Översikt över tillgänglighet i Android

Du kan anpassa Android-enheten med hjälp av tillgänglighetsinställningar och appar.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 7.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Få talad feedback

TalkBack: Aktivera skärmläsningsprogrammet TalkBack när du vill interagera med enheten genom vibrerande och talad feedback. TalkBack beskriver dina åtgärder och informerar om varningar och aviseringar.

Textuppläsning: Aktivera Textuppläsning när du vill ha talad feedback endast vid vissa tillfällen. Välj de objekt på skärmen du vill ska läsas eller beskrivas högt.

Använda en brytare, mus eller ett tangentbord

Brytarstyrning: För användare med begränsad rörlighet är brytarstyrning ett alternativ till pekskärm. Du kan styra enheten med en brytare eller ett tangentbord.

Så använder du röstkommandon

Röststyrning: Om det är svårt att använda en pekskärm kan du använda appen Voice Access och styra enheten med röstkommandon. Du kan öppna appar, navigera och redigera text med hjälp av rösten. Voice Access finns för närvarande endast som en begränsad betaversion på Engelska.

Använda en punktskriftsskärm

BrailleBack: Du kan ansluta en uppdateringsbar punktskriftsskärm till enheten via Bluetooth. Du kan använda BrailleBack med TalkBack om du vill kombinera röst och punkskrift för att redigera text och interagera med enheten.

Göra skärmen lättare att se

På Android-enheter finns flera inställningar för att göra skärmen lättare att se.

Aktivera textning

Textning: Du kan aktivera textning för enheten och ange alternativ (språk, text och stil) för textningen. Läs mer om hur du aktiverar textning.

Utforma och utveckla tillgänglighetsappar

Alla som utformar och utvecklar en app kan använda appen Tillgångstestare för att identifiera möjligheter att förbättra appen för användarna. Du kan även vända dig till Resurser för apputvecklare av tillgänglighetsfunktioner i Android.