Het toegankelijkheidsmenu gebruiken

Belangrijk:

Het toegankelijkheidsmenu is een groot menu op het scherm waarmee je je Android-apparaat kunt bedienen. Je kunt bijvoorbeeld gebaren, hardwareknoppen en de navigatie gebruiken. Dit kun je in het menu doen:

• Screenshots maken
  • Je scherm vergrendelen
  • De Google Assistent openen
  • Snelle instellingen en meldingen openen
  • Het volume hoger of lager zetten
  • De helderheid hoger of lager zetten

Stap 1: Het toegankelijkheidsmenu aanzetten

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Toegankelijkheidsmenu.
  3. Zet de Snelkoppeling voor toegankelijkheidsmenu aan.
  4. Tik op OK om de rechten te accepteren.

Stap 2: Het toegankelijkheidsmenu gebruiken

Gebruik de snelkoppeling voor toegankelijkheid om het toegankelijkheidsmenu te openen:

1. Swipe omhoog met 2 vingers of met 3 vingers als TalkBack aanstaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid Toegankelijkheid of de zwevende knop Toegankelijkheid.
  3. Kies een optie in het menu.
  4. Ga naar het volgende of vorige scherm voor meer menu-opties.

Knoppen in het toegankelijkheidsmenu groter maken

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Toegankelijkheidsmenu en dan Instellingen en dan Grote knoppen.

Meer hulp

Heb je meer hulp nodig met het toegankelijkheidsmenu, neem dan contact op met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking.