Androidin saavutettavuuden yleiskatsaus

Voit muokata Android-laitteesi esteettömyysasetuksia ja ‑sovelluksia.

Sisältö

Näytönlukuohjelman käyttäminen TalkBackin kanssa

Näytön muuttaminen

Laitteen käyttöapu

Pistekirjoitusnäytön käyttäminen

Pixelin suurennuksen käyttäminen

Tekstitykset

Audio

Androidin saavutettavuussovellukset ja ‑palvelut

Saavutettavuussovellusten kehittäminen ja suunnitteleminen

Ohjeita

Näytönlukuohjelman käyttö TalkBackin kanssa

Voit ottaa TalkBackin näytönlukuohjelman käyttöön, jos haluat käyttää puhelintasi kosketuksen ja äänipalautteen avulla. TalkBack kuvailee tapahtumia ja kertoo sinulle ilmoituksista.

Voit käyttää TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistöä lisätäksesi kuuden pisteen pistekirjoitusta näytöllesi. TalkBack-pistekirjoitusnäppäimistö on saatavilla yleisellä englanninkielisellä pistekirjoituksella, espanjaksi ja arabiaksi.

Näytön muuttaminen

Laitteen käyttöapu

• Lookout käyttää tietokonenäköä tarjotakseen näkövammaisille ja heikkonäköisille tietoa ympäröivästä maailmasta.
  • Puhekäytön avulla voit ohjata laitettasi puhekomennoilla. Avaa sovelluksia, navigoi ja muokkaa tekstiä äänesi avulla.
  • Kytkimen käyttö ‑toiminnolla Android-laitetta voi ohjata kytkimillä näytön koskettamisen sijaan. Voit käyttää laitetta kytkimellä tai näppäimistöllä.
  • Toimintoruutujen avulla voit käyttää muokattavia painikkeita jokapäiväisiin toimintoihin Android-aloitusnäytöllä.
  • Reagointiajan avulla voit valita, kuinka kauan toimenpiteisiin kehottavia viestejä näytetään.

Pistekirjoitusnäytön käyttäminen

Tärkeää: BrailleBackia ei enää tarvita pistekirjoitusnäyttöön yhdistämistä varten.

TalkBack-pistekirjoitusnäppäimistöllä voit käyttää näytölläsi kuutta sormea ja syöttää kuuden pisteen pistekirjoitusta. TalkBack-pistekirjoitusnäppäimistö on saatavilla yleisellä englanninkielisellä pistekirjoituksella, espanjaksi ja arabiaksi.

Pixelin suurennuksen käyttö

Tärkeää:

• Jos haluat käyttää Magnifier-sovellusta, lataa se Google Play Kaupasta.
  • Magnifier-sovellus on käytettävissä vain Pixel 5:ssä ja uudemmissa puhelimissa.

Magnifierin ja puhelimen avulla voit lukea pientä tekstiä tai tarkastella asioita lähempää. Magnifier-sovelluksella voi ottaa kuvia ja lähentää kaukana oleviin kohteisiin.

Magnifierin avulla voit lukea esimerkiksi kadun toisella puolella olevia kylttejä tai katsoa konserttia lähietäisyydeltä. Lue lisää Pixelin suurennuksesta.

Tekstitykset

Voit valita laitteesi tekstitysvalinnat (kielen, tekstin ja tyylin).

Ääni

• Äänenvahvistimen avulla voit käyttää langallisia tai Bluetooth-kuulokkeita ympäristösi tai Android-laitteesi äänteen suodattamiseen, täydentämiseen ja vahvistamiseen.
  • Kuulolaitetuen ansiosta voit muodostaa kuulo- ja Android-laitteestasi laiteparin kuullaksesi paremmin.
  • Android TV:n ja Android-puhelinten Audiokuvaus-valitsimella voi toistaa audiokuvauksia näytöllä näkyvistä tapahtumista videoilla, joita toistetaan Android-laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on Android 13 tai uudempi. Audiokuvaus-valitsin löytyy Android TV:n tai Android-puhelimen saavutettavuusasetuksista. Audiokuvauksen saatavuus voi vaihdella videon ja palveluntarjoajan mukaan.

Androidin esteettömyyssovellukset ja ‑palvelut

• Lataa Android Saavutettavuus, joka sisältää esteettömyysvalikon, Teksti puhuttuna ‑ominaisuuden, Kytkimen käyttö ‑ominaisuuden ja TalkBackin. Android Saavutettavuus on saatavilla laitteissa, joissa on Android 9 tai uudempi.
  • Katso, löydätkö Androidin laiteasetuksista sopivia tapoja laitteen toiminnan muokkaamiseen. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus ja valitse Esteettömyys.
  • Tutustu Google Playn Androidille tarkoitettuihin esteettömyyssovelluksiin ja ‑palveluihin.

Esteettömämpien sovellusten suunnittelu ja kehitys

Jos suunnittelet tai kehität sovellusta, Accessibility Scanner voi auttaa sinua tunnistamaan mahdollisuuksia sovelluksen käyttökokemuksen parantamiseen. Voit myös tutustua Android-kehittäjien esteettömyysresursseihin.

Ohjeita

Jos tarvitset lisäapua Android Saavutettavuuden kanssa, ota yhteyttä Googlen vammaistukitiimiin.