Google Apper
Hovedmeny

Endre Google-kontoinformasjonen din

Administrer informasjonen tilknyttet Google-kontoen din.

Rediger den grunnleggende kontoinformasjonen din

Du kan endre informasjon som er tilknyttet kontoen din, for eksempel navn, fødselsdato, kjønn, e-postadresse og telefonnummer. Denne grunnleggende informasjonen gjør det lettere for andre å få kontakt med deg på produkter som Hangouts, Gmail og Maps.

1. Logg på Min konto.
  2. Velg Personopplysninger under «Personopplysninger og personvern»-delen.
  3. Velg informasjonen du vil endre, og følg instruksjonene på skjermen.

Mer om informasjonen din

Kjønn

Du har flere alternativer i «Kjønn»-delen i Min konto. Du kan gjøre følgende:

• Angi kjønnet ditt
  • Velg å ikke oppgi kjønnet ditt
  • Legg til et tilpasset kjønn, og gi Google beskjed om hvordan de skal referere til deg

Hvem ser kjønnet ditt?

Som standard er ikke kjønnet du har oppgitt, delt med andre brukere av Google-produkter. Du kan kontrollere hvem som ser kjønnet på «Om meg»-siden din.

Sånn bruker Google kjønnet ditt

Vi bruker kjønnet du har oppgitt, for å gjøre Google-produktene mer personlige. Når du angir kjønn, hjelper du oss med å:

• Gi personlig preg på meldinger og annen tekst som refererer til deg. Brukere som ser kjønnet, kan for eksempel se meldinger som «Send ham en melding» eller «I kretsene hennes».
  • Oppgi relevant og tilpasset innhold som du kan være interessert i.

Hvis du ikke oppgir noe kjønn, bruker vi kjønnsnøytrale begrep når vi refererer til deg – for eksempel «Send vedkommende en beskjed».

E-postadresse og telefonnummer

E-postadressen og telefonnummeret her brukes for å identifisere deg og gjøre det lettere for deg å holde kontakten. De er ikke det samme som telefonnummeret og e-postadressen for gjenoppretting, som gjør det lettere å få tilbake tilgangen til kontoen din, hvis du glemmer passordet ditt.

Finn ut mer om hvordan du administrerer e-postadressene dine og legger til telefonnumre.

Endre passordet ditt
  1. Logg på Min konto.
  2. Velg Pålogging til Google i «Pålogging og sikkerhet»-delen.
  3. Velg Passord.
  4. Skriv inn passordet på nytt hvis du blir bedt om det.
  5. Følg instruksjonene på skjermen, og velg Endre passord.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhet og trygghet, kan du gå til Googles Sikkerhetssenter.

Kontrollér hvordan andre ser deg

«Om meg»-siden kan du velge hvilken informasjon andre ser om deg på Google-tjenester, for eksempel Gmail og Hangouts. Du kan også ta en forhåndskikk på hvordan informasjonen din ser ut for andre.

Noe av informasjonen du kan endre, inkluderer:

• Kallenavn
  • Kjønn
  • Jobbinformasjon, for eksempel hvor du jobber
  • Personlig kontaktinformasjon, for eksempel telefonnummer, e-postadresse og postadresse
  • Kontaktinformasjon for jobben, for eksempel e-postadresse og telefonnummer
  • Steder du har vært
  • Utdanningsinformasjon

Finn ut hvordan du oppdaterer denne informasjonen og tar en forhåndskikk på hvordan den ser ut for andre.

Tidssone

Når du er på reise, vil du kanskje se aktiviteter i tidssonen du befinner deg i. Du kan endre tidssone i Google Kalender.

Dette gjør Google med denne informasjonen

Google bruker denne informasjonen til å hjelpe andre brukere av Google-produkter (for eksempel Hangouts, Gmail og Maps) med å finne ut mer om deg og hvordan de enkelt kan kontakte deg. Når du snakker med noen via Gmail- eller Hangouts-appen for eksempel, kan vedkommende klikke eller trykke på bildet ditt for å se kontaktinformasjonen du har valgt å dele.

Finn ut mer om å kontrollere hvordan andre ser informasjonen din på Google.