Endre navn, bilde og annen informasjon i Google-kontoen din

Andre som bruker Google, kan se navnet ditt, profilbildet ditt og annen grunnleggende informasjon. Du kan kontrollere hva andre ser om deg på Google-tjenester.

Viktig: Selv om du endrer Google-navnet eller -profilbildet ditt, endres ikke navnet eller profilbildet ditt på YouTube. Du finner mer informasjon i Administrer merkevarebyggingen for kanalen.

Finn ut mer om grunnleggende informasjon om YouTube-kanalen.

Legg til eller endre profilbildet ditt

1. Logg på Google-kontoen din.
  2. Klikk på Bilde under «Personlig informasjon».
  3. Last opp et bilde fra datamaskinen eller velg et fra Google Foto.
  4. Rotér og beskjær bildet etter behov.
    • Nedenfor ser du fremgangsmåter for å beskjære bildet med assisterende teknologi.
  5. Klikk på Lagre som profilbilde nederst til venstre.

Beskjær bildet med assisterende teknologi eller tastatur

Beskjær bildet fra et hjørne

1. Naviger for å merke hjørnet av bildet.
  2. Bruk piltastene for å beskjære bildet.

Flytt hele beskjæringsområdet

1. Naviger for å merke hele beskjæringsområdet.
  2. Bruk piltastene for å endre posisjonen til beskjæringsområdet.

Endre navnet ditt

Du kan endre navnet ditt så ofte du vil.

1. Logg på Google-kontoen din.
  2. Under «Personlig informasjon» klikker du på Navn etterfulgt av Endre Rediger.
  3. Følg trinnene på skjermen.
Tips: Finn ut hvor navnet ditt vises.

Fiks et gammelt navn som fortsatt vises

Når du har endret navnet ditt, tømmer du bufferen og sletter informasjonskapslene. Det er ikke sikkert at navnet oppdateres i alle produkter når du tømmer bufferen og sletter informasjonskapslene. Det kan hende du ser det gamle navnet i tidligere Chat-samtaler der du er nevnt.

Viktig: Når du sletter informasjonskapslene dine, kan du bli logget av nettsteder som ikke tilhører Google.

Endre personlig informasjon

Du kan endre personlig informasjon, som fødselsdato og kjønn. Du kan også endre e-postadressene og telefonnumrene i kontoen din.
  1. Logg på Google-kontoen din.
  2. Klikk på informasjonen du vil endre, under «Personlig informasjon».
  3. Følg trinnene på skjermen.

Mer informasjon

Navn

Du kan endre navnet ditt så ofte du vil.

Kallenavn

For å legge til, oppdatere eller fjerne kallenavnet ditt, gå til Om meg eller account.google.com. For account.google.com følger du denne veiledningen:

1. Klikk på Personopplysninger.
  2. Klikk på og så til høyre for navnet ditt.
  3. Klikk på Endre Endre ved siden av «Kallenavn».
Fødselsdato

Når du har lagt til fødselsdatoen din i kontoen, kan du ikke slette den. Men du kan endre den og velge hvem som kan se den.

Viktig: Google kan bruke fødselsdatoen din til kontosikkerhet og personlig tilpasning av Google-tjenester.

Hvem kan se fødselsdatoen din?

Vi deler ikke automatisk fødselsdatoen din med andre som bruker Google-tjenester. Slik kontrollerer du hvem som kan se fødselsdatoen din:

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Personopplysninger til venstre.
  3. Klikk på Fødselsdag under «Grunnleggende informasjon».
  4. Skriv inn fødselsdatoen din, hvis den ikke allerede er der.
  5. Under «Velg hvem som kan se fødselsdatoen din» velger du Bare du eller Alle.

Fremhev fødselsdatoen din

Når du angir «Velg hvem som kan se fødselsdatoen din» til Alle (eller Organisasjonen din, hvis det er aktuelt), kan du la Google fremheve den. Google kan for eksempel dekorere profilbildet ditt alle steder det vises, nær bursdagen din. Andre kan se fødselsdatoen din og bursdagshøydepunkter når de kommuniserer med deg eller ser innhold du lager i noen Google-tjenester.

Hvis du ikke vil at fødselsdatoen din skal være synlig, angir du «Velg hvem som kan se fødselsdatoen din» til Bare du, så fremhever ikke Google den. Google dekorerer fortsatt profilbildet ditt noen steder, men bare du kan se det.

Tips: Hvis fødselsdatoen din ikke er fremhevet i nærheten av riktig dato, må du sjekke at fødselsdatoen er riktig i profilen din. Hvis den vises fremhevet for andre på en annen dato, kan det hende at de har angitt datoen feil i Google-kontaktene sine.

Noen måter Google bruker fødselsdatoen din på

Google kan bruke fødselsdatoen din til å

• bekrefte alderen din og sørge for at du er gammel nok til å bruke visse tjenester og funksjoner
  • vite når et bursdagstema skal vises på Google Søk-siden
  • fastslå aldersgruppen din for personlig tilpassede anbefalinger og annonser – du kan slå av personlig tilpassede annonser i annonseinnstillingene
Kjønn

Du har flere alternativer i Kjønn-delen av Google-kontoen din. Du kan

• angi hvilket kjønn du er
  • velge å ikke angi hvilket kjønn du er
  • legge til et egendefinert kjønn og velge hvordan Google skal omtale deg

Hvem kan se hvilket kjønn du er?

Som standard deles ikke kjønnet du har oppgitt, med andre som bruker Google-tjenester. For å kontrollere hvem som kan se hvilket kjønn du er, gå til Om meg-delen av Google-kontoen din.

Sånn bruker Google kjønnet du har oppgitt

Vi bruker kjønnet du har oppgitt, for å gjøre Google-tjenestene mer personlige. Når du angir hvilket kjønn du er, hjelper du oss med å

• tilpasse meldinger og annen tekst som refererer til deg. Personer som ser hvilket kjønn du er, kan for eksempel se tekst som «Send ham en melding» eller «I kretsene hennes».
  • vise mer relevant og tilpasset innhold som du kan være interessert i, for eksempel annonser.

Hvis du ikke oppgir hvilket kjønn du er, omtaler vi til deg på en kjønnsnøytral måte, som ved å skrive «Send vedkommende en melding».

Endre annen informasjon

Endre passordet ditt
  1. Åpne Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Velg Google-pålogging i «Sikkerhet»-delen.
  3. Velg Passord. Logg på igjen hvis du blir bedt om det.
  4. Følg trinnene på skjermen. Se hvordan du lager sterke passord.

Få mer informasjon om sikkerhet på nettet.

Kontroller hva andre kan se om deg

For å velge hvilken informasjon andre kan se om deg i Google-tjenester, gå til Om meg-delen av Google-kontoen din.

Se hvilken informasjon du kan endre, og hvordan du endrer den.

Endre tidssone

Når du er på reise, kan du se aktiviteter i tidssonen der du er.

Se hvordan du endrer tidssonen i Google Kalender.

Relaterte ressurser

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.