på Endre kontoinformasjon.
  5. Klikk på Endre Endre i delen du vil endre.
    • Valgfritt: Det kan hende du ser Legg til informasjon Legg til informansjon nederst til høyre. Du kan trykke på den for å legge til mer informasjon i kontoen din.
  6. Legg til, endre eller fjern informasjon.

Finn ut hvordan du kontrollerer hvilken informasjon som deles.

Endre hvem som administrerer kontoer

Hvis du eier en merkevarekonto, kan du legge til folk for å få hjelp med å administrere den. Du kan velge hvor mye kontroll hver person har over kontoen.

Finn ut hvordan du legger til nye administratorer i en konto.

Velg når du mottar e-poster
  1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Klikk på E-postinnstillinger.
  4. Endre når du blir varslet om merkevarekontoene dine. Endringene lagres automatisk.

Slett eller gjenopprett kontoer

Du kan bare slette merkevarekontoer du eier. Hvis du sletter kontoen, fjernes alt tilhørende innhold fra alle Google-tjenester.

Merk: Hvis siden din er knyttet til en Google Min bedrift-konto, kan du ikke slette den.

Slett kontoer
  1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Velg kontoen du vil slette.
  4. Klikk på Slett kontoen.
  5. Skriv inn passordet.
  6. Les informasjonen nøye, og godta vilkårene.
  7. Klikk på Slett kontoen.
Gjenopprett kontoer

Hvis du nylig har slettet kontoen din, kan du kanskje gjenopprette den.

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Klikk på Slettede kontoer.
  4. Klikk på Gjenopprett denne merkevarekontoen Gjenopprett denne merkevarekontoen ved siden av kontoen du vil gjenopprette. Den gjenopprettede kontoen vises i listen over merkevarekontoer.