Toegankelijkheidsmenu

Het toegankelijkheidsmenu is beschikbaar op apparaten met Android 9.0 of hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Het toegankelijkheidsmenu is een groot menu op het scherm waarmee u uw Android-apparaat kunt beheren. U kunt gebaren, hardwareknoppen, navigatie en meer beheren. Vanuit het menu kunt u het volgende doen:

• Screenshots maken
  • Scherm vergrendelen
  • De Google Assistent starten
  • Snelle instellingen en meldingen openen
  • Het volume hoger of lager zetten
  • Helderheid aanpassen

Stap 1: Het toegankelijkheidsmenu inschakelen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Toegankelijkheidsmenu.
  3. Tik op Service gebruiken.
  4. Tik op OK om de machtigingen te accepteren.

Stap 2: Het toegankelijkheidsmenu gebruiken

1. Open het toegankelijkheidsmenu: Veeg met twee vingers omhoog (met drie vingers als u TalkBack heeft ingeschakeld) of tik op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid. Meer informatie over het gebruik van de knop Toegankelijkheid of het toegankelijkheidsgebaar
  2. Kies een optie in het menu.
  3. In het volgende of het vorige scherm kunt u meer menu-opties bekijken.

Knoppen in het toegankelijkheidsmenu groter maken

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Toegankelijkheidsmenu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Grote knoppen.