Administrer kontaktinformasjon fra enhetene dine

Du kan velge å lagre informasjon om kontaktene dine fra enheter der du er logget på, inkludert hvorvidt du kontakter dem ofte. Informasjonen lagres i Google-kontoen din. Disse dataene brukes til å gjøre det enklere å kommunisere med disse kontaktene på alle Google-tjenester, uavhengig av hvilken enhet du bruker.

1. Gå til Folk og deling-delen i Google-kontoen din.
  2. Under «Kontakter» velger du Kontaktinformasjon fra enhetene dine.
  3. Slå Lagre kontaktinformasjon fra enhetene dine på eller av.

Merk: Denne innstillingen påvirker ikke lagring av kontaktinformasjon i andre Google-tjenester, for eksempel Google-kontakter eller Android Backup. Ikke alle Google-tjenester lagrer eller bruker disse dataene.

Slett kontaktinformasjon fra enhetene dine

Kontaktinformasjon fra enhetene dine blir slettet fra Google-kontoen din når du slår av innstillingen. Kontaktene blir ikke slettet fra enhetene dine.

Slik kan kontaktinformasjon fra enhetene dine være til nytte

Disse dataene hjelper Google med å gjenkjenne hvilke kontakter du vil kontakte. Når du for eksempel sier ting som «Hey Google, ring Sigurd» til Google-assistenten eller smartenheten din, bidrar disse dataene til at den riktige kontakten velges.

Hvorfor kontaktinformasjon fra enhetene dine er slått på

Data lagret i Kontaktinformasjon fra enhetene dine-innstillingen ble tidligere lagret av Enhetsinformasjon-innstillingen. For å gi deg en konsistent brukeropplevelse er Kontaktinformasjon fra enhetene dine-innstillingen på hvis Enhetsinformasjon-innstillingen var på. Du kan når som helst slå av Kontaktinformasjon for enhetene dine.