Endring av brukernavnet ditt

Når du oppretter Google-kontoen din, er brukernavnet ditt den fullstendige e-postadressen du brukte til å opprette kontoen. Det betyr at du må endre eller slette e-postadressen som er koblet til kontoen din hvis du vil endre brukernavn.

Gjør følgende hvis du bruker Gmail

Hvis du bruker Gmail sammen med Google-kontoen, er det ikke mulig å endre Gmail-brukernavnet etter at du er registrert. Du kan imidlertid slette Gmail fra kontoen din og bruke en annen adresse som ikke er Gmail-tilknyttet, i brukerkontoen din. Du kan også opprette en annen Google-konto med et annet Gmail-brukernavn.

Gjør følgende hvis du bruker en annen e-posttjeneste

Hvis du ikke bruker Gmail med Google-kontoen din, kan du endre brukernavnet i kontoen til en annen e-postadresse når som helst.

Endre e-postadressen i kontoen din

Hvis du ikke bruker Gmail i Google-kontoen din, følger du disse trinnene for å endre e-postadresse i kontoen:

1. Logg på Min konto.
  2. Under «Personopplysninger og personvern»-delen velger du Personlige opplysninger.
  3. Under E-post-delen velger du rediger Edit.
  4. Skriv inn den nye e-postadressen.
  5. Velg Lagre.

Når du har lagret endringen, skal du motta en melding til e-postadressen du nettopp la til i kontoen. Klikk på bekreftelseskoblingen i meldingen for å fullføre endringen. Du skal også få en melding til den gamle e-postadressen som bekrefter endringen.

Hvis du ikke får disse e-postmeldingene, og hvis du allerede har sjekket i mappen for søppelpost, kan du be om å få en ny e-post.

Krav til e-postadressen du legger til i kontoen din
  • Hvis du legger til en Gmail-adresse i Google-kontoen, må den være ny, og den kan ikke være knyttet til en annen Google-konto.
  • Hvis du legger til en e-postadresse i Google-kontoen som primær e-postadresse, og den tidligere var kontoens alternative e-postadresse, må du sørge for at den er slettet fra kontoen din først.
  • Brukernavnet du velger til kontoen din, må være en aktiv, gyldig e-postadresse du har tilgang til.
hc_author_kelly

Denne hjelpesiden er skrevet av Kaley, som jobber for brukerstøtteteamet for Google-kontoer. Legg gjerne igjen forslag til hvordan artikkelen kan forbedres.