Endre navn, bilde og annen informasjon i Google-kontoen din

Du kan oppdatere, legge til og fjerne grunnleggende informasjon i kontoen din.

Navnet og profilbildet ditt er synlig for andre som bruker Google-tjenester, for eksempel når du kommuniserer eller deler innhold. Finn ut mer om hvordan du kontrollerer hvilken informasjon andre kan se om deg på Google-tjenester.

Merk: Hvis du bruker et annet navn på YouTube-kanalen din, gjenspeiles ikke endringene du gjør i Google-kontonavnet ditt, på YouTube. Finn ut mer om YouTube-kanalnavnet ditt her.

Hvis du endrer Google-navnet eller -profilbildet ditt, endres ikke YouTube-navnet eller -profilbildet ditt

Legg til eller endre profilbildet ditt

1. På iPhone eller iPad åpner du en Google-app, for eksempel Gmail  eller Google Maps Kart.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Endre bilde  og så Endre eller Legg til profilbilde.
  3. Ta eller velg et nytt profilbilde.
  4. Dra profilbildet til midten av firkanten.
  5. Trykk på Lagre som profilbilde.
Tips:

Endre navnet ditt

Du kan endre navnet ditt så ofte du vil.

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Meny Menyog deretter Innstillinger og deretter Gmail-kontoen din og deretter Administrer Google-kontoen din.
  3. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  4. Trykk på Navn under «Grunnleggende informasjon».
  5. Følg trinnene på skjermen.

Fiks et gammelt navn som fortsatt vises

Hvis du har endret navnet ditt, men det gamle navnet fortsatt vises, kan du tømme bufferen og slette informasjonskapslene.

Viktig: Når du sletter informasjonskapslene dine, kan du bli logget av nettsteder som ikke tilhører Google.

Endre personlig informasjon

Du kan endre personlig informasjon, som fødselsdato og kjønn. Du kan også endre e-postadressene og telefonnumrene i kontoen din.
  1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Meny Menyog deretter Innstillinger og deretter Gmail-kontoen din og deretter Administrer Google-kontoen din.
  3. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  4. Velg informasjonen du vil endre.
  5. Følg trinnene på skjermen.

Mer informasjon

Navn

Du kan endre navnet ditt så ofte du vil.

Kallenavn

Hvis du allerede har opprettet et kallenavn, brukes det hvis du ikke har angitt noe navn. Hvis du sletter kallenavnet ditt, kan du ikke opprette et nytt. Dette kallenavnet er forskjellig fra det du kan legge til på «Om meg»-siden. For å endre det kallenavnet, gå til Om meg.

Fødselsdato

Når du har lagt til fødselsdatoen din i kontoen, kan du ikke slette den. Du kan imidlertid redigere den og endre hvem som kan se den.

Merk: Fødselsdatoen din kan brukes til kontosikkerhet og til å gi Google-tjenester et personlig preg.

Hvem kan se fødselsdatoen din?

Som standard deles ikke fødselsdatoen din med andre personer som bruker Google-tjenester. For å kontrollere hvem som kan se fødselsdatoen din, gå til Om meg-delen av Google-kontoen.

Noen måter Google bruker fødselsdatoen din på

Google kan bruke fødselsdatoen din til å

• kontrollere at du er gammel nok til å bruke visse tjenester og funksjoner. YouTube-videoer med aldersgrense er for eksempel ikke tilgjengelige for barn.
  • vite når et bursdagstema skal vises på Google Søk-siden.
  • fastslå aldersgruppen din for personlig tilpassede anbefalinger og annonser. Du kan slå av personlig tilpassede annonser.
Kjønn

Du har flere alternativer i Kjønn-delen av Google-kontoen din. Du kan

• spesifisere kjønnet ditt
  • velge å ikke spesifisere kjønnet ditt
  • legge til et egendefinert kjønn og velge hvordan Google skal omtale deg

Hvem kan se hvilket kjønn du er?

Som standard deles ikke kjønnet du har oppgitt, med andre personer som bruker Google-tjenester. For å kontrollere hvem som kan se hvilket kjønn du er, gå til Om meg-delen av Google-kontoen din.

Sånn bruker Google kjønnet du har oppgitt

Vi bruker kjønnet du har oppgitt, for å gjøre Google-tjenestene mer personlige. Når du angir kjønn, hjelper du oss med å

• tilpasse meldinger og annen tekst som refererer til deg. Personer som ser hvilket kjønn du er, kan for eksempel se tekst som «Send ham en melding» eller «I kretsene hennes».
  • vise mer relevant og tilpasset innhold som du kan være interessert i, for eksempel annonser.

Hvis du ikke oppgir hvilket kjønn du er, omtaler vi til deg på en kjønnsnøytral måte, som ved å skrive «Send vedkommende en melding».

Endre annen informasjon

Endre passordet ditt
    1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
    2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og deretter Administrer Google-kontoen din. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  1. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  2. Velg Passord. Logg på igjen hvis du blir bedt om det.
  3. Følg trinnene på skjermen. Finn ut hvordan du oppretter sterke passord.

Få mer informasjon om sikkerhet på nettet.

Kontrollér hva andre kan se om deg

Du kan velge hva slags informasjon andre kan se om deg, i Google-tjenester. Trykk på Gå til Om meg under «Velg hva andre ser».

Finn ut hvilken informasjon du kan endre, og hvordan du endrer den.

Endre tidssone

Når du er på reise, kan du se aktiviteter i tidssonen du er i.

Finn ut hvordan du endrer tidssonen i Google Kalender.