Endre navn, bilde og annen informasjon i Google-kontoen din

Du kan oppdatere, legge til og fjerne grunnleggende informasjon i kontoen din.

Navnet og profilbildet ditt er synlig for andre som bruker Google-tjenester, for eksempel når du kommuniserer eller deler innhold. Finn ut mer om hvordan du kontrollerer hvilken informasjon andre kan se om deg på Google-tjenester.

Merk: Hvis du bruker et annet navn på YouTube-kanalen din, gjenspeiles ikke endringene du gjør i Google-kontonavnet ditt, på YouTube. Finn ut mer om YouTube-kanalnavnet ditt her.

Hvis du endrer Google-navnet eller -profilbildet ditt, endres ikke YouTube-navnet eller -profilbildet ditt

Legg til eller endre profilbildet ditt

1. Logg på Google-kontoen din.
  2. Klikk på Bilde under «Personlig informasjon».
  3. Last opp et bilde fra datamaskinen eller velg et fra Google Foto.
  4. Rotér og beskjær bildet etter behov.
    • Nedenfor ser du fremgangsmåter for å beskjære bildet med assisterende teknologi.
  5. Klikk på Lagre som profilbilde nederst til venstre.

Beskjær bildet med assisterende teknologi eller tastatur

Beskjær bildet fra et hjørne

1. Naviger for å merke hjørnet av bildet.
  2. Bruk piltastene for å beskjære bildet.

Flytt hele beskjæringsområdet

1. Naviger for å merke hele beskjæringsområdet.
  2. Bruk piltastene for å endre posisjonen til beskjæringsområdet.

Endre navnet ditt

Du kan endre navnet ditt så ofte du vil.

1. Logg på Google-kontoen din.
  2. Under «Personlig informasjon» klikker du på Navn og så Endre Rediger.
  3. Følg trinnene på skjermen.

Fiks et gammelt navn som fortsatt vises

Hvis du har endret navnet ditt, men det gamle navnet fortsatt vises, kan du tømme bufferen og slette informasjonskapslene.

Viktig: Når du sletter informasjonskapslene dine, kan du bli logget av nettsteder som ikke tilhører Google.

Endre personlig informasjon

Du kan endre personlig informasjon, som fødselsdato og kjønn. Du kan også endre e-postadressene og telefonnumrene i kontoen din.
  1. Logg på Google-kontoen din.
  2. Klikk på informasjonen du vil endre, under «Personlig informasjon».
  3. Følg trinnene på skjermen.

Mer informasjon

Navn

Du kan endre navnet ditt så ofte du vil.

Kallenavn

For å legge til, oppdatere eller fjerne kallenavnet ditt, gå til Om meg eller account.google.com. For account.google.com følger du denne veiledningen:

1. Klikk på Personopplysninger.
  2. Klikk på og så til høyre for navnet ditt.
  3. Klikk på Endre Endre ved siden av «Kallenavn».
Fødselsdato

Når du har lagt til fødselsdatoen din i kontoen, kan du ikke slette den. Du kan imidlertid endre den og endre hvem som kan se den.

Merk: Fødselsdatoen din kan brukes til kontosikkerhet og til å gi Google-tjenester et personlig preg.

Hvem kan se fødselsdatoen din?

Som standard deles ikke fødselsdatoen din med andre personer som bruker Google-tjenester. For å kontrollere hvem som ser fødselsdatoen din, gå til Om meg-delen av Google-kontoen.

Noen måter Google bruker fødselsdatoen din på

Google kan bruke fødselsdatoen din til å gjøre følgende:

• Kontrollere at du er gammel nok til å bruke visse tjenester og funksjoner. YouTube-videoer med aldersgrense er for eksempel ikke tilgjengelige for barn.
  • Vite når Google skal vise et bursdagstema på Google Søk-siden.
  • Fastslå aldersgruppen din for personlig tilpassede anbefalinger og annonser. Du kan slå av personlig tilpassede annonser.
Kjønn

Du har flere alternativer i Kjønn-delen av Google-kontoen din. Du kan

• oppgi kjønn
  • velge å ikke spesifisere kjønnet ditt
  • legge til et egendefinert kjønn og velge hvordan Google skal omtale deg

Hvem kan se hvilket kjønn du er?

Som standard deles ikke kjønnet du har oppgitt, med andre personer som bruker Google-tjenester. For å kontrollere hvem som ser hvilket kjønn du er, gå til Om meg-delen av Google-kontoen din.

Slik bruker Google kjønnet du har oppgitt

Vi bruker kjønnet du har oppgitt, for å gjøre Google-tjenestene mer personlige. Når du angir kjønn, hjelper du oss med følgende:

• Å tilpasse meldinger og annen tekst som refererer til deg. Personer som ser hvilket kjønn du er, kan for eksempel se tekst som «Send en melding til ham» eller «I kretsene hennes».
  • Å vise mer relevant og tilpasset innhold som du kan være interessert i, for eksempel annonser.

Hvis du ikke oppgir hvilket kjønn du er, omtaler vi deg på en kjønnsnøytral måte, som ved å skrive «Send en melding til vedkommende».

Endre annen informasjon

Endre passordet ditt
  1. Åpne Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Velg Google-pålogging i «Sikkerhet»-delen.
  3. Velg Passord. Logg på igjen hvis du blir bedt om det.
  4. Følg trinnene på skjermen. Finn ut hvordan du lager et sterkt passord.

Få mer informasjon om sikkerhet på nettet.

Kontroller hva andre kan se om deg

For å velge hva slags informasjon andre kan se om deg i Google-tjenester, gå til Om meg-delen av Google-kontoen din.

Finn ut hvilken informasjon du kan endre, og hvordan du kan endre den.

Bytt tidssone

Når du er på reise, kan du se aktiviteter i tidssonen du er i.

Finn ut hvordan du endrer tidssonen i Google Kalender.