Endre e-postadressen for kontoen din

I enkelte tilfeller kan du identifisere Google-kontoen din med en annen e-postadresse (et annet brukernavn).

Hva er denne e-postadressen?

• Når du er pålogget, vises e-postadressen din ved siden av navnet og profilbildet ditt. For å finne e-postadressen din, velg profilbildet ditt eller forbokstaven din
  • Du kan logge på med den.
  • Vi bruker den til å sende deg viktig informasjon om Google-tjenestene du bruker – med mindre du har lagt til en e-postadresse for kontakt.

Finn ut hvordan du bruker forskjellige e-postadresser i kontoen din.

Trinn 1: Sjekk om du kan endre den

1. Gå til Google-kontoen din på datamaskinen.
  2. Klikk på Personlig informasjon i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på E-post under «Kontaktinformasjon».
  4. Velg E-postadresse for Google-kontoen. Hvis du ikke kan åpne denne innstillingen, er det ikke sikkert det er mulig å endre e-postadressen din eller brukernavnet ditt.
    • Hvis e-postadressen for kontoen din slutter på @gmail.com, kan du vanligvis ikke endre den.
    • Hvis du bruker en Google-konto du har fått via jobben, skolen eller en annen gruppe, bør du be administratoren din om hjelp.

Viktig: Hvis du bruker Logg på med Google for nettsteder som ikke tilhører Google, eller Chrome Eksternt skrivebord til å koble til eksternt, må du se denne informasjonen før du endrer e-postadressen din.

Trinn 2: Endre den

1. Velg Endre Endre ved siden av e-postadressen din.
  2. Skriv inn den nye e-postadressen for kontoen din. Velg en adresse som ikke brukes for en annen Google-konto allerede.
  3. Følg trinnene på skjermen.

Vi sender en e-post med en bekreftelseslink til den nye e-postadressen. Du må åpne e-posten og klikke på linken. Hvis du ikke mottar noen e-post, kan du prøve å løse problemet.

Få hjelp med å endre e-postadressen din
Alternativer hvis du ikke kan endre den
Brukere av Logg på med Google og Chrome Eksternt skrivebord
Det kan oppstå problemer hvis du bruker Logg på med Google eller Chrome Eksternt skrivebord og endrer den primære e-postadressen for Google-kontoen din.

Dette er mulige grunner til å endre den primære e-postadressen din:

• Du har tidligere brukt en e-postadresse som ikke er en Gmail-adresse, og du registrerer deg for en Gmail-konto.
  • Du har en Gmail-konto, men oppretter en ny Gmail-konto som skal være hovedkontoen din.

Logg på med Google

Hvis du har opprettet en konto med Logg på med Google på et nettsted som ikke tilhører Google, og du endrer den primære e-postadressen din, kan du miste tilgangen til kontoen du har opprettet på nettstedet som ikke tilhører Google.
Tips: Hvis du ikke har tilgang til kontoen du har opprettet med et nettsted som ikke tilhører Google, tar du kontakt direkte med nettstedet som ikke tilhører Google, for å gjenopprette kontoen din.

Chrome Eksternt skrivebord

Hvis du bruker Chrome Eksternt skrivebord og endrer den primære e-postadressen din, følger du denne fremgangsmåten for å fikse eksterne tilkoblinger:
  1. Gå til Chrome Eksternt skrivebord på den eksterne vertsmaskinen.
  2. For å deaktivere tilkoblinger klikker eller trykker du på Slett under «Denne enheten».
  3. Etter at du har deaktivert alle tilkoblinger, klikker eller trykker du på Slå på under «Denne enheten».
  4. Følg fremgangsmåten for å koble til på nytt med den nye e-postadressen din.