Del en kopi av dataene dine med en tredjepart

Viktig: Tredjepartstjenester er bedrifter eller utviklere som ikke er en del av Google. Du bør bare flytte kopier av dataene dine til tredjepartstjenester du stoler på. Finn ut mer om risikoene.

For å gjøre det enklere å flytte kopier av dataene dine lar Google deg gi tredjepartstjenester tillatelse til å flytte en kopi av noen av Google-dataene dine for bruk med de aktuelle tjenestene. Dette alternativet er tilgjengelig for brukere i støttede land og regioner og kommer i tillegg til det alle brukere allerede kan gjøre med Google Takeout. Brukere som ikke har tilgang til denne funksjonen, kan fortsatt bruke Google Takeout til å lage en kopi av innholdet i Google-kontoen sin til egen bruk eller for å flytte det manuelt til en tredjepartstjeneste.

Når prosessen med å flytte dataene dine er tilgjengelig, starter den alltid i appen eller på nettstedet til tredjeparten. Selv om tjenester utenfor Google kan bruke verktøyene våre for å gjøre dette alternativet tilgjengelig, er det de selv som velger og har ansvaret for å konfigurere det.

Tips: Hvis kontoen din administreres via jobb, skole eller en annen organisasjon, er det ikke sikkert at du kan flytte en kopi av Google-dataene dine til tredjepartstjenester, med mindre administratoren har slått på dette alternativet. Finn ut mer om hvorvidt du kan bruke denne funksjonen.

Viktig:

• Du kan velge om du vil flytte en kopi av dataene dine til en tredjepartstjeneste.
    • Hvis du bestemmer deg for å flytte en kopi av dataene dine, kan du velge hvilke data som skal kopieres.
  • Dette er en engangsforespørsel om å flytte en kopi av dataene.
  • Når du har flyttet en kopi til en tredjepartstjeneste, slettes ikke dataene fra Google-kontoen din.
  • Når tredjepartstjenesten har mottatt en kopi av dataene, er tjenesten ansvarlig for å administrere og beskytte dem.

Før du flytter en kopi av dataene dine

Hos Google jobber vi hardt for å beskytte dataene dine og gi deg kontrollen. Før du bestemmer deg for å flytte en kopi av dataene, er det viktig at du forstår prosessen.

Sørg for at du stoler på tredjepartstjenesten

Viktig: Google selger ikke personopplysningene dine til andre, for noe som helst formål. Hvis ikke du gir tillatelse til det, flytter vi ikke dataene dine.

Når tredjepartstjenesten har en kopi av dataene dine, er tjenesten – ikke Google – ansvarlig for hvordan kopien administreres og beskyttes.

Du bør også gå nøye gjennom dataene du deler, siden de kan inneholde personopplysninger eller sensitiv informasjon. Du bør bare flytte en kopi av dataene dine hvis du mener at de er relevante, og hvis du er komfortabel med å dele dem.

Vi anbefaler også at du leser personvernreglene og sikkerhetserklæringen for tredjepartstjenesten. Med denne informasjonen kan du finne ut hvordan de bruker dataene dine, og hvordan de holder dem trygge og private. Dette inkluderer hvorvidt de kan lese, endre, slette, flytte en kopi av eller selge den sensitive og private informasjonen din.

Du har kontrollen

Viktig: Noen data og informasjon som er knyttet til kontosikkerhet, for eksempel passord, kan ikke kopieres og flyttes til tredjepartstjenester.

Du bestemmer om du vil flytte en kopi av dataene fra Google-kontoen din til en tjeneste utenfor Google. Du bestemmer også hvilke data som kopieres.

Hvis du for eksempel bestemmer deg for å flytte en kopi av YouTube-dataene dine, kan du velge å ikke kopiere de private videoene dine. Hver forespørsel om å flytte en kopi av dataene dine til en tredjepartstjeneste viser alternativene for dataene du kan velge å kopiere eller ikke kopiere.

Tips: Du kan avbryte denne forespørselen før Google er ferdig med å lage kopien av dataene dine. For å fjerne tilgangen du har gitt til tredjepartstjenesten, gå til Google-kontoen din.

Dette er en engangsforespørsel om å flytte en kopi av dataene

Denne prosessen synkroniserer ikke Google-kontoen din med tredjepartstjenesten. Under denne prosessen lager vi en engangskopi av dataene dine, som deretter flyttes av tredjepartstjenesten.

Hvis du vil flytte en kopi av dataene til den samme tjenesten om igjen for å fange opp flere endringer som er gjort, må du gå gjennom prosessen på nytt. Det er mulig å lage et ubegrenset antall kopier av dataene dine, men for å beskytte dem må du autorisere kopien hver gang.

Dataene dine slettes ikke

Som en del av denne prosessen sletter ikke Google noen av dataene dine fra Google-tjenestene du bruker. Google lager en kopi av dataene dine slik de er når de flyttes av tredjepartstjenesten. Se hvordan du finner, kontrollerer og sletter informasjonen i Google-kontoen din.

Tips:

• Dataene som blir flyttet, er basert på når tredjepartstjenesten starter eksporten av dataene dine, ikke når de ber om tillatelse til å flytte dem.
  • Endringer og tilføyelser i dataene som gjøres mellom disse to handlingene, vises i kopien.
  • Det kan hende at endringer og tilføyelser som skjer når eksporten er startet, ikke blir inkludert.

Hvis du velger å flytte en kopi av dataene fra Google-kontoen din til en tredjepartstjeneste, lager Google en kopi av dataene du har valgt. Tredjepartstjenesten er ansvarlig for å flytte dataene dine.

Viktig: Tredjepartstjenester er bedrifter eller utviklere utenom Google. Du bør bare flytte kopier av dataene dine til tredjepartstjenester du stoler på. Finn ut mer om risikoene.

Flytt en kopi av dataene dine

Siden tredjepartstjenester ber om tilgang til noen av dataene dine, starter denne prosessen alltid i appen eller på nettstedet til tredjeparten. Google kontrollerer ikke hvordan eller hvor dette alternativet vises.

Hvis du bestemmer deg for å flytte en kopi av noen av dataene dine,

• kan det hende du blir bedt om å logge på Google-kontoen din
  • bør du lese veiledningen nøye og bestemme deg for om du vil flytte en kopi av dataene dine, og hvilke data tredjepartstjenesten får tilgang til
  • blir kopien av dataene dine tilgjengelig for flytting av tredjepartstjenesten
  • er tredjepartstjenesten ansvarlig for å holde den kopien av dataene dine trygg og privat når dataene er flyttet

Tips: Avhengig av hvor mye data som kopieres, og når tredjepartstjenesten flytter kopien, kan det ta flere timer eller dager å fullføre prosessen.

Send inn tilbakemelding

Hvis du har problemer som ikke er forklart i denne artikkelen, kan du sende oss tilbakemelding.

Vanlige spørsmål

Hvor er denne funksjonen tilgjengelig?
Viktig: Hvis du ikke kan bruke denne funksjonen der du bor, og hvis tredjepartstjenesten støtter det, kan du ta en sikkerhetskopi av dataene dine med Google Takeout. Deretter kan du laste opp sikkerhetskopien til en tredjepartstjeneste.
I disse landene og regionene kan du flytte kopier av Google-dataene dine til tjenester utenfor Google:
  • Østerrike
  • Belgia
  • Bulgaria
  • Kroatia
  • Kypros
  • Tsjekkia
  • Danmark
  • Estland
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Hellas
  • Ungarn
  • Irland
  • Italia
  • Latvia
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Malta
  • Nederland
  • Polen
  • Portugal
  • Romania
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Spania
  • Sverige
  • Sveits
  • Storbritannia

Se hvordan Google fastslår hvilket land kontoen din er knyttet til.

Kan alle brukere i landene ovenfor bruke denne funksjonen?

Nei. Basert på Google-kontoen din kan det hende at denne funksjonen ikke er tilgjengelig for deg. Du kan kanskje ikke bruke denne funksjonen i disse omstendighetene:

• Kontoen administreres via jobben, skolen eller en annen organisasjon.
  • Det er en Google-konto for et barn.
    • For å bruke denne funksjonen må du ha godkjenning fra en forelder eller foresatt.
  • Det er en merkevarekonto for YouTube. Se hvordan du administrerer merkevarekontoer.
  • Du er registrert i Google Avansert beskyttelse-programmet.
Hva om det oppstår en feil eller et problem når dataene mine kopieres?

Google kan kanskje ikke lage kopier av dataene dine, fordi

• dataene ikke ble funnet – sjekk at du har data av riktig type som du vil kopiere
  • du sendte inn en ny forespørsel mens en tidligere forespørsel var under behandling, noe som kan føre til at én av de to forespørslene mislykkes – du bør vente til eventuelle ventende forespørsler er fullført, før du sender inn en ny
  • det oppsto en feil under kopieringen av dataene dine – i så fall kan du prøve å starte prosessen på nytt

Ta direkte kontakt med tredjepartstjenesten hvis du opplever problemer når kopien er laget.

Hvilke Google-produkter kan jeg kopiere og flytte data til en tredjepart fra?

Viktig: Tredjepartstjenester er bedrifter eller utviklere utenom Google. Du bør bare flytte kopier av dataene dine til tredjepartstjenester du stoler på. Finn ut mer om risikoene.

Du kan flytte en kopi av noen av dataene dine til tredjepartstjenester fra disse Google-produktene:

• Chrome-nettleseren
  • Google Maps
  • Play Butikk
  • Google Søk
  • Google Shopping
  • YouTube
Hva om jeg flytter en kopi av dataene mine ved et uhell? Kan jeg slette dem?
Du må alltid forsikre deg om at du forstår hvordan en tredjepartstjeneste bruker og lagrer dataene dine, og hvordan du kan kontrollere dem. Når du har flyttet en kopi av dataene, må du kontakte tredjepartstjenesten for å sjekke om du kan slette dem.
Hvordan kan jeg sjekke hvilke data jeg har flyttet en kopi av?
Kontakt tredjepartstjenesten for å få mer informasjon.
Hva om en tredjepartstjeneste misbruker dataene mine?
I tillegg til eventuelle andre rettsmidler som kan finnes, kan du også rapportere tredjepartstjenester til Google hvis du tror de misbruker dataene dine, genererer nettsøppel, utgir seg for å være deg, eller bruker dataene på skadelige måter. Rapporter tredjepartsapper eller -tjenester.

For utviklere

For å se utviklerveiledningen vår og flere referanser, ressurser og retningslinjer, gå til dokumentasjonen for Data Portability API.

Relaterte ressurser

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.