Rediger den grunnleggende kontoinformasjonen din

Logg på startsiden for Google-kontoer for å redigere kontoen din.

E-postadresse

I E-post og telefon-feltet klikker du på Endre for å endre e-postadressen (brukernavnet) som er tilknyttet kontoen din. Det er ikke mulig å endre brukernavnet hvis du bruker Gmail. Finn ut mer

Passord

Øverst klikker du på Sikkerhet. I Passord-feltet klikker du på Endre passord. Du finner mer informasjon om sikkerhet i Googles sikkerhetssenter.

Personlig navn, kallenavn

Klikk på fanen for Personlig informasjon. Hvis du har Google+, kan du endre det personlige navnet eller kallenavnet ditt ved å klikke på Rediger profilen. Hvis du ikke har Google+, klikker du på Rediger i Personlig informasjon-feltet i stedet.

Fødselsdag

Hvis bursdagen din er oppført i kontoen din, kan du oppdatere den via Google+.

1. Åpne Google+. Plasser markøren øverst til venstre for å få frem Google+-hovedmenyen. Klikk på Profil.
  2. Klikk på Info øverst.
  3. Under Grunnleggende informasjon klikker du på Rediger.
  4. I Fødselsdag-delen skriver du inn måneden, dagen og året du ble født. Du kan bruke rullegardinmenyen til høyre for å justere hvem som skal kunne se dette på profilen din.
  5. Klikk på Lagre.

Tidssone

Når du reiser til en annen tidssone, ønsker du kanskje ønske å se aktiviteter i den lokale tidssonen. For å endre tidsssonen redigerer du innstillingene dine i Google Kalender.

Profilbilde

Hvis du bruker Google+, må du logge på plus.google.com Deretter holder du markøren over profilbildet og klikker på  for å endre bildet ditt. Du kan laste opp et bilde, velge et som er delt på Google+, eller ta et nytt bilde. Finn ut mer om hvordan du angir profilbilde.

Hvis du ikke bruker Google+, men har en offentlig Google-profil, logger du på kontoen din på accounts.google.com Klikk på Endre profil for å oppdatere profilbildet ditt.

Fjerning av produkter

For å fjerne visse produkter fra kontoen din, klikker du på Dataverktøy øverst på siden. I Dataverktøy-feltet klikker du på Slett produkter ved siden av Kontoadministrasjon. Deretter velger du den aktuelle koblingen fra listen.

Vær oppmerksom på at det ikke alltid er mulig å fjerne en individuell tjeneste. For å finne ut mer om alternativene som er tilgjengelige for en tjeneste må du gå til hjelpesiden for Google. Her finner du omfattende informasjon om spesifikke produkter.

Sletting av kontoen din

For å slette kontoen din klikker du på Dataverktøy øverst på siden. I Dataverktøy-feltet klikker du på Slett kontoen og data.

• Hvis du sletter kontoen din, slettes også tilknyttede Google-produkter permanent, som for eksempel Orkut-profilen og nettloggen din.
  • Hvis du bruker Gmail i kontoen, får du ikke lenger tilgang til innboksen, og du kan ikke bruke Gmail-brukernavnet på nytt.

Du finner tips om nettsikkerhet i Googles sikkerhetssenter.