Oversigt over hjælpefunktioner i Android

Du kan tilpasse din Android-enhed med indstillinger for hjælpefunktioner og apps.

Indhold

Brug en skærmlæser sammen med TalkBack

Skift skærmens udseende

Interaktionsstyring

Brug en brailleskærm

Brug luppen på Pixel

Tekster for hørehæmmede

Lyd

Find apps og -tjenester med hjælpefunktioner til Android

Design og udvikling af flere apps med hjælpefunktioner

Få hjælp

Brug en skærmlæser sammen med TalkBack

Hvis du vil interagere med din enhed ved hjælp af berørings- og talefeedback, kan du aktivere TalkBack-skærmlæseren. TalkBack beskriver dine handlinger og fortæller dig om advarsler og notifikationer.

Du kan bruge TalkBack-brailletastaturet til at indtaste 6-punkts braille på din skærm. TalkBack-brailletastaturet er tilgængeligt på både Unified English Braille, spansk og arabisk.

Skift skærmens udseende

Interaktionsstyring

• Lookout bruger computersyn til at give personer, der er svagtseende eller har stærkt nedsat syn, oplysninger om deres omgivelser.
  • Med Stemmeadgang kan du styre din enhed ved hjælp af stemmekommandoer. Brug din stemme til at åbne apps, navigere og redigere tekst.
  • Kontaktadgang giver dig mulighed for at interagere med din Android-enhed ved hjælp af en eller flere kontakter i stedet for touchskærmen. Du kan bruge en kontakt eller et tastatur til at styre din enhed.
  • Handlingsblokke giver dig mulighed for at bruge knapper, der kan tilpasses, til at udføre rutinemæssige handlinger på din Android-startskærm.
  • Med Handlingstid kan du vælge, hvor længe du vil have vist meddelelser, der beder dig om at foretage en handling.

Brug en brailleskærm

Vigtigt! BrailleBack er ikke længere påkrævet for at oprette forbindelse til en brailleskærm.

Med TalkBack-brailletastaturet kan du indtaste 6-punkts braille ved brug af 6 fingre på skærmen. TalkBack-brailletastaturet er tilgængeligt på både Unified English Braille, spansk og arabisk.

Brug Lup på Pixel

Vigtigt!

• Hvis du vil bruge appen Lup, kan du downloade den i Google Play Butik.
  • Appen er kun tilgængelig på Pixel 5 og nyere telefoner.

Magnifier gør det muligt at læse lille tekst eller komme helt tæt på håndværksprojekter. Med Magnifier-appen kan du tage billeder og zoome ind på objekter, der er langt væk.

Du kan bruge Magnifier til at se ting, der er langt væk, f.eks. vejskilte, eller til at se scenen til en koncert eller et event. Få flere oplysninger om Lup på Pixel.

Undertekster

Du kan vælge præferencer for undertekster (sprog, tekst og stil) for din enhed.

Lyd

• Med Lydforstærker kan du bruge høretelefoner med ledning eller Bluetooth til at filtrere og forstærke lyden i dine omgivelser eller på din Android-enhed.
  • Understøttelse af høreapparater giver dig mulighed for at parre høreapparater med din Android-enhed for at høre indhold mere tydeligt.
  • Kontakten "Synstolkning" på Android TV og Android-telefoner afspiller synstolkning af billeder på skærmen for videoer, som du afspiller på Android-enheder med Android 13 eller nyere. Du kan finde kontakten for "Synstolkning" i indstillingerne for hjælpefunktioner på dit Android TV eller din Android-telefon. Tilgængeligheden af synstolkning kan variere afhængigt af video og udbyder.

Undersøg apps og tjenester med hjælpefunktioner til Android

• Download Android Hjælpefunktioner, som indeholder menuen Hjælpefunktioner, Tekstoplæsning, Kontaktadgang og TalkBack. Du kan finde Android Hjælpefunktioner på enheder med Android 9 eller nyere.
  • Gennemgå enhedsindstillingerne for at tilpasse din Android-enhed. Åbn appen Indstillinger på din enhed, og vælg derefter Hjælpefunktioner.
  • Gå til Google Play for at se apps og tjenester med hjælpefunktioner til Android.

Design og udvikling af flere apps med hjælpefunktioner

Hvis du designer eller udvikler en app, kan Accessibility Scanner hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du forbedrer appen for brugerne. Du kan også se vores udviklerressourcer til hjælpefunktioner i Android.

Få hjælp

Kontakt Googles support til brugere med handicap for at få yderligere hjælp til hjælpefunktioner i Android.